לונדון

OriHal

New member
וואו....

שוב תודה לכל העונים.

אני רואה שדווקא נגעתי פה בנקודה רגישה...
גם בארץ לחלק מהרפואה של המומחים יש צורך הבמתנה, מה שהכי חשוב זה כמובן זמינות לרפואת ילדים.
אשתילא תחכה יומים כשלילד יש 40 חום לפני שתלך לרופא.
מישהו יודע מה עלות של רפואה פרטית או איפ היש אינפורמציה על זה?

כמו כן, ראיתישמישהי כתבה שאין מניע להביא אוכל מהבית.
קשה לי להאמין שילד ירצה אוכל ונה ממה שחבריו אוכלים.
משיהו יכול אולי לספר לי קצת על סדר היום בגילאים האלו.
בישראל נכנסה לתוקף רפורמת אופק חדש... הרפורמה מאריכה את יום הלימודים בגנים ובמקום לסייםאת הגן ב 13:00 הם מסיימים אותו בעה 14:00.
הבעיה העיקרית הנוסעת מהמצב הזה הוא ששערי הגן נעולים בפני ההורים ואין ביכולתם להוציא את הילד בשעה מוקדמת לשעה 14:00.
הילדים אינם מקבלים ארוחת צהים בגן, דהיינו עד שילד בן 3/4 מגיע לאכול ארוחת צהריםם השעה כבר בסביבות 14:30.
וגם מנוחת הצהרים לא קיימת, כי לא נששאר לו זמן לישון.
אנחנו לא מסתדרים בעליל עם הרפורמה הזו.
האם מציבינו יטיב במעבר למערכת שלכם?
האם ארוחת הצהרים ניתנת בשעה 12:00? האם יש לילדים מקום להניח את הראש אם הם זקוקים לזה?
מה ההבדל בין המערכת הציבורית והפרטית?

לגבי שכר האדריכל - נשמע ממש הגיוני... :(
אנחנו אכן לא נעבור לפני שלפחות עבודה אחת בידינו.
מה הכוונה שזה סוג המקצוע לכן ניתן להשיג עבודה לפני המעבר?

אנחנו בהחלט לא רוצים רק לשרוד....
זה אנחנו בקושי עושים כאן
:(

המחשבה לחיות קצת, אולי לשים טיפה בצד.
כמה אצטרך כדי לחיות ככה לחיות עם ביטוח ומערכת חינוך פרטית?

תודה מראש לכל העונים

Woking

New member
נו באמת

אף אחד לא מחכה עם ילד עם חום. זה מוגדר כמקרה דחוף ורופא יראה את הילד בו ביום. בכלל את רוב שירותי רפואה המשפחה נותן ה-GP שזה רופא כללי (מקצוע שנעלם בישראל), ואותו ניתן לראות בו ביום במקרים דחופים או תוך עד שבועים ימים במקרים לא דחופים. כמו-כן יש walk-in centres שזה מרפאות קהילתיות, ופשוט מגיעים (הרמז בשם), ואמנם יכול להיות תור מאוד ארוך, אבל בסופו רופא.

אין שום בעיה לחיות בבריטניה עם מערכות החינוך והבריאות הממלכתיות. זה מה שעושים רוב האזרחים. לא שמערכת הבריאות מושלמת, ולא שאין תורים, אבל זאת מערכת טובה. כמו בכל דבר יש דברים שהיא עושה יותר טוב ויש דברים שהיא עושה פחות טוב.

לגבי חינוך, בבריטניה אין גנים במימון המדינה. מגיל 4 הילד זכאי למשהו כמו שעתיים במימון המדינה, ומגיל 5 הוא הולך לבית ספר שזה מ-9:00 עד 15:00. בבית הספר נותנים ארוחות חמות ואפשר להביא ארוחה מהבית.

לילדים יותר צעירים הפתרון הוא: א. אחד ההורים נשאר בית (לגדל את הילדים זה גם כן קריירה), ב. child minder שזה בדר"כ גברת שלוקחת 2-5 ילדים ומשגיחה עליהם בבית שלה, ג. גן פרטי שלא זול בכלל.

בשורה התחתונה - השאלות שאתה שואל הם חשובות, אבל לא המהותיות ביותר. בריטניה היא מדינה מתקדמת וחיים כאן מליוני אנשים בלי בעיות מיוחדות. השאלה הקרדינלית היא אם יש לכם עבודה. אם כן אתם תסתדרו בדיוק כמו כל המליונים האחרים. יהיו דברים קלים יותר ויהיו דברים קשים יותר. חלק מהדברים יעלו יותר וחלק יעלו פחות. אם אין לכם עבודה אין לכם מה לחפש כאן.

מה שכן, כדאי להגיע עם רזרווה של כמה אלפי פאונדז בשביל ההתחלה. שיהיה בהצלחה.

Nobilis

New member
בהערת אגב...

לפחות הניסיון שלי מראה שגן זול יותר מ-child minder.

Woking

New member
אני לא חושב שנכון להשתמש במילה "זול" בהקשר זה

בטח התכוונת להגיד שגן יקר פחות מ-child minder.

בקר12

New member
לא רוצה לפגוע אבל השאלות שלך (למעט העבודה)

קצת קטנוניות. מהגרים צריכים להסתגל לכל כך הרבה שינויים ואתה שואל כאילו אתה עובר מרמת גן לחיפה.
אם רוצה לעבור כדי לשפר את תנאיך הכלכליים את צריך לפחות 50-6000 פאונד בשנה אם הילד שלך בגן וגם אז ממש לא תחסוך הרבה כי לונדון יקרה יחסית

OriHal

New member
תודה לכולם.

שמחתי לקרוא את התגובות ותובנות שלכם.

אמשיך לעשות חושבים.

שיהיה פסח שמח וכשר!

למעלה