לונדון

TrigATUSA

New member
אני אעשה הכל כדי לנהל דיון אינטילגנטי

המבוסס על עובדות וטענות

במקרה שלך באמת עושה רושם שאני באמת מבזבז את זמני

הזדמנות אחרונה - יש לך טיעון?
שוב (מאוד לאט) חופש בחירה הוא לא בהכרח אומר שמערכת הבריאות יותר טובה (מצד התוצאות)
זה שאתה "מרוצה" לא אומר שבהכרח קיבלת טיפול רפואי יותר טוב
 

בקר12

New member
אז תהיה כן (HONEST) לשם שינוי ואני

טורח במקרה שלך כי אתה אדם לא טיפש ונעשה את זה שוב לאט -
בארץ, ללא ביטוח פרטי (רק של הקופה) יש לי גישה ברמת המתנה של יום-יומיים לרופא ילדים. תסביר לי למען השם איך (בממוצע) רופא כללי יעניק לילדים שלי טיפול יותר טוב מרופא הילדים.
נכון, אולי אתה מכיר GP נפלא ורופא הילדים שלנו גרוע אבל בממוצע סביר שמי שעבר התמחות ברפואת ילדים יתאים יותר לטיפול בילדים שלי מאשר GP
עזוב אותי עכשיו גם מניתוחי מקרו מטופשים. תוחלת החיים במדינות מערביות היא רק בחלקה פונקציה של רמת הטיפול הרפואי ואני לא מדבר עכשיו על רפואה דחופה.
אני מדבר איתך על היום יום הסביר של רוב המשפחות ובאמת אין לי כבר כוח.
התשת אותי. שיהיה לך לילה טוב.
 

guybcn

New member
אין ספק שאתה צודק

בהגדרות הרשמיות של ה SSA, למשל, רשום בברור שאחד מהקריטריונים החשובים באיכות המערכת הרפואית היא נגישות לרופא מומחה. כל היתר זה התפלספויות. רופא כללי, רופא משפחה, רופא הכפר וכו', לא יכולים לתת מענה במקרה שבו יש צורך בנוירולוג. לא משנה עד כמה טובים הם, ופעמים רבות גם זה ענין של מזל. אני לא מכיר את בריטניה, אבל אם הזמנים המדוברים הם אלו המוזכרים כאן, אין ספק שאיכות המערכת הרפואית (שזה לא אותו הדבר כמו איכות הרפואה!!) לא בין הגבוהות.
 
גם בארץ צריך הפניה מרופא משפחה.

חוץ מכמה התמחויות ספציפיות (רופא עור למשל) שאפשר לקבוע אליהם תור ללא הפניה.
אז אני לא מבינה מה ההבדל? התכוונת שההמתנה לתור לרופא מומחה היא יותר ארוכה?
 

noa scotland

New member
התור לרופא מומחה יכול להימשך גם שנה ויותר

כשהבן שלי קיבל הפניה לרופא אף אוזן גרון כשהיתה לו דלקת אזניים רצינית, בלתי נגמרת, שהשפיעה לו על השמיעה - התור לרופא כזה דרך המערכת היה לעוד 13.5 חודשים. הרופא הפרטי (לא היה לי ביטוח אבל היה שווה כל פני מה-£300 ששילמנו לו אז) ראה אותנו למחרת. המליץ על ניתוח וביצוע "כפתורים". דחוף. התור במערכת היה לארבעה חודשים בבית חולים ציבורי. התור הפרטי (תמורת כמה מאות פאונדים נוספים) היה ליומיים אחר כך.

זה לא אומר שאני נגד מערכת הבריאות בבריטניה. אני חושבת שיש בה המון צדדים מוצלחים ואני מדברת מנסיון של מי שהשתמשה בשירותי ה-NHS (לי ולמשפחתי) ברמה הרבה הרבה יותר גבוהה מהממוצע. אני גם לא חושבת שאי אפשר להסתדר בלי ביטוח רפואי פרטי, כי אצלינו (מלבד המקרה שתיארתי כאן) אף פעם לא נזקקנו לרפואה פרטית, עם כל ולמרות כל התיקים הרפואיים המסובכים שהפלנו על המערכת. אבל הנושא הזה של תורים לרופאים מקצועיים (בעיקר עבור ילדים) הוא נושא כאוב ולמיטב ידיעתי בלונדון הוא כאוב עוד יותר משאר בריטניה.
 
וואו, זה באמת הרבה!

בארץ לפעמים יש גם כל מיני מכשולים שלפעמים צריך לדעת לעקוף (היו כמה פעמים שקבעו לי תור לעוד חצי שנה או יותר, אבל הצלחתי להקדים את התור)
יכול להיות שחלק מהקושי נובע מחוסר היכרות?
שמעתם על איך אנשים אחרים התמודדו עם דברים כאלו?
 

noa scotland

New member
לא נראה לי שהקושי נבע מחוסר היכרות...

לא אחרי כל כך הרבה שנים בבריטניה,
וכשרופאת המשפחה עצמה אומרת: אני שונאת שאני צריכה לעמוד במצב, כזה אבל אם את יכולה להרשות לעצמך אני ממליצה לפנות לרופא פרטי.
 

Nobilis

New member
אכן

יכול להוסיף סיפורי אימה גם מניסיוני שלי על רופאי משפחה שמסרבים לתת הפניה כי החולה לא עומד בקריטריון של גוסס/מת. שורדים עם המערכת הזאת, אבל היא בפירוש נחותה מהישראלית לפחות מהזווית של החולה.

(לדעתי האישית, כמובן)
 
באסה. אז למה לא עשיתם ביטח פרטי?

הם לא טובים? הם יקרים?
ומה הכוונה שזה בעייתי בעיקר עם ילדים? יש מחסור ברופאי ילדים?
 

littlegem

New member
לא רוצה לענות בשמה אבל במקרה שלי הספציפי

אני שלמתי קצת פחות מ-300 והיה לי עדיף לשלם את הסכום החד פעמי הזה בשביל הטיפול שרציתי ולא לשלם סכום חודשי (שזה היה יוצא יותר מזה,בדקתי).
 

noa scotland

New member


וכמו שכבר אמרתי, ברוב המקרים (והיו המון כאלה) קיבלנו טיפול בהחלט מספק.
 

בקר12

New member
החיים מורכבים ואין תשובות מוחלטות.

הרבה תלוי בטעמכם האישי. מה שחסר גם היא האם יש לכם הזדמנות מקצועית בלונדון? אתם יודעים במה תוכלו לעבוד וכמה תרוויחו?

האם נכון שמצב האנטישמיות מורגש מאוד ושאנשים שהולכים ברחובות לונדון, שלא בשכונות היהודית בעיקר, מסתירים את זהותם ושלא כדאי לעבור לשם עם ילדים? - אנטישמיות אינה מורגשת.

האם החורף ככ קשה ומדכא ואפור? - פחות קשה מממערב ומזרח אירופה וגם ממזרח ארצות הברית. כן חושך וגם אפור רוב השנה.

האם נכון שמערכת הבריאות גרועה ושחייבים ביטוח בריאות פרטי? - גרועה יותר מהארץ (ביחס לקופות החולים) אבל היא בחינם. רוב האנגלים לא עושים ביטוח פרטי.

האם נכון כי המסגרות החינוך הציבוריות האוכל הינו גאנק פוד ואין תזונה ביראה וירקות? - קודם כל הילד הקטן שלך יהיה חייב מסגרת פרטית והעלויות לגן עד 5 אחר הצהריים הם בין 1000-1500 פאונד לחודש. הבן הגדול שלך על הגבול של המערכת הציבורית החינמי. לגבי תזונה בריאה, לא התרשמתי שבארץ מאכילים את הילדים במזון כל כך איכותי.

האם מומלץ להירשם רק לחינוך פרטי? מה העלויות של דבר כזה? - לא תהיה לך ברירה עם הילד הקטן ועניתי לגבי העלות.

האם מישהו יכול להגיד מה הן בערך עליות המחייה לנו, המעוניינים לגור בפינצלי/הנדון.. דירה 2 /3 חדרים ( ע"פ השיטה שם). בדירהעם גינה קטנה, שנראית טוב אך לא כאלה ב 600 פאונד לחודש. - דרית שני חדרי שינה תוכל להשיד בפחות מ 1500 פאונד לחודש.

יש הרבה שירשורים עם עלויות בלונדון. ממליץ לך לחפש.
 

OriHal

New member
:/

קודם כל המון תודה לכם על התשובות והתשובות המהירות.

שמחתי לקרוא שלא מורגשת אנטישמיות. זה מעודד :)

פחות שמחתי לקרוא על החושך :) למרות שזה מסתדר עם האזרחות שלי :) :) :)

יש לכם מושג מה עלויות של ביטוח פרטי?

לגבי משכורות, אני לא יודע עדיין. יש לכם כ"כ הרבה רמות של אדריכלות שאני לא יודע איפה אנחנו נכנסים.
אני חושב שהשכר המינמלי הוא 28000 בשנה.
אפשר להתקיים מדבר כזה???
 

בקר12

New member
לונדון נמצאת בקו רוחב צפוני יחסית

מה שאומר שבקיץ הימים ארוכים אך בחורף מאוד קצרים. בהתחשב בזה שיש גם המון עננות אז שמש זה מצרך נדיר יחסית לארץ.
לא יודע מה הרמה הכלכלית שלכם בארץ ואם יש בבעלותכם דירה (שתוכל לספק לכם הכנסה משכירות) אבל בהכנסה משותפת של פחות מ 50-60000 פאונד לשנה לא הייתי ממליץ לכם לעבור אלא אם כן אתם נואשים מהארץ מאיזהשהיא סיבה. אם אשתך תישאר בבית עם הקטן אז תוכלו לשרוד עם פחות (נגיד 30-40000 פאונד בשנה)
יש הרבה ביטוחים פרטיים אבל הזולים שבהם עדיין דורשים הפניה מה GP והם פחות מתאימים לקביעת תורים אצל רופא מומחה ביום ביום. בגדול, אלא אם כן יש לכם או לילדים בעיות בריאות ספציפיות לא הייתי עושה מנושא הבריאות עניין. סך הכול מדובר במדינה מערב אירופית ורמת הרפואה סבירה.
 

mish07

New member
לי מאד קשה עם נושא התזונה

בבתי ספר והאמת בכלל. אוכל אנגלי טיפוסי רחוק מהטעמים הישראליים שמוכרים לנו. הרבה פעמים האוכל תפל ויבש. בבית הספר של הילדים שלי יש סיפור שלם סביב האוכל. ראשית הכמויות הן מזעריות וחלק גדול מהילדים נשאר רעב בסוף הארוחה. כשנהגתי להסתובב בין בתי ספר במסגרת עבודתי נדהמתי לראות כה מעט אוכל על הצלחת. אז נכון שאני קצת מפריזה לכיוון השני ותמיד זורקת אוכל כי אני לא מסוגלת לראות חצי צלחת ריקה; אבל יש גבול לעד כמה ארוחת צהריים יכולה להיות קטנה.
האנגלים חייבים לתת פעם בשבוע FISH FINGERS שמצופים בפרורי לחם ועברו טיגון ופעם בשבוע נקניקיות ששניהם לא במיוחד בריאים. השינוי החיובי היחידי הוא שג'יימי אוליבר השף המפורסם נלחם להכניס ירקות ועוד אלמנטים בריאים לתוך בתי הספר. אז בכל ארוחה יש בר סלטים חופשי שרוב הילדים האנגלים לא ממש נוגעים בו...
בסופו של דבר בארץ כן יש מודעות לאוכל בריא יותר וכמובן שלא יצפו שילד יהיה שבע אם הוא אוכל שני ביסים.
אני תמיד צוחקת שהקינוח כאן חשוב יותר מהארוחה עצמה.
טוב; סתם שחררתי קיטור על הקמצנות האנגלית...
 

noa scotland

New member
שלחתי מהר מדי...

אצלינו ביסודי שאלו כל בוקר את הילדים מי מהם cash, מי packed ומי homey...
(ובתרגום לעברית: מי קונה ארוחה בקפטריה, מי הביא ארוחה "ארוזה" מהבית, ומי הולך הביתה לצהריים)

בתיכון הם כמובן כבר לא מדווחים למורים.
 

mish07

New member
But packed lunch can be

mostly sandwiches and with my kids it will be quite repetitive (in terms of spreads) and also I prefer they have a hot meal for lunch
Anyway, the catering company at school promised to improve the qaulity and the quantity so we'll see
 

TrigATUSA

New member
שמועה לא מבוססת

דיברתי לאחרונה עם מכר שהוא ארכיטקט צעיר
הוא טען שקשה מאוד למצוא עבודה טובה בלונדון כי יש תחרות גדולה על כל מקום עבודה, וארכיטקטים שאפתנים מכל היבשת מנסים את מזלם בלונדון, וגם כי המצב הכלכלי לא טוב

ארכיטקט זה מקצוע של PROFESSIONAL
למה שלא תנסו למצוא עבודה לפני המעבר? זה צריך להיות אפשרי בתחום הזה

מ28K אפשר להתקיים, אבל, לזוג זה יהיה בעיקר שרידה (כמו שאמרו לכם, רק השכירות למה שאתם רוצים תעלה לכם 15K לשנה)
 
למעלה