לונדון

shon100000

New member
לונדון ../images/Emo188.gif

תשכחו מזה שבאנגליה תמיד יורד גשם.הייתי עכשיו בדצמבר שבוע והדבר היחידי שירד מהשמיים היו כמה טיפות ביום הראשון למשך דקות ספורות בלבד. יתר הימים היו פשוט מעולים עם שמש בשמיים שאפילו סינוורה.מה שכן היה קרררררררר ומאוד,אבל שום דבר שכמה שכבות או מעיל טוב לא יכולים לפתור. בקיצור,עכשיו (לפני חג המולד)זהו הזמן המתאים ביותר לבקר בה.כל לונדון מלאה באורות ובקישוטים לקראת חג המולד ובמיוחד רחוב אוקספורד שהיה זוהר ונוצץ. אני לא אספר יותר מדי על העיר המדהימה הזאת כי הגעגועים אליה שוב יכו בי ומכוון שאם התחיל פשוט לא אסיים.... הסוהו בלילה עם המסעדות שבו,הקובנט גרדן המיוחד,כיכר פיקדילי עם אורות הניאון,הטרפלגר סקוור המיוחד,הלסטר סקוור ויריד חג המולד שבו,ארמון המלכה עם הטקס המרשים,הביג בן ובינייני הפרלמנט (נכנסתי לתוך בית הנבחרים לדיון.....)נהר התמזה המדהים ביופיו שאותו ראיתי לאור שקיעה,הגלגל הענק שממנו נראתה כל לונדון היפה ועוד ועוד.אבל העיקר האווירה..... להלך ברחובותיה,לראות את האנשים שבה (אנגלים,הודים,ערבים,יהודים,רוסים,שחורים ועוד ועוד ועוד...)עיר קוסמופוליטית נהדרת שפשוטט כיף לעיניים לראות כל כך הרבה תרבויות שונות.שגם האוכל בעיר הזו מגוון כל כך עקב כך (לונדון של רק "פיש אנד צ'יפס" מזמן כבר לא כזו,למעשה מדובר בעיר אוכל מרתקת מאוד).וכמובן הנימוס הבריטי אשר שמעתי כל כך הרבה פעמים את המילה "סוריי" (אצלהם אפילו כאשר אתה רק מתקרב לבן אדם יש לומר סליחה)והם ממש נחמדים ואוהבים לעזור וכל הזמן מחייכים.... גם היה כיף לשבת עם האנגלים בפאב ולראות כדורגל.והנה שוב הגעגועים חזרו....

TaL53

New member
לונדון לא מחכה לי../images/Emo113.gif

תודה על התיאור שון, נשמע שממש נהנית שם. דרך אגב, שמעתי שדי יקר בלונדון. אבל בטח שווה לבקר שם בדיוק בחג המולד ולראות את כול העיר חוגגת (במיוחד בפאבים).

shon100000

New member
עיר יקרה מאוד...

תחשוב שהכל מתחיל שם מ-8 שקל
בחג המולד בדיוק (25 בדצמבר) לא כדאי לבקר מכוון שזהו חג משפחתי,כולם בבית והכל בעיר סגור. ה-26 זה הבוקסינג דיי וגם הכל סגור. הסיבה היחידה להיות בלונדון בדיוק בחג המולד זה "משחקי חג המולד" בבוקסינג דיי. הזמן המתאים ביותר הוא בדצמבר לפני חג המולד שכל אווירת החג באוויר (למי שלא סובל מקור..) ואם לחגוג בפאבים אז ב31 בדצמבר את ראש השנה
יש אפילו מופע זיקוקים מרהיב מהגלגל הענק אבל בטח כל כך צפוף.... אפילו עכשיו היה ממש צפוף שם והשבוע הבנתי שהקניות לחג המולד יהיו בעיצומן אז.
אם אתה אבל רוצה באמת לראות צפיפות ענקית כמו שאני ראיתי,רד לטיוב ב8 בבוקר....
אני ממש לא רוצה לחשוב מה קורה בראש השנה אז......

shon100000

New member
ולהיכנס לפאב בזמן משחק כדורגל זו כבר חוויה../images/Emo13.gif

אני מקווה מתי שהוא להיות באחד האיצטדיונים שם במשחק כדורגל (ומי יתן ואהיה באולד טראפורד....)

TaL53

New member
אחך פספסת את החוויה הזאת?!

תמיד כשנוסעים לאנגליה הולכים שם לאיזשהו משחק-רגבי,כדורגל או משהו בסגנון..העיקר להיות במגרש ולהרגיש את האווירה:)

shon100000

New member
היו רק משחקים של ליגת האלופות...

ואפילו שניסיתי להזמין כרטיסים מהאינטרנט חודש לפני לא היה... אני מקווה שפעם הבאה אני יכנס למשחק ליגה. רוגבי פחות מעניין אותי :) הא,רציתי ללכת לאיצטדיון של צ'לסי,היה סיור באיצטדיון+ביקור במוזיאון,אבל לא היה זמן....

shon100000

New member
ובוא אני יספר לך על המחירים...

הלירה שטרלינג היתה 8.5 בזמן שאני טסתי.. חטיף תפוצ'יפס (ויש לציין שהרבה יותר טעים מפה)-37 פניי מים מינרלים גדולים-57 פניי פחית שתיה-50 פניי ופל שוקולד-42 פניי ארוחה מלאה במקדונלדס-3.65 פאונד סנדוויץ' (הם אוכלים סנדוויצ'ים משולשים שבאים בתוך קופסת פלסטיק.מאוד יפה וטעים)- בין 2 פאונד ל-4 (תלוי בסוג) פיצה האט-אכול כפי יכולתך ב5.99 פאונד (פיצות,פסטות,סלטים וגבינות.רק תמלא את הצלחת עוד ועוד...) בייגלה- פאונד 1 פיש אנד צ'יפס בפאב- 7.65 פאונד בירה (ואצלהם זה יותר מחצי ליטר) 3.50 פאונד. בירה בסופר-2 פאונד מזכרת הכי קטנה מתחילה מפאונד 1.(במקרה הטוב) חולצה של קבוצת כדורגל-בין 10 ל-20 פאונד ג'קטים של אדידס/נייק-50 פאונד כרטיס משולב למאדם טוסו+הגלגל הענק-35 פאונד כרטיס יומי לאוטובוס+הטיוב-5.10 פאונד (לאזורים 1 ו-2) נסיעה באוטובוס-2 פאונד (לאזורים 1 ו-2)

shon100000

New member
חנוכיה בכיכר טרפלגר

לראשונה בהיסטוריה נערך בכיכר טרפלגר טקס חנוכה.

shon100000

New member
../images/Emo137.gif../images/Emo139.gif../images/Emo138.gif../images/Emo136.gif

עץ האשוח בכיכר טרפלגר הוא עץ האשוח הגבוה בלונדון. את העץ מקבלים הבריטים כל שנה מהנורבגים כמחווה על עזרתה של בריטניה לנורבגיה במלחמת העולם השניה.

למעלה