לונדון - מספר שאלות

BlueWhite

New member
לונדון - מספר שאלות

אני מתכנן מעבר ללונדון ויש לי מספר שאלות על הנוהג בנוגע: 1. שכירת דירה - הבנתי שיש אפשרות לשלם ב- Standing Order (הוראת קבע?), עד כמה זה נפוץ לעומת תשלום בצקים? 2. תנאי עבודה - מה הנוהג (הייטק) לגבי - החזרי נסיעותֿ, פנסייהֿ, קרן השתלמות, ימי חופש והחזרי ארוחות? אני מניח שהתשובות שונות מאדם לאדם, אבל אני מעוניין לוודא שהדברים הנחשבים סטנדרטים בארץ מקובלים גם שםֿ, והאם ישנם תנאי עבודה אחרים שבדר"כ מבקשים (ביטוח פרטי?). תודה רבה.

lironme

New member
תשובה

1. מקובל העברה בנקאית כל חודש (ככה לפחות אנחנו משלמים) 2. אני עובדת בהייטק אז ככה - אין החזרי נסיעות וזה לא מקובל, פנסייה זה אופציונלי (אני לא עשיתי, אם עושים המעביד יפריש משהו על כל מה שאתה תפריש), אין קרן השתלמות, בערך 20-25 ימי חופש, אין החזרי ארוחות. החדשות הטובות - יש בונוסים, כל רבעון! ובתכלס, עדיף כסף ותקנה בו מה שאתה רוצה מאשר "הטבות" כמו בהייטק בארץ ובלי בונוסים.

TrigATUSA

New member
+1

הניסיון שלי מאוד דומה בתפקידים יותר בכירים לפעמים מקבלים Car allowance שזה בפועל עוד כמה אלפים במשכורת השנתית במקרים נדירים ממש מקבלים רכב חברה במקום ה CAR ALLOWANCE

Nobilis

New member
בהערת אגב

החזרי נסיעות אכן לא מקובל אבל קיים. במקום העבודה הנוכחי שלי עובדים בדרג מסויים מקביל 7000 פאונד לטובת "הוצאות רכב" וכרטיס דלק (קרי - כמו דלקן בארץ - החברה משלמת על הדלק ברכב הפרטי).

TrigATUSA

New member
ועוד קצת

חברות רבות מעניקות ביטוח בריאות משלים לביטוח הממלכתי לא שבאמת תהיה לך הרבה חופש ברירה בעבודה הראשונה, אבל לידיעה שבונוסים, בייחוד בחברות היי טק שמקושרות למגזר הפיננסי, יכולים להיות מאוד מאוד גבוהים - ללא שום מקבילה לישראל

למעלה