לונדון מחכה למישהו?

tamiralu1

New member
לונדון מחכה למישהו?

חזרתי מנסיעת עבודה בלונדון השבוע, ואיכשהו הצלחתי ליפול על מזג האוויר הכי טוב שיש. אין שום דבר יפה יותר מלונדון ביום שמש (במיוחד אם נמצאים לא רחוק מהולנד פארק). אבל למרות היופי והעושר התרבותי הזה, נידמה לי שבשנתיים מאז שאני נמצא באי היותר קטן שלי (קפריסין) לונדון הפכה יקרה עד לרמה בילתי נסבלת ממש. איפשהו עולה אצלי התחושה שמי שלא עלה על הרכבת של הדירה לפני שנתיים שלוש כבר לא מוזמן יותר ללונדון... בשכונה שבא גרתי מחירי הבתים קפצו (לפחות בחלונות הראווה של סוכני הנדל"ן) בלפחות 60 אחוזים, וזה לא שהם היו זולים קודם...

מטורף...

republik

New member
עיר אוכלת יושביה

אתה צודק בתחושה שלך, לונדון כבר לא ידידותית עבור אנשים "רגילים". הייתי שם בחופשה (אני גר בוויילס) לפני שבועיים-שלושה והייתי בהלם ממחירי האנדרגראונד, ועוד יותר מהצפיפות, הרעש, אנשים שנדחפים. פעם ראשונה שהרגשתי קצת כמו בישראל מאז שהגענו לכאן.
אתה צודק שבלונדון יש הרבה עושר תרבותי, אבל לא צריך לגור בה בשביל לקבל גישה אליו. כמישהו שגר באזור אחר בבריטניה (ועוד אזור שנחשב "מסכן") אני לא מבין מה יגרום למישהו לגור בלונדון, מעבר להחלטה שרירותית שנעשתה בלי לבצע שום מחקר מעמיק, כלומר החלטנו שעוברים לבריטניה? עוברים ללונדון.
אם תדבר אגב עם כמעט כל בריטי שגר מחוץ ל-M25, גם הוא יחשוב כך.

ethanTN

New member
לא בהכרח

לונדון העיר הכי פחות אנגליה באנגליה. אבל, לאלו מאיתנו שצריכים לגור בלונדון (מה לעשות שהמשרד בהמפסטד), יש פיתרונות למגורים בלונדון שלא נראים או נשמעים בכלל כפי שהזכרת.
לא מזמן עברתי לריצ'מונד. מקום כפרי מאוד, ורק 30 דקות נסיעה מהעבודה ומהמרכז. לונדון באמת יקרה, אבל לא כולה מזוהמת ורועשת.
בקיצור, אם רוצים לעבור לגור בבריטניה, ולא מחוייבים למקום מסויים, יש מקומות עדיפים גם מבחינת ערים גדולות וגם מבחינת מקומות שקטים יותר. אם מחוייבים ללונדון גם פה יש מקומות טובים מאוד לגור, אבל זה יעלה.

republik

New member
ברור שאם חייבים זה סיפור אחר

התופעה שנראית לי מוזרה (למרות שאני מבין מאיפה היא באה) היא של אנשים שיכולים לבחור איפה הם יעבדו, ומכל בריטניה הם בוחרים דווקא את המקום הכי לא ידידותי.

ethanTN

New member
זה בדרך כלל כי אנשים

שאין להם קשר ממשי לבריטניה, לא יודעים עליה הרבה מעבר ללונדון (וגם אז על הסוהו יותר מכל חלק אחר).

Ccyclist

Well-known member
כבר כמה דורות שאנחנו באים ויוצאים מהעיר.

מה לעשות, ככה זה.

מהסבא-רבא שהעביר את המשפחה מלונדון לברייטון עם בוא הצפלינים, אך בסוף חזר לסבתא שעברה לבריסטול עם אמה במלחמה וחזרה לעיר ברגע שהלופטוואפה הגיע לבריסטול כי אם כבר למות אז בלונדון, להורים שעברו מהפרברים החוצה ואז לארץ ועד אלי שחזרתי ואז עברתי החוצה עם בעלי.

לונדון היא מקום שמתאים לשלב מסויים בחיים. לבעלי יש ידיד שעבר לאוסטרליה לפני 20 שנה ועכשיו ילדיו שגדלו שם עברו ללונדון כדי לעבוד.

למעלה