לונדון לתקופה קצרה

לונדון לתקופה קצרה

שלום

אנחנו מתכננים נסיעה ללונדון בענייני עבודה (השתלמות), למשך 2-3 חודשים, כנראה בקיץ.
ההשתלמות תהיה בבי״ח סט. מארקס בהארו. הבנתי שלצורך מגורים בסביבה ידידותית מומלצת שכונת הנדון. האם יש המלצות נוספות ידידותיות ונגישות?
באיזה אתר כדאי לחפש דירה מרוהטת לתקופה קצרה (5 אנשים, לפחות 2 חדרי שינה)? מה בערך העלויות?
מה התהליך שצריך לעבור לצורך קבלת ויזה לעבודה + רישיון רופא (אם מישהו יודע), ומה מבחינת בן הזוג והילדים, נכנסים כתיירים או שצריך גם אישורים כלשהם?

סליחה על מבול השאלות. אין לי מושג מאיפה להתחיל.... ותודה מראש

גוזליה

New member
היי

קודם כל, אם מדובר בתקופה כלכך קצרה, ולא "בוער" לכם לנסוע, אולי שווה לשקול שרק מי שמתמחה ייסע (בשביל לא לטלטל את כולם, ולא להוציא ויזות וכולי- עניין של זמן וכסף)?
ואם בכל זאת רוצים לנסוע כולם- תגדירי "ידידותית"- משופעת בישראלים? אם כן- הנדון בהחלט עונה על ההגדרה
איך תגיעו אבל מהנדון להארו?
שכירות מאוד משתנה, אבל בסביבות ה1,200 לדירת שני חדרים זה סכום סביר להנדון.
אני מבינה שהשאלה האחרונה שלך נוגעת לתקופה של אחרי ההשתלמות הקצרה- יש לא מעט שרשורים בפורום על הנושא, אבל בגדול- צריך לעשות את זה דרך הסתדרות הרופאים המקומית, יש להם פרוצדורה מאוד מסודרת (וכך מסדרים גם ניירת מתאימה).

תודה על התשובה המהירה

הילדים יחסית קטנים ולכן לא בא חשבון שאסע ליותר משבוע-שבועיים לבד.
חשבתי שהנדון קרובה להארו.... יש הצעות טובות יותר? אנחנו לא חייבים קהילה יהודית כי לא מתכננים להכניס את הילדים למערכת החינוך, אבל עברית מסביב יכול להיות נחמד. בעיקר חשוב שלא תהיה קהילה מוסלמית...
לגבי ויזה, אני רופאה מומחית, נוסעת להשתלם בתחום ספציפי, בלי שכר כמובן, אבל יהיה יותר אפקטיבי אם אראה חולים בעצמי ולזה צריך רישיון (אולי ויזת עבודה לא כי אין השתכרות?).

גוזליה

New member
איבדתי אותך

בית החולים אליו את נוסעת לא מארגן לך את הויזה הספציפית שלך? לתקופה שאת מגיעה? כי את כן תצטרכי ויזה לענ"ד...רצוי לברר את זה מול בית החולים (שסביר להניח שרגיל ברופאים שמגיעים להשתלמויות...)
לחודשיים-שלושה בני משפחתך לא צריכים ויזה.
האמת היא שעכשיו הסתכלתי במפה וירד לי האסימון- יש אוטובוס מהנדון (מברנט קרוס סנטר, האמת) לנורתוויק פארק- שזה צמוד לסט מרקס.

אברר

אבל אם זה כרוך בהוצאה כספית זה לא יקרה. אינטרס שלי לבוא, לא להיפך. ומה זה לענ״ד?
אשמח לעוד הצעות לשכונות מתאימות, ואיך לעזאזל מצאים דירה מרוהטת לתקופה קצרה כו?

גוזליה

New member
לענד=לעניות דעתי

גם אם זה אינטרס שלך, בבתי חולים שמתעסקים הרבה עם חילופי סטודנטים, השתלמויות וכולי, סביר שתמצאי מחלקה שמתעסקת עם הדברים האלו.
יכול מאוד להיות שלא תצטרכי בכלל ויזה, אגב. אבל ראוי לברר את זה מראש.
רוב הדירות מרוהטות (טוב, אולי לא רוב, אבל אין בעיה למצוא דירה מרוהטת. מצד שני, אם אתם עם ילדים קטנים יכול להיות שתהיה לכם בעיה למצוא דירה עם ריהוט מותאם לילדים...). הנסיעה מהנדון לבית חולים באוטובוס היא בערך שעה. קחי זאת בחשבון (באוטו זה בערך 20 דקות).

בתור נציג הארו בפורום

יש הרבה שכונות סימפטיות בהארו. הארו היא עיר עם משהו כמו 250 אלף איש ומכסה שטח די גדול. בית החולים נמצא טכנית בשטח של ברנט ולא של הארו אבל זה לא משנה הרבה. קרוב מאד לבית החולים יש לך את Harrow on the Hill ואם את מגיעה לתקופה קצרה זה המקום שהייתי בוחר. כל הרחובות (כמעט) על הגבעה מאד סימפטים, יש בתי קפה נחמדים ופאבים ידידותיים ויש גם את בית הספר הארו עם כל ההיסטוריה שלו. מתחת לגבעה יש מרכז קניות, קולנוע ותחנת רכבת שמסדר אתכם גם מבחינת גיחות למרכז ופעילות.

שכונות יהודיות/ישראליות יותר תמצאי באזור סטנמור ואג'וור (גם זה בהארו) בערך 10-15 דקות נסיעה מבית החולים הרבה יותר קרוב מהנדון. צמוד לבית החולים יש לך תחנה של מטרופוליטן ליין (נורת'וויק פארק). עד כמה שאני יודע לצוות של נורת'וויק פארק יש גם מגורים בשטח בית החולים, אולי כדאי לך לברר גם שם.

למעלה