לונדון למתחילים!

לונדון למתחילים!

השבוע הודיעו לי שהתקבלתי לדוקטורט ב-UCL... אחרי השמחה וההתרגשות הגיע הזמן לחשוב פרקטי! אנחנו זוג עם ילדה בת שנה. בעלי איש צבא קבע ובעל אזרחות גרמנית. בנוסף לאבא שלי יש אזרחות צרפתית (מנישואיו השניים-לי אין אזרחות נוספת.) אני אלמד בלונג דיסטנס אבל מן הסתם אצטרך לבלות באנגליה לא מעט בשנים הקרובות. ועכשיו לשאלות- מה הסטטוס שלי בEU? שכר הלימוד למי שאינו אירופאי הוא אסטרונומי, יש איזושהי דרך שאוכל לקבל הנחה למרות שלי אין אזרחות ולא חייתי באירופה בשלוש השנים האחרונות? כמובן שהפניתי את השאלה גם לאחראי על שכר הלימוד באוניברסטיה אבל לוקח להם המון זמן להגיב... מבחינת דיור, ככל הנראה אנחנו נגיע ללונדון 4-5 פעמים בשנה לשבוע-שבועיים בכל פעם. מעונות עולים 220 פאונד לשבוע ונראה לי בזבוז של כסף לשלם עבורם כשרב הזמן לא נהיה שם. מצד שני אני מגיעה עם ילדה קטנה שצריכה מקום מוכר ותנאים סבירים. יש לכם אולי פתרון יצירתי לטווח ארוך? דירה להשכרה? מלון דירות? או שהכל כבר יצא לי יותר יקר אז עדיף מעונות וזהו? ומה לגבי גן או מסגרת לקטנה? כן הייתי שמחה שגם תהיה לה מסגרת קבועה בלונדון. יש גן או איזו מסגרת שניתן להכניס אליה באופן לא רציף? האם ניתן למצוא בעיר "גן עם אמא" (במקרה שלנו עם אבא/סבתא) או קבוצות משחק? מה צריכה להיות העלות של דבר כזה? יש מה לרשום מראש לדעתכם? בקיצור, המון שאלות של מתחילים מבולבלים..... אשמח לכל תשובה או רעיון יצירתי, שבת שלום

גוזליה

New member
נתחיל מנושאי ילדים ושות' ../images/Emo13.gif

אם זה רק לשבוע-שבועיים בכל פעם, 4-5 פעמים בשנה, את מדברת על משהו כמו חודשיים (נניח) מתוך כל השנה כולה- לא חושבת שבאמת שווה לך לשלם על מעונות לכל השנה (220 פאונד לשבוע זה 800 ומשהו פאונד לחודש- גם אם הפאונד היום 5.5, זה עדיין יוצא סכום לא מבוטל לשימוש במקום שאת לא ממש משתמשת בו...). גם אם תשלמי בכל פעם 100 פאונד ליום לבית מלון, זה עדיין יצא לך פחות כסף בהתחשב בכמות הזמן שאת מתכננת לבלות פה (ויש פה אפשרויות דיור יותר זולות מהנ"ל, כמובן). לגבי התנאים הסבירים לילדה- גם במלון או בדירות לתקופות קצרות אפשר ליצור לה תנאים סבירים, מה גם שאמרת שמדובר רק בשבוע/שבועיים בכל פעם (האם יש אפשרות שהיא תשאר בארץ בלעדייך למשך השבוע הזה, את תבואי ללונדון, תעשי מה שאת צריכה לעשות ותחזרי לארץ? ממרומי נסיוני עם ילד בן שנה ו4 הנסיעות האלו לא קלות להם בכלל, וסביבה נעימה ומוכרת ככל שתהיה דורשת הסתגלות בכל פעם מחדש- שנה שעברה היינו 5 פעמים בארץ, ובכל פעם לקח לגוזל כשבוע להסתגל לארץ, ועוד 3-4 ימים לחזור לשגרה פה). מסגרות זה לא ממש בעיה למצוא, אבל שוב- כמה זמן התרעה מראש את תתני לפני שתגיעו? ולא הבנתי למה גן עם אמא/סבא/סבתא...אם הכוונה לקבוצות משחק וכיוב'- יש המון פעילויות לקטנטנים בלונדון, חלקן, גם לא עולות כסף (או לא עולות הרבה). וסתם רעיון למחשבה: אם את גם ככה מנתקת אותה מהרגיל והמוכר פעם בכמה חודשים, דווקא הפרידה הזו בכל פעם מחדש מהגננת והסתגלות מחדש לגננת ושוב פרידה מהגננת שכאן ושוב הסתגלות מחדש לגננת שבארץ- דווקא זה (לענ"ד) יכול להיות יותר קשה. אולי שווה לשקול שבתקופה הזו שתהיה כאן דווקא לא להכניס אותה לגן, אלא לתת לה זמן "איכות" עם מי שבא איתך לפה- למשחקיות, קבוצות ילדים וכו'.

תודה על התשובה המושקעת...

הקטנטונה איתי בבית וכך כנראה ישאר המצב גם בשנה הבאה, כך שאין הסתגלות ויציאה מהמסגרת בארץ. אני לא רוצה לטוס בלעדיה ויש לי המון תמיכה משתי המשפחות כך שתמיד יהיה מי שיבוא איתי. העניין הוא שבבית התנאים יותר נוחים-חדר משחקים גדול, פינת יצירה, חברים... שם לא יהיה לה את כל זה וזו הסיבה שחשבנו על איזו מסגרת קבועה. ו"גן עם אמא" הפך לסטייל החדש כאן אז חשבתי שאולי גם בלונדון יש. חוץ מזה אני מאמינה שאני אדע די הרבה זמן מראש מתי אנחנו מגיעות ולכמה זמן (כבר עכשיו אני יודעת על סמינר שאני אמורה להשתתף בו) אז זה בטח יקל על ההכנה שלנו ועל חיפוש מסגרות. בעניין הדיור, אני מאמינה שבסוף נחפש איזה מלון דירות ונגיע אליו דרך קבע. למרות שרק המחשבה על לארוז פעם בחודשיים כ"כ הרבה דברים מעייפת אותי. ושוב, תודה!

למעלה