לונדון ...כן מחכה לי

sharonkaka

New member
לונדון ...כן מחכה לי

שלום לכולם, אני בעל אזרחות רומנית. הציעו לי לעבוד בלונדון. חברה ישראלית. השכר שהם מציעים זה 1200 פאונד. מה דעתכם על זה? בעיקרון ייתכן שאצטרך לשלם 300 פאונד מתוך זה בגין השתתפות בשכ"ד. זה ריאלי? אפשר לחיות עם 900 פאונד? אני די צנוע בדרישות שלי אבל נשאלת השאלה עד כמה אצטרך להתכלב?? ועוד משהו: האם מישהו מכיר אתר שמפרסם דרושים לחו"ל ושזה לא עבודות בעגלות/מכירת ציורים וכו'???
לעזרתכם הדחופה אודה. אגב, אם מישהו מכיר אתרים כאלו לעבודות בחו"ל זה לא חייב להיות דווקא אנגליה. יש לי חלום טיפשי לחיות בחו"ל לאיזו תקופה וזה לא משנה לי איפה רק תוציאו אותי מפה

TrigATUSA

New member
אזרחים רומנים לא יכולים כרגע לעבוד באופן חוקי

בבריטניה ללא רישיון עבודה מהמעסיק בהנחה ששכר הדירה מכסה גם מים/חשמל/חשבונות, אפשר להתקיים עם 900 פאונד נטו - לא ממש תחסוך ככה כסף

יעלי9

New member
אאל"ט יכולים לעבוד אם צוברים מספיק נקודות

תלוי בהשכלה האקדמאית, גובה ההכנסה בשנה שחלפה ואולי עוד משהו. זאת קטגוריית highly skilled , דומה קצת לTIER1 זצ"ל.

TrigATUSA

New member
יש לך איזה מראה מקום לזה?

לא נישמע לי מוכר בכלל בכל מקרה נשמע שזה לא תופס עבור השואל

1200 פאונד - לא בדיוק highly skilled

נשמע שלא מדובר באופציה חוקית. ושלאזרחות הרומנית אין קשר.

sharonkaka

New member
עבודה באנגליה

אתם צודקים. בגדול אזרח רומני לא יכול לעבוד כמו אזרח מערב אירופאי רגיל. אלא שהם אמרו לי שהם מעסיקים אותי כפרילנסר שזה כן מותר ואף רצוי. זה אומר שאני צריך להפריש מהמשכורת עוד כ-50 פאונד לחודש עבור רו"ח שיטפל בכל מה שקשור לזה. בעיקרון רק רציתי לדעת אם 1200 פאונד זה סביר ועכשיו אני מבין שזה סביר. מצד שני, ביום שני אני אדע אם מה-1200 פאונד אני כן צריך להפריש 300 פאונד למגורים וכמה בגלל הפרילנס. מי שהוא פה יודע איך זה הולך שם מבחינת שרותי בריאות, כאזרח רומני? בכל אופן תודה לכל העוזרים.

תשאל אותם מה הם רוצים שתגיד בכניסה לאנגליה.

תגיד להם שאתה מעוניין להגיד שבאת לעבוד כפרילנס. כמו כן חוץ מה 50L לרואה חשבון, אם לא מפרישים לך ~100 מס אז משהו מסריח. בגדול הייתי פשוט עונה לך, לא זה לא מספיק אתה תוציא 200 על תחבורה , תגור בדירה עם עוד 5 פועלים זרים. תגלה שה 300 כולל רק שכר דירה ולא מיסים וחשמל מים טלפון . אז 300 + 50 + 100 + ~100 הוצאת חצי לפני שאכלת.

sharonkaka

New member
עבודה באנגליה

נסיעות אני יודע שזה על חשבונם. גם סלולר. לגבי הדירה - הוא אמר לי שיש מצב שהוא מוריד לי את ההשתתפות בשכ"ד אבל רק ביום שני כשיחזור מלונדון אדע לכמה. אני בהחלט אשאל את כל השאלות שאמרת לי. מה שאני מנסה להבין זה אם השכר 1200L והנסיעות מקבלים בנפרד ותיהיה השתת' בשכ"ד של נגיד 150L נגיד שבמצב אידיאלי כזה שבו אני צריך לשלם רק חשמל ומים (בהשתתפות עם עוד 5 אנשים נגיד) האם אז זה כן שכר סביר?? ולפי מה שאתם אומרים זה יכול להיות די סביר. אגב, זה לא מכירות ולכן זה ללא % ולכן זה מאד חשוב לי. כמה מס משלמים באנגליה אגב? ועוד משהו - האם את או אתה יודעים מה קורה עם זכויות סוציאליות/רפואיות? תודה

Nobilis

New member
זה סיפור אחר

א) אם הכוונה היא שתעבוד שעצמאי ותוציא חשבוניות לחברה, אין בעיה (המגבלות הן רק בנוגע לעבודה כשכיר). ב) מבחינת שירותי בריאות - אתה מכוסה על ידי ה-NHS, כמו כל תושב בממלכה. האזרחות לא קשורה.

sharonkaka

New member
NHS

בקשר לשירותי בריאות - איך זה עובד? זה כמו "מכבי"? אם אני צריך תרופות? (אני חולה סוכרת). יש טעם לעשות פה ביטוח נסיעות?? ועוד דבר: יש לך מושג מה מס הכנסה שמשלם פרילנסר? תודה על העזרה.

Nobilis

New member
תשובות

א) זה דומה לארץ. אתה מקבל שירותי בריאות מהמדינה, ויכול להוציא גם ביטוח פרטי בנוסף (כמו המשלים בארץ) אם אתה רוצה. ב) ביטוח נסיעות זאת בחירה אישית. אני לא הוצאתי ביטוח נסיעות, אלא פשוט נרשמתי אצל הרופא אחרי שהגעתי, וחסל. אם יש לך בעיות מיוחדות (הזכרת סוכרת) הייתי מציע לך לדאוג לביטוח לתקופה הראשונה, שיהיה. ג) לגבי מס הכנסה: http://www.hmrc.gov.uk/incometax/index.htm

wwoofing?

אם מישהו מציע לך עבודה , ואומר לך להגיד בכניסה שבאת לטייל, עובדים עליך

למעלה