לונדון - יום 2

דנה1982

New member
לונדון - יום 2

אז היום הראשון לא הביא איתו דרמות גדולות. דג'וקוביץ' ופדרר קבעו דייט לוהט במיוחד, נישיקורי וברדיך קבעו דייט פושר למדי בין שני שחקנים שדי הובסו ביום הראשון שלהם בטורניר. אבל אנחנו מעבירים את הפוקוס לבית השני, שבו יש לנו שני משחקים, ששניהם יכולים להיות דרמטיים מאוד, אבל משחק הלילה הוא המסקרן יותר (כי בואו נודה, מארי-פרר זה פוטנציאל לקרב חפירות מעיק)

אנדי מארי - דויד פרר (16:00)
6-11 מארי. אני מודה שציפיתי לגלות מאזן קצת יותר חד צדדי אבל תכלס, אין באמת סיבה. פרר נמצא בטופ10 כבר תקופה ארוכה מאוד ובהחלט מצדיק את המקום שלו כאן, כולל נצחונות על מארי, גם אם הניצחון האחרון היה בשנגחאי בשנה שעברה ומאז מארי ניצח 4 פעמים ברציפות. אגב, כשהם נפגשו בלונדון, באליפות הזו ממש לפני 4 שנים, פרר ניצח, ואפילו בלי לאבד מערכה. הבריטים בלחץ, מארי קצת חושב קדימה על גמר הדייויס שמחכה לו, ומי יודע, אולי פרר יקטע את רצף ההפסדים שלו למארי?

רפאל נדאל - סטאן וואורינקה (22:00)
3-13 נדאל. אח, כמה שהמאזן הזה חד צדדי... וכמה שהוא מבלבל. בעיקר משום ששלושת הנצחונות של סטאן נרשמו בשנתיים האחרונות, בהן הם נפגשו 4 פעמים. זה התחיל כמובן בגמר אוסטרליה בשנה שעברה, המשיך בהדחה מפתיעה למדי של רפא ברבע הגמר ברומא השנה (מפתיע כי בכל זאת נדאל וחימר...) והמשיך ממש לפני שבועיים בפריז, בעוד רבע גמר, שהגיע אחרי שרפא ניצח בקלילות ברבע הגמר בשנגחאי. אז המשחק הזה הוא בהחלט אחד המשחקים המרתקים שיכולים להיות בבית הזה. רפא סוגר עונה חלשה במונחים שלו, אבל גם יכול להתגאות בזה שבעונה "פושרת" כזו הוא הצליח להגיע לכאן מהמקום החמישי ועם כושר לא רע דווקא בעונת האולמות (2 גמרים). מצד שני סטאן - אם הוא לא היה סמל לחוסר יציבות משווע, הייתי מהמרת עליו בקלות...

הימורים בכל זאת - מארי וסטאן, שניהם ב-3 מערכות.

LENAFAN

New member
יחסית לסטנדרטים של ה-WTF לאחרונה, זה היה מרתון...

8 משחקונים למפסיד?! זה מעלה את הממוצע במאות אחוזים יחסית ל-2014...

דנה1982

New member
עד המשחק הבא - חומר לקריאה

לא יודעת מי הכתב, לא שמעתי את השם הזה מעולם, אבל מאחר והנושא נידון בפורום כמה וכמה פעמים בעבר, אני בטוחה שיש לכל אחד פה מה להגיד על זה
&nbsp
(לטובת העצלנים - טור של אוהד פדרר שמבקש ממנו לפרוש):
&nbsp
http://kick.ynet.co.il/article/9620

kingRF

New member
טוב, דנתי בזה כאן כבר רבות

המאמר כתוב טוב - אבל חוטא באותה נקודה שאני מבין מאיפה היא נובעת, אבל לא מוכן לקבל אותה : לא הכל סובב סביבנו - לקרוא לשחקן מסוים לפרוש כי קשה לך לראות אותו ככה, או כי התרגלת לטוב מדי, זה קצת להיות אוהד הצלחות. לא סתם אומרים - כשהגלים מתחזקים, החזקים מתגלים.
&nbsp
לגיטימי לגמרי להיות מבואס מהפסד. אחרי הגמר האחרון בניו יורק, לא רציתי לדבר עם אף אחד שבוע מעצבים ותסכול....אבל זה חלק מהספורט - אם נרצה או לא. אחרת מה הטעם ? לא אוהדים מישהו "בגלל שהוא מנצח", אוהדים מישהו כי הסגנון שלו תואם את השקפת העולם שלך, כי הוא פייטר לא נורמלי, כי הוא מסוגל לאלתר חבטות שאחרים אפילו לא מעזים לחלום עליהם, כי הוא ככה וככה...
&nbsp
לא משנה אם כמה שיברונות לב ואכזבות אני אצטרך להתמודד - הטעם המתוק של ניצחון גדול עדיין טוב יותר מהכל. אם זה לא הגיע היום, תמיד יש לנו את מחר.

דנה1982

New member
אני יותר ויותר מסכימה איתך

ואני בהחלט מאלה שרצו שהוא יפרוש (בשבילי, לא בגללו).
&nbsp
ובכל זאת אני מבינה אוהדים, בייחוד את אלה שראו אותו בשנות השיא שלו, שקשה להם לראות שמי שפעם זלל תארים בקצב מתקשה היום לעמוד בקצב של דג'וקוביץ' (או אפילו נדאל ומארי בתקופות מסוימות). זה לא קשור לאוהדי נצחונות, אני התחלתי לאהוד את רוג'ר אחרי שראיתי אותו מפסיד את הגמר באוסטרליה לרפא (המשחק הראשון שלו שראיתי), זה כאבי הלב, הלחץ לפני משחקים והאכזבה כשהוא כבר מתקרב לזכייה בסלאם ולא מצליח לגעת. זה נטו תסכול. ברור שכל עוד הוא מרוצה ומשחק טוב ויש לו רעב לשחק - הוא צריך להמשיך, ואני נהנית מכל רגע. לקח לי זמן להפסיק לרצות שהוא יפרוש וללמוד ליהנות מההזדמנות שיש לי עדיין לראות אותו, אבל יש מצב שזה קורה בעיקר כי אני מבינה שהסוף כן יגיע בשנה-שנתיים הקרובות (כנראה) ואני לא יכולה לדמיין את הטניס בלעדיו...

לא קראתי את הטור אבל זה נראה לי עיתוי מוזר במיוחד לכתוב אותו

פדרר נתן השנה טניס אדיר בעיקר בקיץ ועד עכשיו והסיבה היחידה שהוא לא לקח סלאמים היא בגלל שנובאק משחק טניס מעולם אחר. אבל בהנחה שנובאק לא הולך לקחת שני סלאמים קלאנדרים בשנתיים הבאות מבחינתי המועמד מספר אחת לקחת ממנו פירורים, וזה כולל פירור של סלאם, הוא פדרר. הוא היה קרוב מאוד לזה כבר בכמה סלאמים ואם הוא היה נופל על נובאק ביום לא משהו כמו שמארי נפל עליו באוסטרליה הוא גם היה מצליח לנצח את זה לדעתי. רק עכשיו הוא לקח את באזל עם נצחון מתוק על נדאל - יותר מזה? אם הוא היה מקשיב לדרישות לפרוש לפני שנה שנתיים לא היה לו דיויס. עוד שנה יש לו משימה בריו. הוא נהנה מהטניס בבירור. ממש לא מובנת לי הקריאה הזאת.

משהו לגבי עמדת המוצא של סטאן בסרבים של נדאל

רואים לפעמים שחקנים שבזמן שהשחקן שמולם שורק את הכדור לאוויר לוקחים צעד או שניים קדימה. מארי עושה את זה הרבה על סרבים שניים ויש כמובן את הSABR. סטאן לעומת זאת במזן שהכדור של נדאל באוויר בדרך לסרב לוקח צעד אחורה. את זה פחות רואים בסבב לדעתי.

kingRF

New member
יש שתי אסכולות בכל מה שנוגע להחזרות

יש כאלו שטוענים שצריך לעמוד קדימה ככל שניתן, יש אחרים שסבורים שצעד או שניים אחורה מועילים יותר כי הם משחקים יותר כדורים ויש להם מן הסתם קצת יותר זמן להגיב.
&nbsp
גם אצל נדאל, פדרר ואחרים רואים את זה לפעמים. אם כי אני מסכים אתך - זה פחות נפוץ מהאסכולה הראשונה. הפואנטה היא לעשות את זה במימון ובתזמון הנכון ולגרום ליריב לך לחשוב.

הכל מוכן למחר (ומחרתיים) בערב תפוחית?

מחשבי העל, הלינקים לספרי החוקים, הטבלאות... עולם הטניס נושא עיניו אלייך, אני מקווה שאת מודעת לכובד האחריות.

kingRF

New member
מערכה וחצי טובות של טניס נגמרות עם ניצחון לנדאל

זה נגמר עם 6-2 6-3 לנדאל. מערכה ראשונה צמודה וטובה עם שתי שבירות ממש בפתיחת המשחק. נדאל הצליח להשיג את היתרון הקל בסוף הראשונה ומאז המשחק היה חד כיווני.
&nbsp
וואורינקה הציל 6 BP במשחקון הראשון שלו במערכה השנייה, אבל במשחקון הבא שלו הוא כבר נשבר - מנטלית ופיזית. נדאל מצידו, יכול להיות מרוצה למדי מהיכולת : הרבה יותר החלטי, הרבה יותר התקפי.

בלי לקחת כלום מנדאל, משחק חלש של סטאן

בחירת חבטות גרועה במיוחד, כדורים עפו לו לכל הכיוונים, לא מפוקס. נדאל נראה טוב מאוד.

בסך הכל ביומיים הראשונים הייתה לנו הופעת איחוד בO2 של ארבעת הגדולים מפעם. יצא לי לראות שלושה מבין ארבעת המשחקים ודווקא את מארי הפסדתי.

למעלה