לונדון או בלגיה?

חן 1990

New member
לונדון או בלגיה?

שלום חברים
אני מתוכנן לנסוע ביולי לשלושה חודשי עבודה באחת משתי המדינות הללו.אני מתלבט ביניהן
בתור יהודי בפרט איפה יהיה לי טוב יותר?בלונדון או בבלגיה?
מבחינת שירותים שאני מקבל,באיזו מדינה השירותים שאקבל יהיו טובים יותר?
אשמח לקבל תשובות
תודה

MayFebruar

New member
לאיזה שירותים אתה מתכוון?

אני לא יודעת איפה יותר טוב להיות יהודי, אבל לזמן כזה קצר הייתי מעדיפה את לונדון שיש בה הרבה מה לעשות.

ממליצה לך לשאול גם בפורום 'עוברים לאירופה'.
וכמובן שאתה מוזמן להישאר ולהשתתף בפורום

חן 1990

New member
אני מדבר

על שירותי בריאות למשל...מעבר לזה חיי לילה...תחבורה ציבורית וכו'
בלונדון יש יותר מה לעשות לצעיר בגיל 24 כמוני?

מר בלום

New member
תגיד, אתה בטוח שזה חוקי מה שאתה רוצה לעשות?

אם אין לך רשיון עבודה, אתה עלול למצוא את עצמך מגורש מהמדינה בה תעבוד, עם סירוב להכניס אותך בעתיד, ובעייה להיכנס להרבה מדינות אחרות.

חן 1990

New member
זה בטוח חוקי

יש לי דרכון אירופאי...בגלל זה אני הולך על אירופה,כי הציעו לי גם ארה"ב אבל שם אני לא חוקי...

republik

New member
אם אתה רוצה עצה אמיתית

תשקול טוב טוב אם אתה באמת רוצה לעשות את זה
זה יפה שאתה חוקי אבל תחשוב שהמעסיק הזה היה מוכן להעסיק אותך גם אם לא היית חוקי, זה באמת מעסיק שאתה רוצה להיכנס איתו למיטה?...
למעסיקים האלה יש נטייה לשקר לגבי השכר, לגבי תנאי המגורים, לגבי היקף ההוצאות. רוב האנשים שאני שמעתי עליהם שעבדו בעבודות בסגנון הזה גם לא ממש היו בלונדון (אמרו להם לונדון, בפועל זה גם יכול להיות עשרות או מאות קילומטרים בלונדון, בכל מקום במדינה למעשה) וגם שיקרו להם לגבי כל דבר בעצם והם עבדו כל היום, לא הצליחו לחסוך כסף ולא ראו שום דבר.
כדאי לך לשקול את זה טוב טוב.

חן 1990

New member
אני לא דואג

החברה נראית רצינית והייתי בראיון עם המגייסת...עוד חודש וחצי אני הולך לחתום על חוזה מול מנהל החברה בת"א,,ולאחר מכן אני אסע

republik

New member
רצינית?

החברה עוברת על החוק בלי למצמץ ומוכנה להפוך אותך לעבריין (והיא אכן הופכת אחרים לעבריינים לפי התיאור שלך) ולדפוק לצעירים תכניות עתידיות לבקר בחו"ל.
כמה רצינית חברה כזו יכולה להיות?...
אם הייתי במקומך הייתי שואל את עצמי - חברה שבכזו קלות מוכנה לרמות את הרשויות, מה מונע ממנה לשקר לי ולרמות אותי?

MayFebruar

New member
הם מצויינים בלשכנע אנשים לעבוד אצלהם

מפתיע אותי שלמרות כל מה שיודעים ושומעים על העגלות האלו, אנשים עדיין רוצים לעבוד בזה.

מסכימה עם כל מה שכתבת.

MayFebruar

New member
בקשר לשירותי בריאות

שאל את המעסיק שלך, יש צורך בביטוח בריאות.

לדעתי אין שאלה, לונדון היא עיר נהדרת ויש כ"כ הרבה דברים לעשות ולראות בה! להשוות בין לונדון לבלגיה זה כמו להשוות בין פרארי לטאטא

ואני ממליצה לך לשאול גם בפורום 'עוברים לאירופה'.

חן 1990

New member
אוקיי

רוב הסיכויים שאני הולך על לונדון כי אני מקבל שם יותר כסף,וגם כי זה נשמע לי יותר רציני מבחינת החברה
האם יש דרך להגיע מלונדון למקומות אחרים באירופה?יום חופש אחד יהיה לי כל שבוע ואני ארצה לנצל את ההזדמנות ולראות כל מיני ערים באירופה....קודם כל,יש רכבות בין מדינות?
מה לגבי טיסות?כמה עולות טיסות בתוך אירופה?

יש לך את היורוסטר שעוברת מאנגליה לאירופה,

יום חופש אחד זה כלום, בטח לא לנסוע מלונדון לאירופה וחזרה באותו יום, אבל זה תלוי בך.
זה גם עלויות וגם זמן. מצ"ב לינק לאתר של רכבת היורוסטר.

תקח בחשבון שלרוב אנשים באירופה יש שבוע עבודה של 5 ימים, דהיינו סופ"ש הוא שבת וראשון.

בהצלחה ושתהיה לך חוויה נהדרת.

republik

New member
הוא חושב שיהיה לו זמן או כסף לנסוע לאנשהו

הוא לא ממש מבין מה זה העסק הזה של עגלות

חן 1990

New member
ראשית

בחודשיים הראשונים אני מקבל על כל חודש 1400 פאונד,גם אם לא מכרתי כלום,ואני לא מאמין שיש מצב שאני לא אמכור כלום...
אז מה בעצם יש לי להפסיד פה?
אה,ובחודש הראשון אני לא משלם שכר דירה...

republik

New member
1400 פאונד זה כלום אחי....

יחסית ללונדון, אתה צריך לגור בדירה יחד עם איזה חמישה שותפים (לא מגזים) וגם אז זה לחיות בדוחק. לא מדבר איתך אפילו על לנסוע למקומות, לצאת.
תברר אחי, תבדוק את עלות המחיחה בלונדון, זה לא מאד קשה, תשווה את זה למה שאתה הולך לקבל, ותיקח בחשבון שהם כנראה משקרים לך לגבי התנאים בהם תחיה והסיכויים שלך למכור.

smaak

New member
אני לא מבינה למה לייעץ למישהו

שרוצה לעבוד באופן לא חוקי.

למעלה