לומדים לקום בבוקר!

היי בן!!!!

הנה הרשימה שאמרת לי לרשום על קשיי הקימה שלי בבוקר!!! הרשימה: -בדר"כ הקור בחורף גורם EXTRA שמשפיע, כאילו זה רק בחורף וכאשר קר לי אני מעדיף מאשר לקום להישאר במיטה עוד כמה זמן, כאילו אני מרגיש שלא בא לא בכלל לקום. - העובדה שאני הולך לישון לעיתים קרובות מאוחר, ואני קם מת מעייפות, בגלל שאני הולך לישון מאוחר אני התרגלתי לישון בצהריים וזה מאוד מפריע לי לעשות דברים למשל שאני רוצה לעשות בהריים (כמו אימון), כאילו אין לי בכלל כוח בצהריים אז במקום לעשות אימון או משהו שאני רוצה לעשות אני קופץ למיטה! -המחשבה שאני קם לביה"ס גם קצת גורם משפיע, כאילו אין לי כוח לכל היום הארוך הזה!!! אלו המרכיבים שלי, אני חושב שהמרכיס הכי הכי משפיע הוא שאני הולך לישון מאוחר, פשוט היום של התהפך..... זה מעצבן אני מפסיד הרבה דברים בצהריים, בלילה אני מעדיף לישון מאשר להיות עירני.... לפני כמה ימים חשבתי על לעשות אימון ישר אחרי ביה"ס, אבל ראיתי שאני פשוט מת מעייפות וזאת בגלל שאני הולך לישון כל כך מאוחר..... שתבינו מאוחר מאוד זה יכול להיות 3 בבוקר..... וצוקדם שאני הלכתי לישון השנה זה היה מקסימום 12 וחצי .... וזה מאוד מאוחר......... עוד בעיה, אני יודע שזה בסדר לישון בצהריים, אבל לא לישון תמיד(שזה אני), אוקיי בכל מקרה אם רציתי לעשות אימון ישר אחרי ביה"ס והלכתי לישון(אז אני אומר לעצמי טוב אני אלך לישון ואחרי זה אני אלך לעשות אימון), ואז כאשר אני קם אני אומר לעצמי ואיי אין לי כוח לאימון הזה!!!!! וגם נשארו לי הרבה שיעורים!!!!!! אז אני מעדיף לא לישון בצהריים בשביל לעשות שיעורים ואז שיהיה לי לאחר השיעורים זמן חופשי למה שאני רוצה!!!!! קצת מבוסך, אההה!!! שלך באהבה, עידודו הלוחם

לומדים לקום בבוקר! ../images/Emo6.gif

קודם כל הקדמה קטנה: לא צריך לקום בבוקר! אני מכיר אנשים שלא קמים בבוקר - וטוב להם עם זה. או במלים אחרות, שה"בוקר" שלהם הוא נניח 12:00 בצהריים... אני הייתי פעם אחד כזה. ואין עם זה שום בעיה. כל אדם חופשי לנהל לעצמו את היממה, לקום ולישון מתי שהוא רוצה. הזמן האישי שלנו שייך לנו - ולא לאף אחד אחר - ולא משתלם לנו לזלזל בו!!! אז השרשור הזה יוקדש למי שמתקשה לקום בשעה שבה הוא רוצה לקום. ואני מבין שעבור רוב ה"מתקשים" מדובר בשעות הנחשבות ל"בוקר"...
ובכן, נתחיל מעידו טסלר, שפתח שרשור בנושא הזה לפני כמה עמודים. הוא כתב על כמה הוא מתקשה לקום בבוקר וביקש עצות. הוא קיבל סדרה נאה ביותר של עצות מ: שיר22, deep ocean, דויד, רמי ד. ו-Talia E (כדאי לקרוא!). אני כתבתי לו: "תכין רשימה של כל המרכיבים שמקשים עליך את הקימה בבוקר. דוגמאות: הקור, השעה המוקדמת, העובדה שהלכת לישון מאוחר, המקום שאליו אתה קם (בית-הספר) וכולי... נסה להפריד לכמה שיותר מרכיבים. פרסם את הרשימה כאן בפורום ונמשיך משם הלאה, ברעיונות ו/או בטכניקות. גם אם נצליח לטפל ביעילות "רק" באחד או שניים מהמרכיבים, כבר כל הקימה תהיה קלה יותר." והוא הכין... (הרשימה שלו משורשרת להודעה הזאת...)

רמי ד.

New member
ובקשר ל"ללכת לישון מאוחר"

היי עדו בלהתעלם מזה שאני עלול להשמע כפסיכולוג בגרוש, האם שמת לב עד כמה אתה "מבקש" שנאמר לך שאתה "לא בסדר" בגלל שאתה הולך לישון מאוחר? אז נכשלת. אני לפחות חושב שאתה רשאי להחליט מתי אתה רוצה ללכת לישון. במידה והבעיה היא שאתה רוצה לישון ולא מצליח, יש לי רשימת ספרים נהדרת שגם יחכימו אותך, וגם ירדימו. ואני מצטרף להצעות של בן. רמי

רעיונות ../images/Emo22.gif ../images/Emo62.gif

קור:
ניסית להתעמל מתחת לשמיכה, לפני שאתה קם?
ניסית להגיד לעצמך את "משפט הקסם" הקבוע שלך? דוגמא: "אני עידודו שמהווה דוגמא לג´ט לי... ועכשיו אני אדגים לו איך קמים"... בקיצור, יוצרים "משפט קסם קבוע" לצורך העניין הספציפי הזה ומשתמשים בו...
ניסית את שיטת ההיפנוזה העצמית? אתה סופר מ-1 עד 10, בידיעה שב-10 אתה כבר תעמוד על הרגליים, לבוש וחם. כדאי להקדים לזה את משפט איטי ונחרץ כמו: "אני אספור מ-1 עד 10. כשאומר 10, אהיה כבר לבוש ומחומם" ואז להתחיל לספור, בד בבד עם הזינוק מהמיטה... שעות שינה:
ניסית את שיטת "היתר היציאה"??? אתה נשכב במיטה בשעה 23:00, מכבה את האור ומבטיח לעצמך שאם בעוד 15 דקות עדיין יהיה לך מרץ ותרצה לקום ולעשות דברים, אתה תקום ותעשה דברים... וזה באמת יהיה סימן שמותר לך.
ניסית את שיטת ה"הליכה למיטה במקום הליכה לישון"? אתה לא מדבר בכלל על שינה, אלא על הליכה למיטה. ואתה קובע לעצמך את השעה. המיטה מהווה עבורך לא מקום שינה בהכרח, אלא מקום של תרגול ועבודה, שברגע מסויים, אם אתה מתעייף, מותר לך להירדם בו. למשל, אתה יכול לתרגל שם מדיטציה... וכל מיני צורות של עבודה פנימית כייפית. תראה את זה כמו מנזר...
ניסית את שיטת הדימוי? אתה מדמה את עצמך בצורה כיפית כעידודו הלוחם שהולך לישון מוקדם... מדמיין את זה... קובע את זה לעצמך בתוך הראש בתור דימוי נעים... תופס את זה בצורה שמתאימה לך... בדיוק כמו שאתה תופס את עצמך היום כמעין ג´ט לי... אם הדימוי "ידבר" אליך, יהיה לך קל מאוד להגשימו בפועל. המחשבה על ביה"ס:
ניסית את שיטת ההקדמה? אתה מחליט על איזו שהיא רוטינה קצרה מאוד (דקות) המקדימה את הכניסה לביה"ס. משהו כייפי ופשוט, כמו אימון קטן, או אכילה של משהו טעים, או כל דבר אחר שעליו אתה מחליט - וזהו הפרס שלך.
ניסית לחשוב על כל הדברים הכייפים שמחכים לך שם? אתה מדמיין לעצמך את ביה"ס כמקום כייפי ויוצר אותו ככזה. זהו האתגר שלך, יום יום. וזה אתגר כל כך כייפי ונפלא, כי ככל שאתה מצליח יותר, כך אתה נהנה יותר מביה"ס ונפטר מהמקום הנורא הזה (כי הוא כבר לא נורא)...
ניסית להפוך את ביה"ס למנזר אימונים מופלא? אתה יכול להפוך את כל השהות בביה"ס לאימון אחד גדול בעבודה פנימית (ואולי בדברים נוספים). אתה ממש יכול לשבת ולחשוב על זה ולכתוב את זה, איך להפוך בהדרגה את ביה"ס למקום של אימונים. תתחיל מדבר אחד קטן - וכל יום תוסיף משהו. והתוצאה? אתה תתקדם מאוד...

unagy

New member
וואו בן../images/Emo70.gif

אני מאוד אהבתי את השיטות האלה. במיוחד את משפט הקסם וההיפנוזה העצמית! אני מקווה שאני אזכור ליישם אותם כשאצתרך

השיטות פשוט מגניבות!!!!

אז ככה אני אנסה אותן ואדווח מה קורה... יש לי כמה שאלות: מה זה להתעמל מתחת לשמיכה?? "אתה נשכב במיטה בשעה 23:00, מכבה את האור ומבטיח לעצמך שאם בעוד 15 דקות עדיין יהיה לך מרץ ותרצה לקום ולעשות דברים, אתה תקום ותעשה דברים"

ההודעה שאני מגיב אלייה היא ההודעה

שנשלחה בחלקה, ההודעה מתחת היא במלואה.

אני לא יודע למה בן התכוון ב"להתעמל

תחת השמיכה" ,אך קראתי (אם אינני טועה,בספרו של המדען הסובייטי פרופ´ מיקולין בספרו "להרגיש טוב") כי המתיחות שאנו עושים באופן טבעי בהתעוררנו בבקרים הם התעמלות נהדרת,אני חושב שהוא פשוט מליץ לבצע מתיחות בכיף " ולהתמתח זה באמת כיף,והכי טבעי בסיטוציה של התעוררות. אני אישית זוכר שלפני כמה שנים הייתי מבצע מעין "כמעט שפגטים" במיטה ,מיד עם קומי ולמרבה הפלא הייתי מצליח ללא שום חימום,אבל הבנתי מהמורה שלי בזמנו שאצל רוב האנשים זה לא מומלץ ללא חימום. בכל אופן כבר נתתי לך 2 הצעות
.

השיטות פשוט מגניבות!!!!

אז ככה אני אנסה אותן ואדווח מה קורה... יש לי כמה שאלות: מה זה להתעמל מתחת לשמיכה?? "אתה נשכב במיטה בשעה 23:00, מכבה את האור ומבטיח לעצמך שאם בעוד 15 דקות עדיין יהיה לך מרץ ותרצה לקום ולעשות דברים, אתה תקום ותעשה דברים" אז אילו בדיוק דברים??? אם יתחשק לי לעשות בעיטות באוויר???זה גם נקרא דברים??? הפעילות הפיזית לא רק תפריע לי לישון?? דרך אגב בקשר למנזר שלי לקונג פו אני אנסה לפתח אותו וכמובן אני אהיה המאסטר בו. שיטת ההקדמה אמרת לעשות משהו כייפי לפני ביה"ס- זה כולל גם ביצוע של בעיטה או סתם איזשהו תרגיל? ביה"ס למנזר אימונים- אני כל יום בביה"ס לקוח את חברים שלי לתוך הכיתה ואומר להם לשים ידיים ואני מתאמן קצת. יש לי חבר בכיתה שהוא לומד לחימה משולבת שזה קרטה ג´ודו ואיגרוף תאילדני, ואנחנו עושים תרגילים אחד לשני וגם מחילפים תרגילים, עשינו גם הגנות אחד מהשני מהתקפות כזה מגניב... בקיצור אני כל היום ככה. פעם אחת נכנסה מורה לכיתה שנשמע הצילצול ואני נתתי לחבר שלי בעיטה ביד לצורך של הדגמה ושמעו כולם פלאק חזק!!!!! והיא אמרה: מה זה צריך להיות?? וזהו.... חחחחחחחחחחח....... זה היה מצחיק.. אני אנסה את השיטות, אני עוד מעט אדפיס אותן לדפים ואנסה ליישם אותן ולהבין אותן טוב יותר. דרך אגב תודה על העזרה. שלך באהבה, עידודו הלוחם

למעלה