לוטו

s u p e r mind

New member
העלת נקודה מעניינת.

אבל נדמה לי כי למאמינים אסור לבוא לידי התקשרות עם "כופרים" כמונו ובטח שלא לקיים איתם דו שיח מכל סוג שהוא, האם הם פיספסו את גן העדן שלהם?

s u p e r mind

New member
הקטע שהבאתי בעל מוסר השכל

לא לתפוס טרמפים... והוא נועד להעביר את המסר ע"י הדרך הכי מקובלת אצלנו-סקס. לעומת זאת הגרסה החרדית רק מטיפה לחזרה בתשובה ולחיים "נהדרים" בצל הדת. אני מעדיף את השיטה שמעבירה מסרים חשובים (ולא חשוב באיזו תחפושת) ולא את השיטה המסיונרית של החרדים.

הגירסה החרדית

הקטע שהבאתי בעל מוסר השכל - לא לתפוס טרמפים... והוא נועד להעביר את המסר ע"י הדרך הכי מקובלת אצלנו-סקס. - - בן כמה אתה? תינוק! - טפסת טרמפ חסר תרבות, סליחה, "תרבות אנשים חטאים" (במדבר לב' יד') המקום היחיד בתנ"ך בו מופיעה המילה תרבות. נהניתי מאד מהגרסה החרדית, אשתמש בזה. ד"א הסיפור על כיפה אדומה מכיל מסרים עלובים כמו - לא לשמוע למה שההורים אומרים, אליומת חברתית, ואם אדייק עוד את הסיפור (את הגרסה המקורית) אני בטוח שאמצא עוד אלמנטים שליליים בסיפור המחריד הזה.

s u p e r mind

New member
.

"טפסת טרמפ חסר תרבות"- התרבות שלי שואפת לגלות את האמת ולא טוענת שמצאה אותה, התרבות שלי לא שוטפת לאנשים את המוח אלא נותנת חופש מחשבה ומחנכת בליברליות. והתרבות שלי... כותבת "טפסת" עם ת'... בסיפור המקורי אין שום רמזים לאלימות משפחתית, כיפה אדומה מחונכת מאוד בסיפור (אם כי היא תמימה), ואני לא צריך להבהיר אילו אלמנטים שליליים ניתן למצוא בספר התורה (גזענות, רציחות עם, אונסים, שחיתות, גילוי עריות, כשפים ו"נסים" טיפשיים, מלוכה מונרכית, רציחות ומזימות זדוניות) הספר הזה הוא לא כ"כ טהור ותמים אחרי הכל (למרות שתכחיש זאת בתוקף).

הפסיכי אנדרסן?!

האנס כריסטיאן אנדרסן כלל לא כתב את כיפה אדומה, בור שכמותך! לעומת זאת הוא כתב אגדות נפלאות כמו "הברווזון המכוער" ו"בגדי המלך החדשים". כל מי שראה את המחזמר על חייו עם דני קי הנהדר בתפקיד הראשי לא יכול שלא לחשוב עליו בחיבה.

s u p e r mind

New member
אין לו מושג מי זה אנדרסן...

בוודאי שמע עליו מהרב עובדיה שטען שהיה מסיונר נוצרי בתחפושת סופר.

בבקשה,

הברווזון המכוער - איך היית מפרש את ההתנהגות החברתית של הברווזים לברווזון המכוער, בתור חיובית? האם יפה בעיניך ללגלג על אנשים בגלל היותם בעלי מומים, איזה מסר ילד תופס מהסיפור הזה? שעניינים מסתדרים לבסוף למרות האכזריות שלהם כלפי חבר? בגדי המלך החדשים - האם אלמנט של רמאות שרימו החייטים את המלך הוא אלמנט נחמד ויפה? למה לתת לגיטימציה למעשים כאלו? שאלתי, למה שלא נבחר בסיפורים בעלי אלמנטים חיוביים כמו "השבת אבידה, עזרה לזולת וכו'?

ehudt

New member
אני מצטער, אבל

מה שתיארת אינו מוסר ההשכל של הסיפור. מוסר ההשכל של הברווזון המכוער הוא לא לשפוט מישהו עפ"י המראה החיצוני שלא, ולגבי השני, זה שלפעמים הילדים הם היחידים שמוכנים לתמודד עם האמת, בעוד המבוגרים משקרים לעצמם ואחד לשני. אפילו אם לא דייקתי, אני קרוב בהרבה ממך למוסר ההשכל של הסיפורים. אז עכשיו תגיד לי מה הבעיה באנדרסן?

אתה בטח צוחק?

"איך היית מפרש את ההתנהגות החברתית של הברווזים לברווזון המכוער, בתור חיובית?" - מה פתאום חיובית? היא לא מתפרשת כחיובית גם בסיפור. אלא שמוסר ההשכל הוא: גם אם אתה מרגיש כברווזון מכוער שכולם לועגים לו דע שאתה בעצם ברבור המחכה להתגלות. מסר אנושי מעין כמותו. וגם ה"חייטים" הרמאים אינם דמויות חיוביות, אך לא בהם עוסק הסיפור, אלא בשוטים כמו המלך שמרוב שהם מפחדים לחשוף את טפשותם היא מתגלה כפל כפליים. פה מדובר על חוסר אומץ חברתי ואינטלקטואלי, וזה מסר שגם אתה כדאי שתפנים. לסיכום, דבריך על אנדרסן הם לשון הרע ותו לא. כיוון שהוא הלך לעולמו מזמן אין הוא גופו יכול להפגע עוד מדבריך, אבל מוקירי זכרו יש רבים, ולהם אתה חייב התנצלות.

Lu Tze

New member
עוד סיפור:

היה היה יהודי עני שהיה זקוק נואשות לכסף כדי להציל את אימו החולה. הלך היהודי לכותל והחל להתפלל. התפלל והתפלל והתפלל ושאר היהודים ראו את מצוקתו ושאלו לשלומו. ענה הוא להם כי אימו גוססת ועליה לעבור ניתוח בכדי להחלים אך, אויה, אין לו כסף לכן הוא מתפלל לאלוהים לזכיה בלוטו. הסכימו שאר המתפללים כי זהו מעשה ראוי והחלו גם הם לתפלל לזכייתו בלוטו. לאחר כמה ימי תפילה (כי כולנו הרי יודעים שהיהודים הם עם עקשן) נשמע קול אדיר משמיים ואמר, בזו הלשון "'סעמק! די כבר! אני אתן לאידיוט לזכות בלוטו המזורגג, רק שיקנה כרטיס הגרלה!" מישהו יכול לנחש את מוסר ההשכל?

Lu Tze

New member
האם רמת הבוטות גבוהה מדי

או נמוכה מדי? כפי שמן הסתם ניחשת, במקור היה כתוב משהו אחר במקום "מזורגג".

באהבה1

New member
../images/Emo7.gifפתי! נראה לך ש"זה" המקור????????

זו בדיחה ישנה שנולדה הרבה לפני שהשפה האינטיליגנטית שלכם נולדה!!!

Lu Tze

New member
מה באמת? זו בדיחה ולא משל

רב משמעות על האמונה היהודית?!?

ז"א שאתה מסכים שהיתה בוטות?

"'סעמק! די כבר! אני אתן לאידיוט לזכות בלוטו המזורגג, - במשפט זה ישנן שלש מילים בוטות ואין זה משנה מה רמתם

למעלה