תרגומים, רבותַי, תרגומים!
"...את השיר הראשון שלי כתבתי בלנינגרד, בערך בשנת 1961. זה היה יום של קיץ, נסעתי אז באוטובוס וראיתי מולי אדם שחלצתו היתה פתוחה לרוחה ועל החזה אפשר היה לראות קעקוע- היתה מצֻירת שם אשה יפה מאד, ולמטה היה כתוב: "לוּבָּה, אני לא אשכח אותך!" . והתחשק לי משום מה לכתֹב על זה. עשיתי את השיר "קעקוע", אבל במקום לובה שבצתי את וַליָה, בשביל החריזה". (ולדימיר ויסוצקי). עבדכם הנאמן עִברת את וליה לגלי ואת ליוֹשָׁה למשה. הרשות ביד כל אדם לתקן את המעֻברת. קעקוע / ולדימיר ויסוצקי לֹא הָיָה לָנוּ אִתָּךְ אַף יוֹם שֶׁל אֹשֶׁר מֵהָאַהֲבָה גַּם כֵּן כְּלוּם לֹא נִשְׁמָר. בֶּחָזֶה קִעְקֵעַ אֶת פָּנַיִךְ מֹשֶׁה, אֲנִי נוֹשֵׂא אֶת זִיו פָּנַיִךְ בַּנְּשָׁמָה. פְּרֵדָתֵנוּ בָּרַכֶּבֶת גַּם זְכוּרָה לִי: אָז אָמַרְתִּי לָךְ: "אָמוּת אִם אֶשְׁכָּחֵךְ", לְזָכְרֵךְ עַד קֶבֶר אָז הִבְטַחְתִּי, גַּלִּי, וּמֹשֶׁה לִי עָנָה: "אֲנִי- לֹא כָּל שֶׁכֵּן"... וְעַכְשָׁו, כְּשֶׁמֵּאִתָּנוּ רְחוֹקָה אַתְּ לְמִי מִשְּׁנֵינוּ מַר יוֹתֵר, נַסִּי, מַיְּנִי: אֵצֶל מֹשֶׁה אַתְּ בַּחוּץ מְקֻעְקַעַת וְנַפְשִׁי מְקֻעְקַעַת מִבִּפְנִים. כְּשֶׁחוֹנְקִים אוֹתִי כְּאֵב וְגַעְגּוּעַ- זֶה מַה שֶׁאֲנִי עוֹשֵׂה (אַל תֵּעָלְבִי): בָּא לְמֹשֶׁה שֶׁיַּחְשֹׂף תַּ'קַעֲקוּעַ וְיָכוֹל שָׁעוֹת עָלַיִךְ לְהַבִּיט. אֲבָל לֹא מִזְּמַן חָבֵר מִבֵּית-חֲרֹשֶׁת אַתְּ הַשֶּׁקֶט לִי בָּאָמָּנוּת הֶחְזִיר: הֶעֱתִיק אוֹתָךְ מֵהֶחָזֶה שֶׁל מֹשֶׁה וְקִעְקֵעַ אַתְּ פָּנַיִךְ עַל חָזִי. הַשְׁמָצָה שֶׁל חֲבֵרִים הִיא לֹא נִסְלַחַת, אַךְ קְרוֹבָה אַתְּ לִי יוֹתֵר מֵאֲשֶׁר לוֹ רַק כִּי זֶה שֶׁלִּי, נָכוֹן יוֹתֵר-שֶׁלָּךְ הוּא בְּהַרְבֵּה יוֹתֵר יָפֶה מִזֶּה שֶׁלּוֹ.