לוח שנה ומעבר הזמן

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
לוח שנה ומעבר הזמן

האם יש אצלכם חשיבות למעבר הזמן?
חודשים? עונות השנה? הגיל של הדמויות?

איך זה מגיע לידי ביטוי במשחק שלכם?

דרגורן

New member
אצלי לרוב אין משמעות ללוח השנה

אני מוצא שקשה מדי לעקוב אחרי לוח שנה, ויותר מדי פעמים השחקנים מתרעמים על מעבר זמן שלא מתאים להם - "מה? איך יכול להיות שעבר 'רק' שבוע?"
או מצד שני "לא יכול להיות שזה לקח חודש!" וכו'

חשבתי לנסות להכפיף את לוח השנה של המשחק החדש שלי (זאת מערכה מודרנית ולא ימי ביניים), ללוח השנה האמיתי, וככה זה מאפשר לנצל את המציאות בתור עזר:
אפשר לנצל אירועים מהחדשות
מזג האויר בעולם יהיה בהתאם למזג האויר במציאות
וכו'

אבל השחקנים לא אהבו את העובדה שהם "איבדו" חודשיים כשאחת מהם הייתה בחו"ל לחודשיים...

Nihau

New member
לרוב זו טרחה, לפעמים זה נהדר

ברוב המשחקים ששיחקתי לא הייתה כל חשיבות לעונות שנה או גיל הדמויות. אף אחד לא התעניין בנתונים האלה בכלל וזהו.
במשחקים שבכל זאת לקחו את עונת השנה בחשבון היו כמה רמות:
משחקים חיים- לאר"פ חייבים לקחת עונת שנה כי הם משוחקים בעולם האמיתי ואי אפשר להעמיד פנים שקיץ כשכולם לובשים סוודר.
משחקים אחרים לקחו רק עונות שנה, בלי להתעכב על ימים או חודשים ובלי חגים.
משחק אחד או שניים שנשענו על לוח השנה של המציאות וזמן בין פגישות עובר גם במשחק- זה הכי נוח למשחקים שרוצים חגים וסופ"שים וימי הולדת ושאר תאריכים שקשה לעקוב אחריהם סתם ככה מהזכרון.
משחק אחד בו השחקנים בנו לוח שנה לפי הערות מנחה, וציינו עליו חגים טיבעיים (סולסטיס) ותאריכי ימי ההולדת של הדמויות ועקבו בעצמם אחרי התקדמות הזמן לפי הזמן שעבר במשחק במהלך הפגישות, זכורה לי גם חגיגת יומהולדת לאחת הדמויות בפונדק.

מירטל

New member
רק במקום אחד.

במשחק של לשם אחד המקומות שהיא נהגה לבקר בהם היה כפר של ציידי ליוותנים.

לא היה ממש מעקב אחרי לוח השנה ( חוץ מהפעם ההיא ששלחו אותה לבית ספר,אבל זה לא נחשב), אבל עבור ציידי הליוויתנים הקיץ הייתה העונה של הצייד ושל היציאה לים, והחורף היה הזמן שבו אתה נשאר בבית ובאופן כללי מתחזק אותו ואת הספינות, לא היה ממש מה לחפש בכפר הזה בקייץ....

למעלה