לוח פרשות?

לוח פרשות?

יש דבר כזה? לדעת למשל מתי היתה פרשה מסוימת בשנה מסוימת (לפני מאתים או יותר שנה)?

יוסי ר1

Active member
על אילו פרשיות אתה מדבר?

על פרשת א' והנשיא מימי הביניים, או פרשת השבוע בתורה? לפרשת השבוע ולתאריכים בכלל אני משתמש בקל-לוח - תוכנהת חינם ידידותית ומדוייקת.

לא ממש מצאתי שם איך זה עונה על פרשות השבוע

אבל מאידך, עוד לא היה לי גם זמן להתעמק.

יוסי ר1

Active member
היכן הבעיה? יש שם לוח לכל שנה שעולה בדעתך,

ובכל יום שעת הזריחה, שקיעה, מועדי כל התפילות, וגם פרשת השבוע של כל שבת ?

ראשית - אני ככה קצת../images/Emo163.gif ולא ראיתי איך ואיפה

להזין את השנה/חודש כי אצלי איכשהו החלון נפתח עם לוחות, אבל ללא יכולת להזיזם (החיצים של חודש קדימה אחורה והלאה משומה לא לחיצים - מעין תמונות מיותרות). ב. ואולי חשוב לא פחות - לא ברור שם אם חישוב הפרשיות הוא לארץ או לחו"ל (לעיתים קרובות יש תזוזה של פרשה לתקופה מסויימת).

Sea Urchin

New member
אצלי זה עובד מעולה עם שואל האש

גרסה 2.0, ועוד על מערכת לינוקס.

דוקא נסיתי עם האקספלורר. שוין. הבעיה היתה

ב"עוד לוח" (הקישור השלישי).
בכל אופן

ואתה בטח יודע

שאם אתה רוצה לדעת משהו על קצת יותר ממאתיים שנה בארצישראל - לא תמצא פרשה אלא סדר ולא בחלוקה שאתה מכיר

אבהיר את שאלתי

ידעתי שבארץ ישראל נהגו לרוא פרשות שבוע במשך שלוש שנים. לא ידעתי שהמנהג נמשך עד לפני מאתיים שנה. לפי המקורות שהבאת זה נפסק ב1200 או משהו כזה. שאלתי מנין יודעת השיבולת כי עד לפני 2- שנה קראו בארץ ישראל בסדר העתיק.

לא אמרתי כך

או לפחות לא לכך כיוונתי. אמרתי קצת יותר ממאתיים שנה והתכוונתי ל"קצת" במירכאות כפולות, יעני קצת יותר מקצת = הרבה. תיארתי לעצמי שת"ע יודע במה המדובר ולכן לא הרחבתי.

סוריאל

New member
מאתיים שנה? זה הכל?

הסדרים הלכו ודעכו בתקופת הגאונים. במאה הי"ג כבר שומעים על מנהגי כלאיים בא"י ובמצרים (שם היתה קהילה א"יית חזקה), לקרוא כל שבת את הסדר הארצישראלי ולצדו הפרשה הבבלית. לא בדקתי, אבל אני מניח שבימה"ב המאוחרים קריאת הסדרים בטלה לגמרי.

למעלה