לוח פיקוד למעלית

לוח פיקוד למעלית

אני מנסה ללמוד את הנושא דרך האינטרנט ואינני מצליח. בשעתו יעץ לי כאן מישהו להיזקק רק ללוח מתוצרת הארץ, שהוא נגיש ואינו מונופול של חברה זו או אחרת. שאלה אילו חברות מייצרות לוחות כאלה בארץ ושל איזו חברה מומלץ. אל נא תפנו אותי למי שעוסק בזה, כי לכל אחד אינטרסים משלו. תודה, גרשון.

המנעולן

New member
יש כנראה כמה חברות

שמתעסקות בבניית לוחות פיקוד לחשמל ובקרה. בצעתי בניית משרדים לחברה כזו שנקראה - החברה האלקטרומכנית לישראל והיא חברת בת של א. קצנשטיין בע"מ. ( מקווה שלא סרסתי שמות) - המפעל היה ברחוב המוסכים 22 בצ'קפוסט, חיפה. בדוק בבזק אם עדיין קיימים שם או במקום אחר... לגופו של עניין, אף חברת מעליות לא תעבוד עם לוח שאתה תספק...אז מה אתה בדיוק מבקש לבדוק?

תודה ותשובה

1 בבנין שבו יש לי דירות עומדים להחליף לוח פיקוד בזמן הקרוב. רציתי - כפי שציינתי - ללמוד את הנושא [אני אוהב ללמוד] ואם יומלץ על לוח/לוחות של חברה/חברות מסויימות, לבקש זאת מהחברה העומדת להחליף את הלוח. עדיין איני יודע איזה לוח הציעו [אני מודע לכך שבהצעות אין אוהבים לאמר זאת]. 2 לטוול יותר ארוך אצטרך לעשות זאת גם בבנין בו אני גר. אינני מוכן לקבל כל מה שמציעים לי. אני מניח שגם אתה לא. בברכה, גרשון. נ.ב. בלי לפגוע, אין כאן מומחה למעליות? זהו נושא שמעניין כיום רבים.

המנעולן

New member
אין כאן יועץ מעליות מוסמך

אבל אם אינני מספיק לך אז יש כאלה בדפי זהב ומידע טלפוני אולי יהיה בחינם.

מאגר

New member
לוח פיקוד למעליות

כל מעלית יש לוח פיקוד משלה שמותאם למעלית עצמה ברדך כלל לכל חברה של מעליות יש מחלקת תיכנון ומחלקת ביצוע כאשר במחלקת הביצוע יש בית מלאכה מיוחד למערכות הפיקוד של אותן מעלייות רק המעלייות המיבואות לפי הזמנה מיוחדת ע"י אחת החברות שזכתה במכרז באותו בינין כאשר מדובר בבנין בעל מספר רב של קומות מעל ל-9 קומות בדרך כלל מגיעה המעלית כקיט מחו"ל וכאן בארץ רק מרכיבים אותה למקומה ונותנים את השרות אילו מעלייות מהירות שכאן הארץ עדיין לא מיצרים אלא רק מרכיבים. כאשר תשאל את חברת המעליות איזה לוח פיקוד זה הם ימרחו אותך ולא יספרו לך כי הם מיצרים אותו לבד לפי מפרט של אותה מעלית וכאשר אתה פונה לשרות של חברה שאינה החברה שבנתה את המעלית הם פשוט קונים את החלקים מהחברה שבנתה ואתה משלם את המחיר. בעבר כאשר כתבתי את אחד המחירונים לענף הבניה ופנינו לחברות המעלייות אף אחד מחברות המעלייות לא הסכימה לשתף פעולה מאחר ויש בינהן מונופול סמוי והן מגינות אחת על השניה בכל מני דרכים כאלה ואחרות ואפילו חילקו את הארץ למראית עין מבחינת התקנת מעלייות ואחזקתן.

למגיבים הנכבדים

למנעולן: הנך תמיד מספיק, אך כפי שהמאגר מפרט קיימת בעיה להגיע לנושא. למאגר: תודה על ההסבר. הוא מותיר אותי בסימני שאלה גדולים וממש מסקרן. מעניין אם כל מהנדסי המעליות משוחדים עד כדי כך, שאי אפשר ללמוד מהם את הנושא.

רשר

Well-known member
מנהל
תן את הפרויקט לתכנון

ותוכל לבנות לוח בכל חברה שתבחר, אך דע שכל יצרן לוחות משתמש בציוד של יצרן אחר, זה כמובן יחיב אותך בעתיד מבחינת שרות ואספקת חלפים, לא כל חשמלאי שתזמין בטלפון מוסמך לטפל בלוח של מעלית זה כרוך בהכשרה נפרדת לתואר "מעליתן" כך שבסופו של דבר: תמיד תהיה קשור למישהו שנמצא כבר בענף, לכן המלצתי לבחור מהנדס יועץ נאמן עליך וללכת בעקבות המלצתו, כל זה אינו סותר את ההמלצה על "הנדסה אלקטרומכנית בע"מ" שבנו לי לוח למעלית קטנה לפני 28 שנים ובנו הרבה מאוד לוחות חשמל ברחבי הארץ באיכות ובתקנים של "קלוקנר מילר"

המנעולן

New member
אני חושב בקול רם

נסה להתנות חתימת חוזה בקבלת תוכניות מפורטות של הלוח מאת הספק/ חברת המעליות לצורך ביקורת הנדסית אובייקטיבית מטעמך כאשר אתה מורה להם מראש שאינך רוצה לראות בלוח שום פריט שאיננו כחול לבן. כאשר תקבל התוכנית- לך למהנדס-בודק מעליות שיעבור על התוכנית ויתן המלצותיו / הערותיו ואפילו שלם לו במקרה הצורך בהתדיינות עם חברת המעליות. תמיד תמצא יועץ/בודק שאיננו עובד באזור שאותו יצרן משווק/מתקין מעליות.....הקפד על הפרד ומשול (-:

רשר

Well-known member
מנהל
בתנאי כזה הוא לא יקבל לוח

במקרה הטוב, התנצלות שאינם יכולים לעמוד בתנאים שלו, רוב היצרנים פשוט לא יתיחסו אליו או לתנאיו, כי אין דבר כזה תוצרת כחול/לבן בציוד ללוחות חשמל: אין ממסרים אין מאמ"תים אין מחשבים אין מהדקי לוח יש מבנים מפח, פלסטיק,, יש הרכבה יש תכנון אין "אזור" בענף המעליות, המעלית מספיק יקרה שכל אחד יבוא לכל מקום לבצע כל מכרז,

מאגר

New member
מנעולן יקר

רכיבים תוצרת הארץ בלוח בקרה של מעלית אין חיה כזו כי לוח האם מגיע מחול עם המנוע ואת הרכיבים מכניסים לפידרישות הלקוח כמות התחנות וסוג מנעולי הדלת ובקרי הנעילה שום חברה לא תיתן לך את הסכמה של לוח הבקרה כי גם היאלא יודעת בדיוק מה יש בלוח האם בעבר כאשר המעלייות היו פשוטות היה לוח הפיקוד מערכת של מגענים ומפסקים מכניים כיום הלוח הוא אלקטרוני כמעט כולו וכמעט בכל המעלייות וכאשר תעמיד תנאים לברת המעלייות הי תשלח אותך לחפש את החברים שלך ובסופו של דבר גם החברים שלך יגיעו לאותה חברת מעלייות אבל אתה תשלם יותר האמנן לי מנסיון הם נעולים ומנהלים קרטל סמוי בין כל החברות המובילות וכל החברות הקטנות או שניקנות על ידם או שרוכשות את הציוד מהם במחירים הרבה יותר גבוהים.

למעלה