לוח מזג האויר.

שיר10000

New member
לוח מזג האויר.

מחפשת רעיון ללוח מזג האויר. בו נסמן מדי יום מה מזג האויר. הלוח שהיה לי היה עגול עם מחוגה. אך התיישן- זקוקה בעיקר לציורים שמייצגים מזג אויר- חם. שרב. נעים. גשום. קר. וכדומה לזה... מודה גם לבנות ששלחו תמונות של ילד אוכל תפוח בדבש. שנת לימודים מוצלחת לכולנו שיר

אירית י

New member
לוח מזג אויר- כמה תמונות

1. לוח שמשלב בתוכו תורנים ומזג אויר. התורנים יוצאים בכל בוקר ובודקים מהו מזג האויר בחוץ ובהתאם מחליפים את הכרטיסיות

אירית י

New member
לוח גדול מאד שמשלב בתוכו

חלון - מזג אויר חלון - חודשי השנה שטיח תחתון - מי בא לגן

אירית י

New member
בלוח שלמעלה../images/Emo45.gifישנו גם חלון

"איזה יום היום". בתמונה המצ"ב - הכרטיסיות לחודשי השנה

אירית י

New member
לוח מזג אויר פעיל

הכל עם סקוטשים. העץ קבוע ועליו וסביבו בונים את הנוף לפי עונות השנה. כאן רואים את החלקים של סתיו-חורף

אירית י

New member
לוח אביב-קיץ

שוב, הכל עם סקוטשים. כמובן שמפרידים בין הסימנים הברורים של האביב לבין הקיץ

אירית י

New member
לא לבקשתך אבל אם כבר אני מעלה

תמונות אז אולי יהיו לעזר גם לבנות אחרות. זוהי פינה לאוריינות

אירית י

New member
סיפריה פעילה

הכרטיסים נשלפים. כל הכרטיסים בתחילת שנה נמצאים בתוך כיסים בספרים. כל ילד שלוקח ספר להשאלה, מוציא את הכרטיס שבתוך הספר ומכניס אותו במקום שבו נמצא הכיס עם התמונה שלו. כך יש מעקב.

shlomitp

New member
תוכלי בבקשה להסביר ולהרחיב

על שני הלוחות בצורת בית ששלחת. מה כל הכרטיסיות שיש מסביב והיכן את תולה אותם. מה יש בכל אשנב של כל בית? וגם ישר כוח עבודה נהדרת זה מעשה ידייך להתפאר? או קנוי?

אירית י

New member
בבית הקטן - תורנים ומזג אויר

הכרטיסיות נמצאות בשני כיסים שמאחורי הלוח. בכל פעם מוציאים את הכרטיסיות המתאימות ומצמידים בעזרת סקוטש ללוח. בבית הגדול - ישנן תיבות (אם תלחצי על התמונה תראי אותה בגדול מאד ותוכלי לראות גם איך זה נעשה) שדבוקות בעזרת דבק חם אל הלוח עצמו. כל הכרטיסיות (לפי הנושאים) נמצאות בתוך התיבות. על התיבה ישנו סקוט נקבה ועל הכרטיסיות סקוטשים זכר. בוחרים כרטיסיה מתאימה ומצמידים אותה על החלון. הבית הגדול משלב בתוכו: גג- מה מזג האויר?, חלון- מהו החודש, חלון- איזה יום היום. שטיח למטה ובו מצמידים את שמות הילדים או תמונות או כל דבר שימחיש מי בא לגן. כשמכינים את הלוח הזה אפשר לעשות רק מה שמתאים. את העבודות אני הכנתי. בעברי מכרתי אמצעי המחשה ולוחות עבור גני ילדים.

shlomitp

New member
הכל כל כך איסטתי ומקורי

זה פשוט מקסים. שאלה נוספת- הלוח עם אלפי- הכרטיסיות כמו- מורה מתחלפות? יש מאגר של מילים? את עובדת בגן עם החוברת בלי סודות או שסתם אימצת לך את הדמות המוכרת? תודה על התשובות המהירות והחיוניות.

אירית י

New member
היי שלומית../images/Emo13.gif

אני מלמדת מוסיקה לגיל הרך. בעברי ציירתי עבור גננות. אינני גננת ולכן אני אישית לא משתמשת בכל הדברים הללו. הלוח של אלפי היה בהזמנה מיוחדת והכרטיסיות היו לפי הזמנתה של הגננת. באותה שיטה של סקוטשים זכר ונקבה. בעבר האינטרנט לא היה כל כך בשימוש ולכן הגננות נזקקו לשרותי כדי לצייר להן את הכרטיסיות. היום אפשר למצא תמונה לכל דבר באינטרנט (ואנחנו נעזרות באלהלה כמובן) וליצור כרטיסיות לבד. תודה על המחמאות

אירית י

New member
אם הכוונה ללוח של אלפי

לדעתי מגיל 4 ללא הברה פותחת ומגיל 5 ניתן להוסיף גם את הכרטיסיות של הברה פותחת.

iditusa

New member
לא, התכוונתי ללוח של מזג האויר

איזה יום היום וכו' ואם כבר ענית כ"כ מהר אז יש לי עוד שאלה-את מכירה אולי משהו בעברית שדומה לשיר באנגלית-MY HANDPRINTS שילד קטן משאיר טביעות אצבעות בכל מקום ואח"כ יבוא יום שנתגעגע לזה

אירית י

New member
שיר מקסים שקראתי פעם../images/Emo9.gif

אבל לצערי אין לי אותו. אני אשאל את כל חברותי הגננות אבל זה יקח זמן. בינתיים אולי כאן מישהי מכירה. לגבי הלוח של מזג אויר ועוד. ניתן לשימוש בכל גיל. עם הקטנים את מדברת על מזג האויר באופן כללי, (חם, שמש בשמים, יורד גשם וכו') ואת מראה את הכרטיסיות ושמה בעצמך. כנ"ל לגבי ימות השבוע (יש לכך שירים "איזה יום היום? יום ...היום, נדמה לי שהעלו אותו לארכיון) בחודשי השנה תשימי דגש רק על חגים. ובלוח "מי בא לגן" תוכלי לשיר איתם " מי בא לגן?"
וכל ילד יקום וישים את הפרצופון שלו על הלוח. כשהילדים גדלים כך ההסברים גם מתפתחים ונותנים לתורנים להחליף את הכרטיסיות, וכל ילד עם בואו לגן שם את שמו לבד.

למעלה