לוח מוצ"ש

חייקה

New member
וצלב זה שבחורה אחת אמרה מיזמז לי

ומיזמז לי לא היהלי שכל עד שניכנסבי

ש חף

New member
לא כל כך מובן,חייקה.........

וזה מה שמצחיק בזה...

חייקה

New member
הצלב עשוי לרוחב ולאורך רוחב שהוא

מיזמז לבחורה בציצים והאורך שלא היה לה שכל מה הוא רוצה עד שניכנס

הערכה מכל הלב../images/Emo24.gif

אדם אין ספק שדברים אלו תמיד כירסמו בליבי. אני חזרתי בשאלה גם. אבל תמיד היו הרבנים שניסו להחזירני בתשובה .(הייתי נחשב עילוי) ותמיד שהם היו מביאים לי את המקורות "המדעיים לכאורה" לא היה לי תשובה להם חד משמעית אבל בהחלט היה לי ספק במה שהם אומרים. והינה באתה וגאלת אותי מיסוריי. ועל זה תודה אשמח אם תוכל להביא הרבה חומר על "תורה ומדע" שמראה שחז"ל לא היו ממש מדעניים כמו שנוהגים דתיים רבים לחשוב הemail שלי הוא. [email protected] אשמח לקבל חומר ובתקווה לשמוע מך עוד רבות אתה אדם חכם. תודה!!!!

אני מסכים עם הדובר שם

כל נסיון של מנהל פורום ולא משנה איזה פורום למחוק אדם שחושב ההפך מימה שחושבים אחרים הופך אתהמקום למקום קונפרמיסטי בעל דיעה אחידה, ולא מאפשר חופש דיעות גיוון, ויכולת להתבטא חופשי. מי שמנסה לסתום את הפה לכל אלה שחושבים אחרת או ההפך ממנו, ישאר כל חייו עם אנשים שחושבים בכל דבר בדיוק כמוהו... ובעברית צחה קוראים לזה: גטו.

אנשים כמוך

נחסמים לא בגלל מה שהם אומרים, אלא בגלל איך הם אומרים את זה. וכל מקום שהטיפוסים המגעילים והבוטים מסולקים ממנו, הופך להיות מקום נעים יותר לנשארים. יש לך חבר טמבל אחד בפורום נטעים שכבר הגיע ל-170, אני רואה שאתה צועד בדרכו....

אין לי שום חבר כמו שאתה מתאר

בשום מקום כמו שתארת. ואני לא מסכים איתך. אנשים כמוני נחסמים לא בגלל האיך - אלא דווקא בגלל המה. ויש לי הוכחה: אדם אחד מהפורום הזה שלא אנקוב בשמו האמיתי רק בכינוי שלו כאן: אלישע בן אבויה, נכנס פעם לפורום של חוזרים בתשובה או יהדות או משהו דומה, וכתב שם דברי כפירה. אלה הדברים שהיו מתקבלים כאן בצהלות שמחה, מן הסתם. ומה קרה שם ? חסמו אותו. לא איפשרו לו להכנס יותר. איך תסביר את זה ? הוא לא פלט גסויות, הוא לא רב והתווכח עם אף אחד, למרות שאין שום רע בוויכוח, לא אףאחד מכל אלה. ובכל זאת גורש משם ולא מאפשר לו להכנס לשם שוב באותו ניק. זהו צעד טיפשי לגמרי מצג המנהל שלהמקום, ועל אף שאני חולק על אותו אלישע בתפיסת עולמי, אני חושב שלא הייתה שום הצדקה למחוק את דבריו. זה גם מטומטם, כי באינטרנט הרי אין דבר כזה לחסום מישהו באמת, תמיד אפשר להכנס בשם אחר, ללא סוף, ודבר הכי חשוב: חסמו שם אדם נפלא ויקר, רק בגלל שחשב ההפך מימה שחושבים שם כל השאר. לא האיך שלו - אלא מה שהוא כתב. וזה בדיוק מה שקורה - אגבף בהרבה מקומות - ובעיקר כאן. מנהל המקום הזה יצא מגטו אחד, ובלי לשים לב אפילו או להיות מודע לכך, הוא יצר כאן שיכפול נגטיבי של אותו הגטו שממנו יצא. גטו של חוזרים בשאלה שחושבים ומרגישים כולם אותו הדבר. וזה לא משנה איך זה יבוא לידי ביטוי, כל עוד זה מנוגד לדיעה של הרוב כאן - זה יימחק. בדיוק כמו שקרה לאלישע בן אבויה בפורום אחר. וכעת זה קרה לעוד אדם אחר. ואם אתה עדיין לא מבין, אני לא מפנה את הטענה הזאת לאדם "מסוים". זה פשוט תופעה עצובה, שבה כל מקבץ של כמה אנשים יוצרת לעצמה כמה מכנים משותפים ודומים. ועד כאן זה בסדר גמור. אבל בשלב מסוים מקבצים שונים של אנשים מתחילים לפתח בינם לבי עצמם מנטליות של "אנחנו נגד כל העולם" זאת מנטליות של גטו. של הסתגרות. של נכונות לתקוף ולחסל כל מי שנכנס "אלינו" וחושב אחרת מאיתנו. וחבל מאוד שאתה שולל את עצם הדברים שאני מנסה להעביר כאן, ולא מביט סביבך לראות - אולי יש ראיות הולכות ומצטברות לכך, שיש, ולו גרעין של אמת בדבריי. אתה יכול להמשיך ולסבור מה שאתה רוצה אבל אלה העובדות עד עתה....

בוא ונסכים

שאין מקום לחסום אדם בעבור דיעותיו, אבל יש מקום לדרוש ממנו להביע אותן תוך מתן כבוד לאחרים. אני מדבר על העיקרון, ואיני "עוקב" על איך הדברים נעשים בפועל, אם כי הרגשתי היא, שכאן לא נחסם (עדיין) איש בגלל ה"מה" אלא בגלל ה"איך". אני מכבד את זכותך לטעות ולומר זאת בקול, כל זמן שאינך פוגע אישית במי מהאנשים כאן.

עם תוכן ההודעה הזאת

אני מוצא עצמי.. מסכים עם כל מילה. אין לנו ויכוח מסתבר על רמת העיקרון.. צריך רק לבדוק מעתה ואילך את רמת התכל´ס בשטח.....

אז מה? "אכלנו אותה"?!

עכשיו ניאלץ לקרוא הטפות לחזרה בתשובה.... ועוד בנימוס....? אתה "תבדוק" את הסבלנות שלנו יום יום??!!

../images/Emo3.gifהשתגעת ??

אני שונא הטפות מכל סוג שהוא. לא לחזרה בתושבה ולא לחזרה בשאלה. שונא הטפות. מה שכן, אם תהיה דיעה לכיוון האתאיסתי, ישר אני אתפוס את הצד של הדתיים ואגן על היהדות בלהט כובש. ואם תנשוף בעורפי דיעה אמונית שספוגה ברוח האמונה, ישר אני אתפוס את הצד של הספקן המפקפק, הנוטה לאפיקורסיות גמורה. עדיין לא הבנת מה המטרה שלשמה באתי לעולם ? זה לא קשה בכלל. יש אפילו בתלמוד כינוי שמאפיין את הסוג הזה של אנשים מסוגי. ניחוש ?

זאת דמוקרטיה פה. לא?

אני מפרש את הדמוקרטיה ברשת במתן האפשרות לכל אדם לפתוח איזה פורום שהוא רק רוצה בכל נושא שבעולם. אני לא חושב שכל נושא שבעולם צריך לעלות בכל פורום שקיים. הפורום הזה הוא פורום המיועד לתמיכה ביוצאים בשאלה. הודעות המטיפות לחזרה בתשובה, נמחקות בדרך כלל וכך יהיה גם להבא.

אאתה כנראה באמת לא יודע מה זה

דמוקרטיה, מר לייזר.... תקרא מה שכתבת... כל דיקטטור מטורלל באיזה קולחוז רוסי היה גאה בדברים שלך... אתה בכלל מבין מה שכתבת ? כתבת בעצם, שמותר לדבר רק על מה שאתה רוצה, כלומר: זה פורום תמיכה לחוזרים בשאלה, ולכן כל מי שיצייץ מילה בכיוון אחר, ולא משנה איזה כיוון ימחק ויחסם. אתה באמת חושב שבכל הפורומים של תפוז זאת המדיניות ? זאת המדיניות של בעלי המקום ? או שהבן אדם מדבר בדיוק אבל בדיוק על הנושא של כותרת הפורום או שחוסמים אותו ? ומעבר לכך... לא טענתי שאני בא לעשות את הפעולה ההפוכה מלתמוך בחוזרים בשאלה. לא באתי להחזיר אף אחד לשום מקום. תרגע. אבל בהחלט מותר, כאשר עולה דיון בעל צביון הגותי- פילוסופי, להביע דיעה שסוברת גם אחרת מהדיעה שלך או של אחרים כאן - שאין אלוהים, וכל מה שכרוך בכך. מותר במסגרת הדיון להעלות גם השערות או דיעות אחרות. אחרת זאת לא דמוקרטיה, אלא פשוט סתימת פיות. כאילו אמרת: "כל מי שנכנס לפה חייב להסכים איתנו או שהוא עף מפה". זאת דמוקרטיה ? זה תרבות של דיון ? מאיפה החרדה הזאת מפני אנשים שחושבים ומציעים צוראת חשיבה שונה משלך ? ואכן.. גם הצד השני.. אותו פורום של חוזרים בתשובה, נוהגים באותו נוהג פסול של מחיקה וחסימה מלאה של כל מי שחושב ומציע במסגרת דיון לכאן ולכאן - דיעה קצת שונה. זוית ראיה אחרת. שניכם, גם אתם וגם הם, מתעקשים לסגור את עצמכם בסוג של גטו משלכם. אני פשוט נגד גטואים של חשיבה. זה הכל. אני נגד אחידות מחשבה, ונגד קהילות של יס-מנים. ואני שוב חוזר ואומר את מה שאמרתי קודם: אתה יצאת מגטו בחיים האמיתיים שלך לייזר, ויצרת כאן במדיניות הזאת גטו נגטיבי, מה שאומר, שבכל מה שקשור לחופש הדיבור, וחופש הדעה, לא למדת בעצם כלום. שיכפלת את אותה התנהגות גם כאן. ולכן, מהותית, אינך יותר טוב, או נוהג יותר בכחמה מאלה שמהם יצאת... זה הכל.

למעלה