אין לי שום חבר כמו שאתה מתאר
בשום מקום כמו שתארת. ואני לא מסכים איתך. אנשים כמוני נחסמים לא בגלל האיך - אלא דווקא בגלל המה. ויש לי הוכחה: אדם אחד מהפורום הזה שלא אנקוב בשמו האמיתי רק בכינוי שלו כאן: אלישע בן אבויה, נכנס פעם לפורום של חוזרים בתשובה או יהדות או משהו דומה, וכתב שם דברי כפירה. אלה הדברים שהיו מתקבלים כאן בצהלות שמחה, מן הסתם. ומה קרה שם ? חסמו אותו. לא איפשרו לו להכנס יותר. איך תסביר את זה ? הוא לא פלט גסויות, הוא לא רב והתווכח עם אף אחד, למרות שאין שום רע בוויכוח, לא אףאחד מכל אלה. ובכל זאת גורש משם ולא מאפשר לו להכנס לשם שוב באותו ניק. זהו צעד טיפשי לגמרי מצג המנהל שלהמקום, ועל אף שאני חולק על אותו אלישע בתפיסת עולמי, אני חושב שלא הייתה שום הצדקה למחוק את דבריו. זה גם מטומטם, כי באינטרנט הרי אין דבר כזה לחסום מישהו באמת, תמיד אפשר להכנס בשם אחר, ללא סוף, ודבר הכי חשוב: חסמו שם אדם נפלא ויקר, רק בגלל שחשב ההפך מימה שחושבים שם כל השאר. לא האיך שלו - אלא מה שהוא כתב. וזה בדיוק מה שקורה - אגבף בהרבה מקומות - ובעיקר כאן. מנהל המקום הזה יצא מגטו אחד, ובלי לשים לב אפילו או להיות מודע לכך, הוא יצר כאן שיכפול נגטיבי של אותו הגטו שממנו יצא. גטו של חוזרים בשאלה שחושבים ומרגישים כולם אותו הדבר. וזה לא משנה איך זה יבוא לידי ביטוי, כל עוד זה מנוגד לדיעה של הרוב כאן - זה יימחק. בדיוק כמו שקרה לאלישע בן אבויה בפורום אחר. וכעת זה קרה לעוד אדם אחר. ואם אתה עדיין לא מבין, אני לא מפנה את הטענה הזאת לאדם "מסוים". זה פשוט תופעה עצובה, שבה כל מקבץ של כמה אנשים יוצרת לעצמה כמה מכנים משותפים ודומים. ועד כאן זה בסדר גמור. אבל בשלב מסוים מקבצים שונים של אנשים מתחילים לפתח בינם לבי עצמם מנטליות של "אנחנו נגד כל העולם" זאת מנטליות של גטו. של הסתגרות. של נכונות לתקוף ולחסל כל מי שנכנס "אלינו" וחושב אחרת מאיתנו. וחבל מאוד שאתה שולל את עצם הדברים שאני מנסה להעביר כאן, ולא מביט סביבך לראות - אולי יש ראיות הולכות ומצטברות לכך, שיש, ולו גרעין של אמת בדבריי. אתה יכול להמשיך ולסבור מה שאתה רוצה אבל אלה העובדות עד עתה....