לוח מודעות והודעות

למרות חוק שוויוני - אחוז הנשים נמוך

כתבה בהארץ על הבחירות בצרפת. "במבט מעמיק יותר, היקף השתתפות הנשים בבחירות, שהוגן לכאורה בחוק שהתקבל ב 2000, הקורא להבטיח כי 50% מהמועמדות יהיו נשים, מרשים פחות." "אם ברצונך להבין מדוע מספר המועמדות נמוך כל כך, יש להתבונן בועדות הממנות את המועמדים... כולו גברים", אומרת פאנאפיו, שרה לשעבר, מחוקקת, שגרירה ובתם של שני שרים לשעבר. "מי שכבר מכהנים בתפקידים, מקבלים עדיפות להציג את מועמדותם", אומר דובר של שיראק. "נשים מעדיפות להיות מעורבות בנושאים הנוגעים לחיי היום יום... לא הצלחנו למצוא נשים ברמה הראויה" אמירות המיוחסות לאחד מראשי המפלגה הגוליסטית. "נשים הנבחרות כמועמדות נשלחות בדרך כלל למחוזות בחירה שבהם סיכויי מפלגתן להצליח, קטנים או אפסיים". ואני שואלת, הדגש הרב על נשים שהן "נסיכות", (כך בכתבה), כלומר, באות ממשפחות עם היסטוריה של שותפות בשלטון - שרים, מחוקקים, ומועמדים שרצים כרגע (בתו של לה-פן, אשתו של שיראק, אמו של ברונו מגרה - עליה נאמר שהוא "גייס אותה") - המגבלה הזו ששמות על עצמן המפלגות, "למצוא" נשים מתוך הסביבה הקרובה ביותר, המוכרת, ובמידה רבה, הנשלטת - זה חוקי? זה מאפשר בכלל התייחסות לכל הנשים המוכשרות שמסתובבות שם בחוץ? לדעתי, הסיבה להמנעות מבחירת נשים פשוטה הרבה יותר - חשש כבד שהבוחרים לא יבחרו בהן. הסתמכות של הועדות על השוביניזם של הבוחרים מאפשרת להן ליישם בפועל את השוביניזם שלהן עצמן. עצוב, עצוב, עצוב.

../images/Emo26.gif ../images/Emo77.gif לרוץ עם דוד גרוסמן

במסגרת שבוע הספר העברי יתארח הסופר דוד גרוסמן היום בפורום ספרים וספרות, ויענה על שאלות הגולשים. דוד גרוסמן הוא מחבר הספרים "עיין ערך אהבה", "מישהו לרוץ איתו", ו"בגוף אני מבינה", וספרים רבים נוספים. הוא מוכר כסופר לבני נוער ולמבוגרים, וספריו נקראים בנשימה עצורה. הגולשים מוזמנים לקחת חלק באירוח. ניתן להעלות שאלות בפורום כבר עכשיו. אנא הקפידו על שפה נאותה. לפורום ספרים וספרות

תבוסה ללה פן

עוד על הבחירות בצרפת. מה דעתכן על הקונספט הזה, לפיו בעיות נשים מובאות בנפרד, וענייני פוליטיקה בנפרד? במקרה הזה, YNET אינם טורחים להתייחס כלל לעניין הנשים - אבל השאלה היא כללית יותר. אז מה דעתכן?

אבא גאה

New member
רישום ארצי של זוגות הומואים ולסביות

מיכל עדן: "זוגות הומו-לסביים שנישאו או שחתמו על חוזה לחיים משותפים, מוזמנים לבוא ולהירשם בעירייה. המרשם יהווה בסיס ראשוני לרישום זוגות ומשפחות חד-מיניות בישראל ובעתיד יאפשר לבחון את נושא הקניית שוויון זכויות לזוגות אלו. כל עוד המדינה אינה מכירה בהם אני סבורה שיש חשיבות רבה בקיומו של רישום אלטרנטיבי שהוא בבחינת חיזוק קשר הנישואין בין בני הזוג ותמיכת העירייה בזוגות אלו." זוגות המעוניינים לקחת חלק בעשייה למען הקהילה מוזמנים לפנות אליי במסר אישי/ במייל ואקשר אתכם/ן עם מיכל עדן ותודה להנהלת הפורום......

augustus

New member
שמעתי שחולדאי מכחיש את העניין

בתוקף. לבדיקתך

MARMELAD

New member
נכון ../images/Emo10.gif

במרקר הייתה כתבונת קצרה על כך שבעיריה טוענים שמה שמיכל עדן עושה הוא לא בחסות העיריה ולא מקנה שום זכות לזוגות שנרשמים אצלה. למעשה הם אפילו ביקשו ממנה שלא לעשות זאת במשרדי העיריה כיוון שהמשרד נועד לעבודות הקשורות לתפקידה כחברת מועצה ולא ליוזמות פרטיות מעין אלו. ראו את הכתבה בפורום הורות הומלסבית

חוצפה בלתי רגילה!!!

חברי מועצה אחרים (זכרים) משתמשים בלשכותיהם למליון דברים, שבוודאי אינם עולים בקנה אחד עם הגדרת תפקידם... כמו ניהול עמותות וניהול עסקים פרטייים. אבל רק ל"ילדה" מעיזים להטיף מוסר ולהגיד מה מותר ומה אסור לה לעשות במשרדה !!! (ו- הרבה ידע אישי, לא לגמרי טרי, על הנעשה בלשכות מעורב כאן...)

augustus

New member
מסכימה ולא מסכימה

אני מסכימה שחברי המועצה עושים הרבה דברים הלא קשורים לעיריה בלשכותיהם; אני מסכימה שלקברניטי העיר הרבה יותר נוח להעמיד במקום אישה צעירה מאשר גבר מבוגר; אבל אני חושבת שבכל הפרשה יש משקל ליחסי ציבור שנעשו סביב הרישום; מידיעה שפורסמה באתר "עניין מרכזי" התרשמתי שמדובר בהחלטה מוניציפלית שהתקבלה תחת השפעתה של מיכל עדן. אז יכול להיות, שמבלי להקל את הראש בשוביניזם המוניציפאלי, זה פשוט לא חכם לבנות קמפיין בחירות על משהו שחוקיותו גבולית (והוא גם לא באמת מועיל, אפשר לסכם אותו ב"לא מזיק").

לא מועיל/לא מזיק

הרעיון של מרשם נישואין לזוגות הומוסקסואליים/לסביים הוא לא מועיל, או קידום ההכרה בזוגיות הומולסבית לא מועיל?

augustus

New member
בגלל שהנושא לא קשור

אני אענה לך אצלך בפורום, בהנחה שאמצא שרשרת דומה.

wasaby

New member
לא בטוחה שלא מזיק

אולי אני חשדנית (ואין לי שום חשד לגבי מיכל עדן עצמה) אבל בעצם תיווצר פה רשימה נפרדת של זוגות הומוסקסואליים/לסביים. כלומר נפרדת מרשימת הזוגות הכללית המוכרת על ידי המדינה ברישום הנישואין וגם נפרדת מסתם אנשים שחיים ביחד בדירה. אם היו מבקשים מכל היהודים בעיר באירופה לבוא להרשם בעיריה זה לא היה קצת מעורר חשש?

אבא גאה

New member
משיחתי עם מיכל עדן

הבנתי כי אינה מתכוונת לעצור למרות המחאות הצפויות של הסביבה. בכל מקרה שלחתי קישור לפורום הורות הומולסבית למיכל ואני מקווה שהיא תמצא לנכון לבוא ולהשיב שם.

.inbal

New member
הבעיות במערכת החינוך הן עניינן של

נשים ואימהות? שימו לב למאמר שמפרסמת אסתר הרצוג (!) היום ב´מעריב דעות´. מתחבר קצת לדיון על האחווה הנשית כצעד בדרך לשוויון. היא טוענת שאירגוני הנשים צריכים לעמוד לצד אירגוני המורים, כדי לאפשר יום חינוך ארוך, שכר גבוה יותר לאוכלוסיה שרובה נשית וכו´. ואני שוב שואלת, האם אין בכך דווקא צעידה אחורה: מבחינה ציבורית זיהוי הנשים עם הוראה, עם האחריות על הילדים (מעונות זה בשביל נשים עובדות? אולי בשביל האבות העובדים?) ועם החינוך והאחריות לדור הבא.

.inbal

New member
ונמאס כבר מהנחת היסוד העומדת בבסיס

כל הכתבות על שלום בית בתקופת המונדיאל, שרק גברים אוהבים כדורגל וכל הגברים אוהבים כדורגל.

girlcott

New member
איזו כתבה מטופשת...

מעבר לזה שהכתבה מבוססת על זה שכדורגל זה רק לגברים...היא גם מבוססת על שוליות של נשים. נשים מוצגות בה כתור מי שרק מחפשות להשקיע בילדיהן ובזוגיותן, ושהתעניינות בכדורגל מבחינתן היא רק למען השקעה בבן זוגן, כאילו שהן לא יכולות באמת להתעניין בזה...הרי אין להן אשכים. "זו גם הזדמנות לאמא להתקרב לבן שקורא לה ´בואי תראי איזה חלק מותח´". רוב הסיטואציות בכתבה מיושנות,מעצבנות ( במיוחד לאור העבודה שבת הזוג שלי לא מפסיקה לקשקש לי בשכל על המונדיאל כבר מאז תחילתו...)ובכלליות נורא באוויר... באמת מאוס... רוני.

למעלה