לוח זמנים בריכה

מחירים בקיוסק הבריכה

לאחרונה עיינתי בתקציב וראיתי שמופיעים בו שני סעיפים בבריכה, סעיף להוצאות על מזון וסעיף להכנסות סעיף ההכנסות הוא גבוה בכ-1.2 מסעיף ההוצאות. כלאמר כולנו בעצם הצבענו בהצבעת התקציב על הנוסחה שבה יש לתמחר את המוצרים בבריכה. אין לי ספק שהמחירים הנהוגים כיום (הגבוהים מהמכולת אשר לה מטרות רווח ברורות) הם לא לפי החישוב הנ"ל ובעיני ראוי לשנות את המחירים בהתאם.

א ע ד

New member
ואיך מגיעים ל-120% רווח?

כשצריך לשלם טכנאי מקריים, מקרר, חשמל על 4 מקררים ( 2 של ארטיקים ו-2 של בית), צריך לממן בלאי (כן, יש כזה במזון), צריך לממן כוסות, צלחו, סכו"ם, מלח, פלפל, קטשופ, רסק עגניות, מפית, קשים, מיחם שתיה חומרי ניקוי לרצפה, חומרי ניקוי לכיור, חומרי ניקוי לכלים... שאני אמשיך....?

לא קיבלתי תשובה לשאלתי,

את בעצם אומרת שאתם מגיעים ל 120% רווח מכספי התושבים. אני באמת מנסה להבין ורוצה לקבל הסבר מפורט יותר: איך יכול להיות שהבריכה התנהלה עד לפני שנתיים עם מחירי מינימום בקיוסק ובכ"ז החזיקה מעמד?

שפרים

New member
סליחה זו אני

ותודה גם לכל שאר העוסקים במלאכת הקמת הגינה היפה בבריכה

ממש בקלות

לחשמל, תחזוקה וניקיון וציוד לא מתכלה יש סעיפים נפרדים וכך נשארים רק עם מוצרי מזון שאותם ניתן לחשב...

ואני לא הבנתי עדיין למה הצ'יפ טוב לי?

למעט היכולת של ההנהלה לעשות סטטיסטיקות ולהבין הרגלים, בשבילי אישית זה רק מציק. אני מסכימה עם רותי שמספיק צ'יפ אחד למשפחה. ומצחיק אותי שאת המנוי חייבו אוטומטית דרך הגביה של הכפר, אבל בשביל ה13 ש"ח של הצ'יפ צריך לחתום על טופס הסכמה מפואר (הסכום במילים, הסכום במספרים...). פלאי הבירוקרטיה....

רותי777ח

New member
למה הצ'יפ טוב

כל הקרוסלה והצ'יפ שבא איתה, למיטב הבנתי שייך לתחום הנקרא "בקרת כניסה". הרעיון הוא כי רק מנויים יוכלו להיכנס לבריכה. זו גם הסיבה שצריך צ'יפ אישי מפני שאם לא כן אזי אני יכולה להכניס בצ'יפ שלי כמה אנשים שאחפוץ. העניין הוא שגם את זה אפשר לפתור על ידי כך שהצ'יפ יוענק רק למבוגרים במשפחה או שהצ'יפ יוגבל לכמות כניסות בפעם. אפשר להתווכח האם הצ'יפ הוא הדרך להלחם בתופעת כניסת אורחים בלתי רצויים והאם אין כאן מצב של "יצא שכרו בהפסדו" מאחר ויש סכנות בטיחותיות עם הקרוסלה. מה שראיתי בבריכות גדולות וותיקות יותר זה שלא מוותרים על שומר בפתח. לחילופין אפשר לייצר כרטיס כניסה עם תמונת המנוי ושם ובלי הכרטיס הזה לא ניתן יהיה להיכנס למעט עם כרטיס כניסה חד פעמי או כרטיסיה. כפי שכתבתי חבל שהנושא לא הועלה לדיון כי אזי יכלו לצוץ פתרונות יצירתיים יותר ומסוכנים פחות. עכשיו כבר הוצא סכום כסף (מעניין באמת כמה זה עלה - ענבל?) ונדמה לי שיהיה קשה להפוך את ההחלטה הזו על פיה. הסטטיסטיקה היא רק תוצר נלווה... רותי

וגשל

New member
הקרוסלה

לגבי הכניסה לבריכת הכפר הקרוסלה מסורבלת ביותר. כבר כמה פעמים ניסיתי להיכנס לבריכה עם הבת שלי ביד ימין והתיק ביד שמאל ואז אני מוצא שקשה עד בילתי אפשרילהסתובב בקרוסלה, כמובן שאני יכול לבקש שיפתחו את השער אבל אז שוב התהליך נהיה מסורבל כי צריך לחכות עד שעובד הבריכה יתפנה אליך ויצא מחדרו כדי לפתוח את המנעול (האם זה בטיחותי להשאיר את השער נעול?). מדוע בנו גזה כלוב (הקרוסלה) האם בדקו אופציות לקרוסלות נוחות לשימוש ומעבר? ואיזה פיתרון יכולה מנהלת הבריכה לתת לנו לגבי השער הנעול?

עבריים

New member
מסורבל ומסוכן

מה, התקמצנו על ברזל? למה זרועות כאלה קצרות? והאם סיכון בטיחותי, אפילו קטן, שווה יעילות אירגונית, אפילו גדולה (ובמקרה שלנו אני מפקפק שאלו יחסי הגודל ההדדיים)? ומכיוןו שממילא יש ויהיה שומר בכניסה, וממילא צריכים שני ילדים לתפקד על הקרוסלה, מה הרווחנו עם כל הבוג'רס של הקרוסלה? אם רוצים למנוע כניסות לא רצויות מה יותר יעיל משומר גברתן בכניסה? אם רוצים סטטיסטיקה אפשר להושיב שם ילד עם עט ונייר. לא מבין את ההצדקה לכל הבלאגן, במיוחד לא לסיכון הבטיחותי (לדעתי זה רק ענין של זמן עד שימחץ שם איזה ילד חלילה, וסיכוי טוב שזה יהיה ילד מהסוג של הילד שלי, שמיקומו בשניה נתונה לא מנבא את מיקומו בשניה הבאה). בקיצור, אלפיים שנה הסתדרנו עם שער ושומר, מה היה רע?

א ע ד

New member
זה למה קרוסלה...

בעונה שעברה התמודדה ועדת בריכה עם מספר בעיות הרלוונטיות לכניסה לבריכה, בעיית מסתננים, אנשים שנכנסו ללא אישור, פשוט כי יכלו למרות שנדרשו לא לעשות זאת ואח"כ נאלצנו להזעיק משטרה וכו'... . כמו-כן דרישות רישוי העסקים לבריכה חייב שומר במשך כל שעות הפעלת הבריכה . שעת מאבטח עולה כ- 40 ש"ח ביום חול (150% בשבת), הבריכה עובדת בקיץ כ-13 שעות בממוצע ומי שיעשה חישוב מהיר יבין שמדובר בלמעלה מ-30,000 ש"ח לעונה. הקרוסלה שיחררה אותנו מעול זה בימי החול, למעט יום שישי משום כמות המבקרים. כמו-כן, מעבר לבקרה רצינו ללמוד על הרגלי הלקוחות של הבריכה כדי לשפר ולייעל (כן, אנחנו לא טוענים שאנו מושלמים). ולענייננו: ועדת בריכה בחנה הבעיות הקיימות, והוציאה המלצותיה לועד הנהלה. ועד הנהלה בדק, בחן ואישר. הנושא אף הוצג באסיפת חברים כך שבוצעה עבודת מטה מאוד מסודרת, מישהו טען שקצרה ומיידית כדי לקבוע עובדות, לטעמי לקח לנו יותר מדי זמן, ועובדה שנדחה מועד פתיחת הבריכה .... אני מקבלת הערות ענייניות על בטיחות - העניין בברור מול יועץ הבטיחות. חוץ מזה שמביקור בקידר ראיתי שגם שם הותקנה אותה הקרוסלה בדיוק ואין תלונות בטיחותיות. לגבי צורך - מבחינתי הוא עניין של הגדרה וועדת בריכה מצאה כי קיים צורך ומתוקף תפקידה ביצעה לאחר קבלת אישור. עלות הצ'יפ - אף אחד לא עושה "רווח" על הצ'יפים. אם המנויים היו בעלות ריאלית אולי יכולנו לגלם את עלות הצ'יפים בהוצאות הבריכה, אבל אני מקווה שברור לכולכם שמנוי בשווי של 660 ש"ח לחברי האגודה מכסה רק כשליש מהוצאות הבריכה. אז יכולנו לייקר את המנוי אבל חיפשנו דרך אחרת שתהיה הוגנת לכולם. אני יודעת שקשה לכם אבל תנסו לראות גם דברים חיוביים שעושים וקורים בבריכה (רותי, תודה, צדיקה בסדום!) ולא רק עציצים. חוץ מזה התודה על הגינה מגיעה לאנשים רבים שעבדו מאוד קשה להקמתה ולא רק לאחיה. שיהיה לילה טוב, בזמן האחרון אני כבר לא הולכת לישון בשעות נורמליות כי אתם ממש אוהבים לכתוב על הבריכה וכל לילה אני צריכה להגיב, ולצערי ליבי מחסיר פעימה בכל פעם שאני פותחת את הפורום (שכחתם את מספר הטלפון שלי...?). כנראה שמי שמגיב אוכל אותה...
ולעבריים - אלפיים שנה הסתדרנו עם תיבת פניות ועעשיו אנחנו בפורום. קוראים לזה קידמה!

רותי777ח

New member
ענבל... ענבל...

בעל תפקיד בכפר אדומים בהגדרתו הוא כפוי טובה. אנשים בכפר לא מפרגנים (אגב, בעיני מביא אנרגיה שלילית ואולי עדיף לחפש תמיד את הטוב להגיד, ככה סתם בשביל שינוי באווירה). אני חושבת שיש הגיון בקרוסלה ואם הנושא עלה באסיפת חברים אזי אני מתנצלת שכן לא הייתי מודעת לכך וכתבתי אחרת. אבל, אני חושבת שמבחינה טאקטית היה נכון לתת את הצ'יפ הראשון בחינם - מבחינת תחושה היחס היה משתנה מיידית ומבחינת עלות אז חשבון פשוט מראה שאם יש לך 500 מנויים אז 6500 ש"ח זה כסף קטן לעומת שומר ובוודאי סכום ששווה את האגריבציות שכל צוות הבריכה סופג כרגע. ולגבי המסתננים - את בטוחה שהצ'יפים עזרו בעניין הזה? הרי למעשה הצ'יפים חוסכים (או אמורים לחסוך) איש צוות שיפקח על הכניסה ואז כל אחד יכול להכניס את מי שהוא רוצה עם הצ'יפ - או ששוב אני טועה? ואל תחסירי שינה בגלל הפורום יקירתי - תחשבי על זה כעל חוסר קרינה שהיית מקבלת ישר למח אם כולם היו מתקשרים אלייך לנייד. רותי

אורנהמ1

New member
החזר כספי לצ'יפים

תסתכלי חיובי( אם דברת על אנרגיה חיובית) הרי בסוף מקבלים החזר על הצ'יפ וענבל כתבה מה הייתה עלות שומר, כך שזה בודאי היה מעשה נכון. ונראה לי שבגלל מימדי הקרוסלה, לא יכולים לעבור בה יותר מאדם אחד , הלא כן?! (לבד מהבן של עבריים...), אזי אני מניחה שזה מסנן אנשים וזה בוודאי דבר חיובי.

רותי777ח

New member
נכון, אם כי דיברתי יותר על תחושה

אני יודעת שהצ'יפ מחזיר את עצמו בוודאי עם עלויות השמירה שענבל ציינה. אני מדברת על טאקטיקה שמורידה התנגדויות. מאידך, בעיות הבטיחות של הדלת הזו הן רבות וכפי שענבל בעצמה ציינה ישנה התייעצות בעניין. חבל רק שלא בחנו את הקרוסלה גם מההיבט הבטיחותי.... רותי

עבריים

New member
כל תפקיד הוא כפוי טובה

מה לעשות? יותר קשה לקום ולעשות משהו מאשר לשבת ולא לעשות..זה ככה לא רק בכפר אלא בכל מקום בעולם. זה שאנשים בכפר לא מפרגנים זה פשוט לא נכון, אנשים בכפר הם אחלה ובין השאר הם מפרגנים ממש בגדול. יכול להיות שנקודתית יש מישהו שמרגיש שמופנות אליו יותר תלונות ממה שמגיע לו ושהצדדים החיוביים בעבודתו לא מודגשים מספיק, ויכול להיות אפילו שהוא צודק, אבל לעשות מזה מסקנה כללית על הכפר ש"אנשים לא מפרגנים" זאת טעות גסה. לענין הקרוסלה, ענבל המידע שנתת מאוד עזר אבל הנקודות העיקריות שעלו לא קיבלו תשובה: 1. הבטיחות. צריך להרחיב בזה? קרוסלה זה לא מתקן לילדים ובריכה היא מקום שנכנסים אליו ילדים, מקום לילד והורה ביחד אין, אז איפה זה שם אותנו? 2. נוחות. בלתי אפשרי להיכנס לקרוסלה עם תיק+ילד, ובדרך כלל מגיעים לבריכה עם קצת יותר 3. יעילות. מכיוון שממילא עומד שם שומר+ילדים שמתפעלים את הקרוסלה עצמה, מה הרווחנו? ושאלה - אמרת שהחוק מחייב שומר בכניסה, האם כשיש קרוסלה החוק פוטר מהחובה הזאת?

עבריים

New member
האמת - שמירה בכניסה לבריכה נשמע לי הגיוני

השאלות בעינן עומדות

למעלה