לוח זמנים בריכה

יהושע8

New member
לוח זמנים בריכה

בימים האחרונים אני עובר מבית לבית בבקשה מאנשים לחתום על עצומה. העניין הוא זה: לוח הזמנים של הבריכה בנוי כך שאת השעות לשחייה נפרדת דחקו לשוליים. או לבוקר או לערב. בשעות אחר הצהריים, קרי בין ארבע לשש, אין אפילו שעה אחת לשחייה נפרדת. ובימים מסוימים השחייה המעורבת/משפחה היא אפילו חמש שעות או יותר, כלומר מסביבות השעה אחת ועד לשעה שש אחה"צ. אבל גם לשוחים נפרד יש ילדים. וגם הילדים האלה משתעממים בשעות הקיץ הארוכות והחמות (מאוד). אז הם רוצים לבריכה, אבל אי אפשר לקחת אותם. אני לא יכול לקחת ילדים לשעות משפחה משום שאיני יכול להיכנס לבריכה בשעות משפחה, וילדי גם רוצים לשחות נפרד. אבל אחרי הצהריים אין להם הזדמנות לכך. בשום יום. תוכלו לבדוק את הדברים בלוח הזמנים ולהיווכח בכך. פניתי בעניין לוועדת בריכה והם השיבו פני ריקם. סירבו לשנות את לוח הזמנים. אלו ששוחים נפרד משלמים אותו תשלום לבריכה כמו כל אדם אחר בכפר. ומגיע להם לשחות בכל זמן שהוא, במינון נכון וצודק באופן יחסי לכמותם בקהילה. בעבר דברים התיישבו. מאז שנפתחה הבריכה לראשונה היו חיכוכים וחילוקי דעות בעניין לוח הזמנים. פנינו, התלוננו, והדברים יושבו. הפעם מסרבים לשנות. עברתי עד כה בשכונת הדיר וקצת למעלה ממנה. בכל בית שבו ביקרתי חתמו לי על העצומה המבקשת להקצות זמן לשחייה נפרדת אחר הצהריים (בשעות הליבה). וחתמו אנשים ששוחים מעורב. רוב החותמים הם אנשים ששוחים מעורב שהשתכנעו בצדקת טענותי. אני מבקש מכל מי שקורא הודעה זו ומסכים עם הכתוב בה שישלח אלי מייל. כתובתי: [email protected]. תודה, יהושע גרינברג.

שרהפ8

New member
עדיין לא קיבלתי תגובה על שאלתי בעניין לו"ז

יום רביעי לאחר תשעה באב. אנא הוסף את חתימתי על העצומה. תודה, שרה פוקס

א ע ד

New member
שלום ליהושוע ולכל החותמים...מענבל דואק

בקשתך להוספת "שעות ליבה" כבר נידונה ע"י ועדת בריכה עם פנייתך הראשונה ובקול אחד הוחלט לא לשנות את הלו"ז הקיים ולהלן טענותינו כפי שנמסרו לך על-ידי בעבר: א. בחנו בשנית השעות שהוקצו לשעות נפרדות והן נמצאוו מתאימות וראויות. הן אומנם לא משובצות בדיוק בשעות שביקשת אבל לידיעתך רוב הציבור (כן, ישנם עוד כמה שמשתמשים בשעות נפרדות)מעדיף את שעות סוף היום כדי שיוכל לשחות עם שובו מהעבודה. ב. קיים גיוון מקסימלי בשעות הנפרדות (בוקר מוקדם, בוקר עד צהריים, צהריים, אחה"צ וכו). כן, גם שש בערב נחשב אחה"צ בקיץ. ג. במידה והלו"ז ישונה אתה עשוי לבוא על סיפוקך אך מישהו אחר עשוי להיפגע מהשינוי. צריך להבין שמאוד קשה לרצות ציבור כל-כך הומוגני, וכל מי שחתם על העצומה בוודאי יסכים בעניין זה. זו המיוחדות של כפר-אדומים אך היא בהחלט מגבילה ומקשה על מלאכת סיפוק הכלל. ד. אנו מחוייבים למנויים רבים ושינוי לו"ז כזה עשוי להיתפס כפגיעה פרטית בהם לאחר שתכננו את הרגלי השחיה שלהם בהתאם ללו"ז הנ"ל. הלו"ז פורסם לחודשי יולי-אוגוסט יחד. ולמרות שאנו מבינים את עוצמת תחושתך לצורך בשינוי אין אנו רואים זאת בקנה אחד. ה. כיום שעות 16:00-18:00 מיועדות לשעות משפחה - שעות אשר בהן רובו הגדול של תושבי הישוב יכולים להתארח בבריכה ולהינות יחד עם ילדיהם גם אם הם עצמם לא שוחים. בקרוב תתקיימנה הבחירות לועדות השונות בישוב, אשמח לראות אותך לוקח חלק פעיל בקבלת ההחלטות והאחריות הכבידה המלווה לניהול הבריכה. ענבל דואק

יהושע8

New member
השאלה הבסיסית היא

לא מה אני רוצה או מה אתם כוועדה חושבים אלא מהו רצון הציבור. כל אחד נוטה לחשוב שהציבור חושב כמוהו ולפיכך פניתי לאנשים בעצומה. כיתתי רגלי מבית לבית ואני מתכוון להמשיך לעשות זאת. אבל לא מצאתי לעובדה זו כל הדים בתגובתך. את כותבת על עוצמת תחושותי וגם על תפיסותייך/תפיסות ועדת בריכה. לא על הציבור. והציבור בינתיים אומר במפורש את דעתו. עד כה חתמו ארבעים ושלושה אנשים על העצומה, רובם שוחים מעורב, ובעצם לא היה אדם אחד שעל דלתו הידפקתי שלא חתם. חתמו "רק" ארבעים ושלושה משום שלא הספקתי לעבור בין יותר בתים. את זה אקווה לעשות בהמשך. האם יש לך/לוועדת בריכה סמכות לקבוע דברים בניגוד לדעתו של הציבור? האם תסרבו לשנות את לוח הזמנים של הבריכה גם אם יחתום רוב גדול של תושבים על עצומה לשנותו? אם גם אז תסרבו, מה משמעות עבודתכם כוועדה ציבורית? על כל אלה אשמח לשמוע תשובתך, אבל בעיקר את תשובתם של חברי ועדת בריכה שקולם טרם נשמע כאן. יהושע.

ליבנה215

New member
ליהושוע.

לפי סגנון הכתיבה שלך ניתן לחשוב שרק אתה חושב על טובת הציבור. אז זה לא כך.בשנה שעברה,כמעט כל ישיבת ועדת בריכה נפתחה בדיון על הלו"ז לאור הערות של התושבים. בסופו של דבר נבנה לו"ז על בסיס הנסיון של השנים הקודמות וועדות בריכה קודמות. השנה יש מעט מאד תלונות בקשר ללו"ז. קשה מאד לרצות את כל הציבור בישוב מגוון כשלנו.חשבנו גם שבלו"ז קבוע לאורך זמן,כל מנוי לומד להתאים עצמו ללו"ז. שינוי נוסף,מהסוג שאתה מציע ישבש את האיזון שנוצר.יחד עם זאת.החלטת אסיפה תחייב ,כמובן את ועדת בריכה להתייחס לבקשתך. אני חושב שזאת תהיה טעות לכנס אסיפה על מנת לערוך שינוי בלו"ז.

אלי202

New member
גם אני מבקש לשאול .....

בוקר טוב לך יהושוע ! אם אני מבין נכון, פנית בבקשה לוועדת בריכה ואלה השיבו פניך ריקם ,ואז, רק בגלל שהם קבלו את בקשתך, בחנו אותה והשיבו לך בשלילה (אני מאמין שאפילו קיבלת נימוק למה) אז בחרת לפנות לתושבים ולהחתים על עצומה . וזה בגלל שלא קיבלת סיפוק מלא לבקשתך (לא ממש משנה אם נמצאים שם אנשים שחיים את הנושא - אנשים שבטוחני נמצאים שם רק במטרה לשרת את הציבור ובטוח יודעים טוב ממך וממני מה ניתן ומה לא ניתן ) ואז, אם אני מבין נכון ממה שאתה כותב כאן - אז הציבור לא ממש מעניין אותם כי עצם אי קבלת הבקשה אותה הפנת , בעצם, הינה התנערות מוחלטת מרצון הציבור. ואז, אתה מעלה שאלה - מה משמעות עבודתכם כוועדה ציבורית? האמת, יש משהו בשאלתך - אם וועדה שמבצעת את עבודתה, וכפי שזה נראה מבצעת את עבודתה טוב ואפילו מעבר לכך, לא מספקת את רצונך, אז, אנחנו יוצאים לרחוב ומבקשים להפעיל לחץ ע"י החתמת תושבים , שתאמין לי, חלקם אפילו לא יודעים על מה חתמו לך , ורק מתוך שכנות טובה ולפעמים רק ע"מ לא לפתח דיון בנושא חותמים. אני באמת לא ממש מבין את אנשי הוועדה , מה יש להם לעשות שם (ולמה שאחרים יבחרו לקבל על עצמם הצטרפות לוועדה כלשהי ) תדמיין לך מצב שמספר תושבים שלא יבואו על סיפוקם יפעלו בדרך בה אתה פועל , ואז כל שבוע עצומה חדשה, האם ניתן לנהל וועדה כזאת? או לנהל בכלל? מתגובתך אני אפילו מבין שבכלל לא היה לך ספק שהוועדה הייתה חייבת להענות לבקשתך זאת אומרת שלא פנית כלל בבקשה אלא פנית אליהם בתביעה . ואפילו מתגובתך לאיציק - אני מבין, שעניין אסיפת חברים בנושא זה, באה בחשבון ואפילו רעיון טוב שכנראה לא חשבת עליו - לדעתי אם נושא זה ימצא את עצמו מגיע לאסיפת חברים אז כנראה שאנחנו נמצאים בכפר בעידן של חוסר שפיות .

רותי777ח

New member
נקודה חשובה במיוחד לפני בחירות

מכל השרשור הזה מסתמנת מגמה שכבר הפכה לחלק מהחיים בכפר - חוסר הגיבוי שניתן לאנשים העוסקים בפעילות ציבורית. ביקורת היא דבר חשוב ומבורך, אבל השתלחות והתנגדות לכל צעד רק לצורך ההתנגדות היא לא מבורכת וגורמת נזק. ומאידך, אנשים העוסקים בעסקי ציבור ואינם קשובים לציבור או אינם פועלים לטובת הציבור אף הם גורמים נזק רב. אנו עומדים בפני בחירות לוועדות ולוועד ההנהלה. תקופה חשובה בה אנשים חושבים האם כדאי או לא כדאי להתנדב. ממי שאני מדברת עולה תחושה ש"עדיף שלא" והסיבה העיקרית לכך היא שאם הם יתנדבו (בעיקר לוועד ההנהלה) סופם שיקומו עליהם אנשים מתוך הכפר ותגרם להם ולבני משפחתם עדמת נפש. אנו חוטאים (ואני בכלל זה) בכך שאנחנו לא יודעים להעביר ביקורת, לא יודעים להתחיל במשהו טוב. למשל, אם יהושע היה פותח ואומר כי פנה לוועד בריכה וכי דבריו נבדקו אך הוועדה החליטה אחרת והוא מודה לוועדה על ההקשבה ובכל זאת החליט לנסות ולהשפיע בדרך אחרת (החתמת אנשים) אזי אני מניחה שכל התגובות היו בעלות אופי אחר. הדברים אמורים גם על בעלי תפקיד המקבלים משכורת ולפעמים נדמה שבגלל שאנחנו משלמים דמי חבר אז יש לנו זכות להגיד לכולם איך לבצע את עבודתם. אז זהו, שלדעתי - לא!! יום טוב ורגוע לכולנו, רותי

יהושע8

New member
בלבלת אותי

אני כל כך מבולבל שאני מתקשה להשיב. האם אתה מבקש להעניק צ'ק פתוח לכל החלטה והחלטה של כל ועדה שתשב כאן בכפר ותדון בכל נושא? האם כוונתך היא שמעצם העובדה שאנשים אלו התנדבו ממילא יש לקבל כל החלטה שלהם? בכלל, ניסוחך "ובטוח יודעים טוב ממך וממני מה ניתן ומה לא ניתן" עושה אצלי כזו התנגדות כזו. "בטוח"? לא מצאת אנשים שטועים? לא קרה לך במקרה שטעית? אני יכול להעלות בזיכרוני לפחות פעם אחת שזה קרה לי. עכשיו לעצם העניין. תגובתה של רכזת הבריכה אכן לא סיפקה אותי. אם תרצה אוכל לשלוח אליך את התכתובת בינינו ואולי תוכל גם אתה להתרשם כמוני. אבל במקום להשתלח או לצעוק או לפרסם דברים אלו או אחרים בגנות ועדת בריכה או רכזת ועדת בריכה התחלתי להתרוצץ בין הבתים כדי להחתים אנשים. והם חותמים. אף אחד לא חייב ואף אחד לא אנוס לכך. כן, ייתכן שהוועדה טעתה. חתומים אצלי למעלה מחמישים איש הסבורים כך. ורובם יורים לעצמם ברגל כשהם חותמים משום שזה אומר שאם בקשתם תתמלא תקוצצנה השעות שבהן יוכלו לשחות, הם יחד עם ילדיהם. ובכל זאת חותמים. אני באמת מחשיב את עצמי כאדם שמהלך קסם על כולם. זה ברור לחלוטין. בכל פעם קודם שאני נכנס לבית אני מפזר מעליו אבקה קסומה, לוחש מה שאני לוחש (סוד), והאנשים הגרים בבית זה, תוך שהם מהלכים ועיניהם מעורפלות חותמים על כל מה שאני מבקש. אני חושב שדי בכך. זכותו של כל תושב לפנות לתושבים אחרים בבקשה לחתום על עצומה וזכותם של התושבים לא לחתום. זהו. וכפי שאין חסינות לאיש בפני טעויות כך גם לא צריכה להיות כל חסינות בפני ביקורת או הודאה בטעות. נבחר ציבור טוב הוא נבחר ציבור שמודה בטעויותיו (אני עדיין מחפש אחד כזה). עד כאן מבחינתי.

אלי202

New member
למה לך להתבלבל ?

עכשיו דווקה אני מבין אותך טוב יותר - החברה טועים. כן, הם לא חסינים מטעויות כמו כל אחד מאיתנו - כנראה זה נובע מעצם היותנו בני אדם. אז כנראה שעצומה / אסיפה - זאת הדרך. זכותך כתושב להחתים על עצומה - ידועה/ברורה. לא נותר לי אלא לברך אותך - אכן, זאת הדרך הטובה ביותר לפתרון ......... תמשיך להלך קסם על כולם , כנראה זה עובד.

עבריים

New member
אלי אני לא מבין אותך

הבנאדם הגיש בקשה לועדה בישוב והיא נדחתה. הוא מאמין בצדקתו וחושב שהועדה טעתה. הוא מסתובב בין האנשים בכפר ומסביר למה הוא צודק והועדה טועה. הוא מחתים אנשים על עצומה שאומרת את זה. עד כאן איפה בדיוק הבעיה? נראה לי מופת לדמוקרטיה ואכפתיות. אתה אומר "הם יודעים יותר טוב ממני וממך". המשפט הזה לא מתאים לדמוקרטיה ולא מתאים לישוב. למה הם יודעים יותר טוב? אולי אני יודע יותר טוב? בשביל זה יש אסיפה שמחליטה. אתה אומר שאנשים חתמו בלי לקרוא וכך אתה מזלזל באנשים, אולי הם חתמו כי הם חושבים שיהושע צודק והועדה טועה? ומה יקרה אם נבדוק את זה? בשביל זה יש אסיפה שמחליטה. הערה חשובה: ערעור על החלטת ועדה לא שווה בהכרח זלזול בעבודתה. אפשר להעריך מישהו ולחלוק עליו. את הנקודה הזאת כדאי לשנן, במיוחד אם אתה נושא תפקיד ציבורי. זה שמתנגדים למה שאתה עושה לא אומר שבאופן אישי לא מעריכים או לא אוהבים אותך. ופה אני מסכים עם רותי לגבי הסגנון. עדיף היה אם יהושע היה מספר את כל הסיפור מהתחלה - איך הוא הלך לועדה, מה הם ענו לו ולמה הוא חושב בכל זאת לפנות לציבור כדי לבטל את החלטת הועדה. אבל זה נכון סגנונית, מבחינת התוכן אני לא מוצא שום בעיה שמה שיהושע אמר או עשה, בעיני זה סופר דמוקרטי. ואם כבר כתבתם על לחשוב מה יהיו התוצאות ארוכות הטווח של התנהגות כמו החתמה על עצומות (דרך שאני אישית לא הכי מסמפט אבל זה לא משנה), אולי תחשבו מה התוצאות ארוכות הטווח של התנגדות לכל יזמה כזאת של תושב הכפר מול החלטה שלא נראית לו?

אלי202

New member
עוד פעם אתה לא מבין?

הקלות הזאת בלרוץ מיד ולעשות עצומה פשוט מאוד לא אהובה עליי , כאשר כתבתי הם יודעים טוב ממך וממני כוונתי לכך שהאנשים האלה נמצאים בתוך העסק ומכירים את המורכבות טוב יותר וכו' (הם פשוט שם וברור לך שהם מקבלים עשרות פניות וע"מ לרצות את כולם כנראה שדרושות להם קצת יותר מ - 24 שעות ביממה) . ולכן אם נתקבל סירוב כנראה שקיים הסבר לכך - אז לטעמי יש מקום קודם למצות את כל ההליכים ורק לאחר מכן לפנות לעצומות , הפגנות ,פטיציות וכו'. וממה שעולה כאן , נתקבלה תשובה במכתב שלא מצא חן בעניי המבקש - אז רצים מיד ...................? הקלות הזאת בלרוץ ולקיים עצומה היא בהחלט זלזול בעבודתה של כל וועדה . אם ממה שכתבי עולה חלילה כי זלזלתי באדם כלשהו - אני מתנצל על כך.

עבריים

New member
לא דובר בהפגנה

אלא בעצומה, עצומה אחת ולא "עצומות" ברבים. ומהם אותם הליכים שיש למצות לפני שפונים לציבור? נגיד שאני לא מרוצה מהחלטת ועדה, והזמן דוחק (במקרה שלנו כי עונת הרחצה תיגמר תיכף), מה עלי לעשות?

אלי202

New member
מה לא בהפגנה? רק עצומה אחת? ואני חשבתי.......

לגביי עונת הרחצה - תירגע, ספטמבר עוד לפניינו ואנחנו בפתחו של חודש אוגוסט . זמן למיצוי הליכים יש -ובטוחני שאני לא צריך להסביר מהו מיצוי הליכים - קטונתי................

עבריים

New member
אז פתאום קטונת? אדרבה - גדולת

אם אמרת משהו תעמוד מאחוריו (או תתחרט, זה גם לגיטימי). מה אתה מצפה ממישהו שלא מרוצה ממשהו בכפר? שישמור בבטן (כמו רוב האנשים)? שיסתפק בתלונות לאישה בלילה לפני השינה? שיתפוס את הבנאדם הראשון שנקרה בדרכו בשביל בשבת אחה"צ ויקלל לידו את האמאמא של ועדת בריכה? מה? אז בא בנאדם ולא מתעצל, שולח שאילתא לועדה, מקבל תשובה שלא מספקת אותו והולך ומארגן לובי, מה יותר דמוקרטיה מזה? אתה אומר שיש איזה הליך מסודר שכדאי לעבור קודם, נשמע לי הגיוני, בוא נשמע מהו..?

אלי202

New member
מאחר ואני.......

באמת לא מתכוון להתפלסף יותר בנושא זה בפורום יש אצלי תחושה שזה לא הולך להוביל לאיזה מקום - אז אני בוחר להפסיק את זה כאן. מתחרט, לא . אם תבחר בכל זאת - אולי זאת הזדמנות להכיר אותך ולשוחח בנושא זה. לילה טוב

רותי777ח

New member
בריכה ושאר ירקות

אחרי שקראתי את ההודעה שלך, יהושע, חזרתי להסתכל על הלו"ז וניסיתי להסתכל בעיניים של אדם ששוחה בנפרג ואני חושבת שיש שיפור לעומת שנה שעברה. נכון, אפשר אולי להזיז כאן בחצי שעה או כאן להתחיל יותר מוקדם, אבל בסך הכל יש כמות נכבדת של שעות והן פרוסות על כל היום. ובכלל, אני חושבת שהגינון בבריכה יפה ומזמין, ההצללה טובה. ובאופן כללי אני די מרוצה, למעט שני נושאים שכבר העולו בעבר: - מחירי המזון במזנון - הצ'יפים. אז רק עוד מילה על הצ'יפים. כמו חוק מרפי טוב, ביום שקניתי את הצ'יפ הוא גם הלך לאיבוד... אז בנתיים קניתי עוד אחד ו... נקווה לטוב. אני יכולה להבין את המחשבה שמאחורי הצ'יפ אבל יש לדעתי שני דברים שגורמים להתמרמרות הרבה כלפי הצ'יפים: 1) שהנושא לא הועלה בפני כל החברים מבעוד מועד ואף לא נערכה הצבעה. התחושה היא שאולי מישהו מאד רצה שזה יקרום עור וגידים וחשב שהציבור לא ירצה.... 2) העובדה שצריך לשלם על הצ'יפ. אישית, אני מאמינה שעם הסבר טוב הצ'יפים יכלו לקבל את ברכת הציבור אבל הדרך בה התקבלה ההחלטה יוצרת אנטי. לגבי התשלום אני מתנגדת בכל תוקף. אני חושבת שהצ'יפים בסופו של דבר חוסכים בעלויות (אולי לא בטווח הקצר אבל בטוח בטווח הארוך) ולכן עלות הצ'יפ הראשון צריכה להיות על חשבון הכפר. אני גם לא חושבת שצריך יותר מצ'יפ אחד לכל משפחה. אבל מי שרוצה לרכוש יותר מצ'יפ אחד או אם הלך הצ'יפ לאיבוד אזי העלות תהיה על בעל המנוי... יום טוב, רותי

שפרים

New member
פניה למנהלת הבריכה../images/Emo124.gif

אני כותבת את אותו הדבר בפעם השלישית ומקווה לקבל תשובה. מה קורה עם מחירי הקרטיבים וכו'? האם הם יותאמו לכל היותר למחירי המכולת? פניתי אליך בתחילת העונה לגבי העניין הזה. בשנה שעברה העלתם את המחירים והשנה שוב העלתם.לא קיבלתי עדיין תשובה לגבי העניין. אני חושבת שזה מוגזם ביותר למכור קרטיב קרח ב-3 ש"ח. שלא לדבר על הארטיקים והגלידות והברד. הקיוסק נועד לרווחת התושבים ולא למטרות רווח מכספי התושבים אשמח גם לדעת מיהם חברי ועדת בריכה.

למעלה