לוח הכפל וכו'

justpo

New member
לוח הכפל וכו'

היי,

לאחרונה התחלתי ללמוד בקורס למועד יולי הקרוב.
הגעתי למסקנה שאחת הבעיות העיקריות שלי זה דווקא חשבון "פשוט"- כפל, חילוק (חיבור וחיסור עוד מילא).
רציתי לשאול - האם יש איזשהי שיטה או טיפים כיצד ללמוד את זה בצורה יעילה, או שזה פשוט עניין של שינון/תרגול?
זה בקטע מוגזם, כאילו, לוקח לי איזה דקה לפתור תרגילים לכאורה פשוטים, שלא נדבר על תרגילים יותר מורכבים. קצת מיואש מהעניין.

חוץ מזה - אשמח אם יש לכם טיפים נוספים ללמידה, או משהו שאני צריך לדעת, שכן אני מתחיל ללמוד בימים אלו ממש

תודה רבה!

niruzu

New member
עבור המספרים אחד עד 10

שינון ותרגול
עבור מספרים גדולים יותר, יש שיטות נוספות

justpo

New member
תוכלי לפרט?

סתם דוגמה, באחד מהתרגילים על יחסים, נדרשתי לדעת מה זה 6600/22.
ישבתי מול התרגיל בבהייה ולא ידעתי איך בכלל לגשת לזה. בסוף ויתרתי.
היה גם 240/20, שזה יותר קל, אבל גם לקח לי זמן. 64/4 ו-7*16. אני לא מצליח להבין איך לפתור את התרגילים הגבוהים האלה, זה נורא מייאש.

mamitam

New member
איך לפתור

בפסיכומטרי, כמעט תמיד, לא תדרש לחשב תרגילים מסובכים, ורובם המוחלט יכול להפתר בדרכים פשוטות יותר (כדאי שתזכור כלל זה).

לדוגמה:
1. צמצום: כמו בתרגיל שרשמת- 240/20 ניתן לצמצם ב- 10 ל- 24/2 שזה כבר הרבה יותר פשוט לפתור..
אותו כנ"ל בתרגיל האחר- 6600/22 - תחלק ב-2 ותקבל תרגיל של חלוקה ב-11 שהוא קל יותר לפתרון. (3300/11=300 - 300X10+300X1)

2. דרך נוספת היא לחלק את המספרים של הכפל ולחברם בסוף: 16X7= 10X7+6X7

3. בתרגילי חילוק עם מספרים גדולים שוב כדאי לחלק אותם לשני מספרים קטנים יותר המתחלקים באותו גורם.
לדוגמה: 378/7 - נחלק אותו ל-350 ו-28. 350/7=50. 28/7=4. מכאן ש378/7 שווה 54.

כמו שאמרו לפני, אתה חייב לשלוט לחלוטין בלוח הכפל עד 10, אחרת אתה תפסיד זמן יקר ותשקיע מאמץ מיותר בזמן המבחן.
כשאתה נתקל בתרגיל המצריך חישוב, אל תלחץ מהמספרים הגדולים. תמיד תחפש איך ניתן לצמצם אותם או להמירם למספרים נוחים יותר - ברוב המוחלט של השאלות זה יצליח.

justpo

New member
תודה רבה!

לקחתי לתשומת ליבי ושמרתי במועדפים.

למעלה