לוח הופעות

יום שלישי השבוע בגלריית ברבור

(הדבקה ממיילינג-ליסט) יום שלישי 4.9 פסטיבל זז בברבור - בשכונת נחלאות בסמוך לגלריה ברבור, ירושלים... החל מ- 11:00 אמני "פסטיבל זז" יתארחו בגלריה ברבור להיכרות עם פעילותה הקהילתית של הגלריה ויבקרו בתערוכה "בחירה מאונס", העוסקת בזנות. האמנים יוזמנו להציג פעולות עצמאיות, חלקן ספונטניות, בשכונת נחלאות ושוק מחנה יהודה, כתגובה לסביבה הנתונה. הקהל מוזמן להתארח למפגש פתוח עם האמנים בגלריה, בה יימסר מידע על הפעולות והמיצגים המתקיימים באותו יום בסביבה. בין היתר, יציגו דיי קליי וג'יין דודמן (אנגליה) עבודה קולית כתגובה לסביבה המיידית; הרלד זמיקלה (גרמניה/אנגליה) יציג פעולה אינטראקטיבית חתרנית, העוסקת בשטרות ובסחר חליפין; ליאור אמיר-קריאל (ישראל) תעסוק בקול ובתנועה במרחב; אפי בן-דוד (ישראל) תקיים פעולות במהלך שיטוט כשעיניה מכוסות; עדינה בר-און (ישראל) תציג את העבודה על אהבה – מיצג מתמשך ויזואלי העוסק בחוויית אבדן. גלריה ברבור, רחוב שיריזלי 6, נחלאות, ירושלים.

fugitive

New member
לוח הופעות

~היום~ * דודו וכמה חבר'ה מנגנים עכשיו באוגנדה. שלא תדעו למה לא להגעתי לשם... * ייתכן שתספיקו להגיע גם להופעה של רגאייסטן בכיכר בית-הדפוס. * ייתכן שתספיקו להגיע גם להופעה של חבורת אטומיק בפאב ה"גולה". * ודודו הוא ממש לא איש הרדיו היחיד שיג'מג'ם היום, הו לא. נעמה מס הלא היא "טריקסרין" ביחד עם the apostles יופיעו בגדה השמאלית בת"א הערב. ויארחו גם את איתי בלטר. * מרסדס בנד יופיעו בצוללת הצהובה. ~שבת~ * בסטודיו שור בת"א ייפתח ב-14:00 פסטיבל פולק'לה 3, באירגונו וניצוחו של יובל הרינג ו"דג במים" הפקות. יופיעו: "טי וי בודהאס" (יובל הרינג וחברה שלו, כמו שדודו אמר), אבישי אפרת (איש "פיימס פיפל" שגם ניגן אצלנו באולפן באירוח של "פיתקית"), נועה בביוף (בל), יונתן גת (גיטריסט מונוטוניקס), אלי רוזן, ג'ואן ספדי (האיש מאחורי "לנסז"), אלעד זאב, "פפט פולק ריוויוול" (לא מכיר), דני הדר (אליל), עמית ארז, אביב מארק (הבטיח אורחים), נעם רותם, דויד פרץ, "קטמין" וגבע אלון. כנראה פחות או יותר בסדר הזה. מובטחים: בירה זולה וסנדוויצ'ים ביתיים (בטח מהבית של פיתקית). אני כנראה אסתובב שם קצת... * שלומי שבן יוצא לסיבוב הופעות בעקבות "עיר" החדש שלו, בהפקתו של רע מוכיח האלילי. מופע בכורה הערב בתיאטרון ירושלים. הכרטיסים אזלו מזמן. * ניר פרידמן והכלבים הלבנים (?) יופיעו בסינדרום. * Kalapa במופע אלקטרוניקה חיה ברוזה. * דניאל סלומון לכבוד האלבום החדש שלו, במעבדה. * מחווה לסיימון וגרפינקל במוזיאון ארצות המקרא. ~ראשון~ * יובל גורביץ' יופיע בסינדרום. לא שמעתי את האלבום החדש שלו, אבל הקודם היה מעולה, אז כדאי ללכת. ~שני~ * גפן בי יופיעו בסינדרום. * "בראיין קנדיז" יופיעו ב"כנען", שנראה לי שזה המקום הזה ברחוב שמאי. ~שלישי~ * במסגרת ליין ג'אז בצוללת החינמי: ההרכב של בוריס גאמר. * דודו כתב כל זה למטה- פסטיבל "זז בברבור" בברבור. ~רביעי~ * בת"א: ניין אינץ' ניילס יופיעו בגני התערוכה. המתחם שם ממש אחלה. יש גם חימום של "אנקל", שזה גם מגניב. * NOFX יופיעו בצוללת הצהובה. לא יודע מה זה. ~חמישי~ * עמית ארז יופיע בסינדרום. * טל פרידמן והקריות, שדיווחו לי שהמופע שלהם ממש מפגר ומביך (באופן מפתיע), יופיעו בצוללת הצהובה. * "השנה בה פרץ הPאנק" הוא סרט תיעודי מדובר על ימי פריצת הPאנק, והוא יוקרן באוזן השלישית. נגיד שוב מזל טוב לעמרי ונינו. נגיד גם שהשבוע ב"רדיו הר-הצופים" מארח ביום רביעי ב-22:00 יארחו דודו ויואב THC חבר'ה מפאב ה"רוזה" (נכון?). מה אתם חושבים על האלבום החדש של אינטרפול? (אני סתם מנסה להקים פה מהומות) שבת שלום,

fugitive

New member
תיקונים...

להגעתי=הגעתי כל=על "רדיו הר-הצופים" מארח="רדיו הר-הצופים מארח"

davecom

New member
יאללה מהומות (בלאגן)

אינטרפול החדש, לפחות מהסינגל, נשמע מדאיג. דנתי בזה עם גרדה ונראה לי שהם קצת נתקעו על איזה שטיק במקום ליצור באמת. קצת עצוב. אבל אני באמת לא מכיר את כל האלבום, אז לא יפה. לי זה לא עשה חשק לשמוע את כולו. לאליסה יש כרטיסים לשבן. אפשר לשאול אותה איך היה. כנען זה אכן המקום ברחוב שמאי, לא נכנסתי אבל הרעיון של מקום עם רק מוסיקה שמוגדרת ישראלית לא מושך אותי במיוחד. NOFX הם פופ-Pאנק מהמצליחים והמוכרים ביותר ברחבי כדה"א. לא הטעם של רוב קוראי הפורום כנראה, אבל אומרים שיש להם הופעה מצויינת. ותיקים ומנוסים כקורח. האירוח ביום רביעי יהיה בעיקר של יואב. אני אבקש ממנו יותר פירוט, אבל מדובר באחד מאנשי להקת "ישראל" ובמוסיקה חיה באולפן. נשמע מעניין. סתם ככה ליידע, הערב הבא שלנו בסירה יהיה ב 24 לספטמבר. כמובן ששוב רשמו בתכניה "אסכולת רוק 106fm". כנראה שקשה להם להיפטר מהקשר שלי לזה. אבל זה באמת ערב של הרדיו, ולא חייבים לשים רק רוק. וגם לא רק מוסיקה ישראלית.

ofluss

New member
האינטרפול החדש

משעמם וצפוי. הם קצת נשמעים כמו פארודיה עצובה על עצמם. הדבר היחיד שאהבתי בדיסק זה את השם של השיר השני "No I in Threesome" אבל זה בערך הדבר היחיד שמשעשע בדיסק הזה.

fugitive

New member
חבל שמיקי לא כותב כאן...

לא הייתי מהמעריצים של הלהקה אף פעם, אבל יש בהם משהו נורא מרשים. נתתי לאלבום שלוש האזנות מעמיקות. יש שם כמה קטעים טובים מאד וכמה משעממים, קשה לי לתת דעה על האלבום כיחידה אחת. מה שכן, אינטרפול באמת נשארים הם, הם באמת מרשימים מאד ברמה הטכנית, לא רק הסאונד שלהם, גם יכולת הכתיבה. אבל יש משהו כל כך "גרמני" בלהקה הזאת, כל כך מהוקצע שאני מתרגש לעיתים רחוקות. השיר האחרון באלבום נורא מזכיר את the Walkmen, אבל זה בעיקר מדכא כי the Walkmen הרבה יותר טובים ומרגשים ואין להם כאלה גדודים של מעריצים. בכל מקרה- רחוק מלהיות גרוע, כמה שירים ממש טובים, לא מרגש. זה הסיכום שלי. מעניין מה מיקי היה אומר... חזרתי לא מזמן מפולק'לה ויש לי הרבה מה להגיד, אבל אין לי כח עכשיו. אולי מחר.

davecom

New member
אני חזרתי שוב ל the Walkmen בזמן האחרון

בעיקר A Hundred Miles Off, קצת Bows + Arrows וקצת מאוד Pussy Cats. להקה אדירה ומעוררת השראה. בזכות בעז.

fugitive

New member
ועוד משהו קטן

פרסמתי בצד הישראלי של ווי-נט כמה וכמה רשמים מאיזה 8 הופעות שראיתי בשבת בנחיל הזיעה והסירחון שהיה פסיטבל פולק'לה השלישי. חוץ מרשמים על המטמפרטורה הייתה גם מוזיקה. לא החוויה הכי נעימה, אבל הייתה חוויה. שלא תגידו שאני לא משקיע גם בפורום הזה, אני מדביק את זה גם פה: גם אני הגעתי בסוף מיכל לוטן, אבל פרשתי אחרי התגלות אלוהית של דני הדר ונגה שלו, והמקלחת שכבר כמה הופעות קראה בשמי בקול פנימי חזק וברור. קצת כמו גיהנום באמת היה שם בפנים, אבל למה אפשר לצפות בעיר המיוזעת הזאת. אם אביב מארק שרד את כל הערב שם בפנים ועוד עשה עבודה משובחת והצליח גם להופיע בין לבין באנרגטיות רבה, מי אני שאתלונן. מיכל לוטן נראית מקסימה (גם המוזיקה, בהחלט). חבל שהגעתי לקראת הסוף. ההופעה של יונתן גת הייתה לא פחות ממצוינת. הקאבר ללי הייזלווד עשה חשק לראות אותו עושה עוד כאלה בריף רף בהמשך השבוע. דויד פרץ היה מעולה ממש. כרגיל אצל דויד, כל מילה שנאמרה בין השירים הייתה שווה לא פחות מהשירים עצמם. יצוין שדויד עשה קאבר ל-DXM (עם פתיח מרגש) וגם שר את "בדרך לירוחם" הכל כך מקסים, השיר הכי טוב שלא מצא את דרכו ל"הייקו בלוז" (אני בתהליכי מחילה איטיים בעניין הזה). את ההופעה של נועה בביוף העברתי בעיקר בחוץ. מדהים כמה שבחוץ היה נעים, בשמש הקופחת. הכל יחסי. יש לה קול יפה לנועה, אין לי הרבה מה להגיד מעבר לזה, לא הייתי מרוכז מדי בהופעה. פעם הבאה (בחורף!). חזרנו אני ושתי שותפותיי לקראת עמית ארז. הוא לא ממש כוס התה שלי, אבל, אני חייב לכתוב שהוא היה ממש טוב. בהחלט עשה לי חשק להשקיע בו קצת יותר. עם הופעות של נעם רותם אני מנהל מערכת יחסים הרבה יותר צפופה. הוא נתן הופעה מצוינת כרגיל, והיה כובש כדרכו. ב"חרב דמוקלס", האקוסטית שימשה לנגינה, והחשמלית שכבה על הריצפה וסיפקה רעשים במקומות הנכונים, ומהבחינה הזאת זה היה ביצוע מאד פולק'לה, לא מבחינת זה שהוא היה פולקי, אלא מבחינת הקונספט של אמן לבדו על הבמה מתפעל הרבה דברים בניסיון לחפות על העדר להקה. אחרי "אספ אמדורסקי" שהפך ל"אביב מארק" (הביצוע הזה משתפר מהופעה להופעה) הוזמנה רונה קינן. אני כמו הרבה אחרים כועס עליה מאז האלבום האחרון שלה... ואתמול היא פשוט כבשה אותי מחדש. מה שהיא עושה עם הקול שלה, מעט מאד מסוגלים ומסוגלות לעשות, ובכלל המפגש בינה לבין נעם היה מבחינתי פסגת הדיקציה של המוזיקה הישראלית. כל מילה מקבלת כזה נפח, הכל כל כך יפה, ברור וצלול. אני מוכן לשמוע אותה שרה את "חום אנושי" ו"קול פנימי" שוב שוב (בבקשה שיגיע ליוטיוב כל מה שהיה שם), היה כמובן "מבול" (שקיבל מימד מחודש בזיעת סטודיו שור) וסיום ב"אחד לאחד", שיר של וודי גאטרי (בביצוע מקורי של ווילקו) שנעם תרגם ולמרבה הצער גם לא מצא את דרכו לגרסה מוקלטת, וגם לא מבוצע הרבה בהופעות. אז אתמול קיבלנו גם את הפנינה הזו מנעם, רונה ועמית ארז. היה שווה להזיע. בהופעה של אביב מארק בעיקר ייבשתי זיעה בחוץ, אבל זה היה נשמע מעולה ואנרגטי מאד, גם מהמעט שראיתי בפנים. "יום חמסין" (איזה הימנון) היה כמובן השיר המתאים ביותר, וגם למשמע אביב צורח "אני צריך הפסקה" לא יכולתי שלא לחשוב שיש פה איזה קריאה לעזרה... הנה, קיבל הפסקה מהקונסולה ועלה לנגן... אבל עם כל הכבוד לכל מה שהיה שם עד אז, אני באתי לפסטיבל הזה כדי לראות הופעה אחת. אם דני הדר לא יעלה כבר לירושלים להופעה, אני אסתפק בהופעה קצרה (מדי) שלו בת"א, ואני אזיע למוות אם אצטרך. אני אצליח אולי למצוא מילים לכמה דני ונגה שלו היו נפלאים מהרגע הראשון, אבל שום דבר שאני ראיתי באותו יום לא דמה לביצוע של "זונה של המיתון" שחתם את ההופעה שלהם. איזה טקסט, ואלוהים, איזה ביצוע. רגע מדהים של קברט-פולק. עזבו, אין לי מילים. באמת שאם היה מזגן הייתי נשאר עד הסוף כי כל כך נהנתי, אבל לגבע אלון, קטמין, וכל מה שבא אחריהם פשוט כבר לא היה לי כח (מישהו שרד אחרי גבע?). אני אמנם חצי פולני, ולכן קיטרתי על החום עד עכשיו, אבל יש לי גם חצי שני וחובה גם להחמיא: הסטודיו הזה פשוט כל כך מגניב, החל מכל מה שתלוי שם בחוץ ועד כסא הרופא שיניים ליד השירותים. תודה למארגנים, למופיעים, למי שעשה סאונד, מכר בירה ודיסקים מצוינים בדוכנים למעלה. כן ירבו.

ענבל מ

New member
לחות תל אביבית

היא מחיר קטן תמורת העונג שהפסטיבל הזה מביא עימו. מצד שני, אין ספק שהגרסה החורפית של פולק'לה שולטת.

davecom

New member
בפעם הבאה אני אשתדל לבוא

גרסה חורפית נשמע מעניין.

למעלה