לוח הופעות

fugitive

New member
לוח הופעות

~שישי~ * הניסיונות שלי למצוא את המקום המסתורי שבו מבינים מה קורה בדיוק בפאב רזניק, הצליחו להעלות בינתיים שהיום מתקלט שם מארקי Fאנק שלנו, שזה מגניב. ~שבת~ * נדמה לי שהיום ההופעה האחרונה של הבלאק ליפס בארץ, בלבונטין 7 בת"א, ויש חימום של מאנקי סן אוף דונקי. הידד! * המופע המשותף של פיטר רוט ומאור כהן מגיע לצוללת הצהובה. הערה: בעכבר ובמקומות אחרים פורסם שבסינדרום יש הופעה של עמירם אינק. לפי הפרסום שקיבלתי למייל לעומת זאת- ההופעה הזו בוטלה, כך שאני לא יודע באמת מה לכתוב פה... ~ראשון~ * בסינדרום יופיעו "רדיאטור". * בסירה יש הופעה של רייסקינדר, שנדמה לי שדוברו פה השבוע, ותקלוט של אנה מפאקוטק אח"כ. ~שני~ * איזבו כנראה מופיעים ברזניק. זו ידיעה מאד משמחת, רק חבל שהפעם אפילו מודעות באונ' הם לא תלו. חבל שלהקה כמו איזבו (אולי הכי טובה בארץ, אולי אחת הטובות בעולם ואולי אני מגזים) מגיעה להופיע בירושלים ואין פרסום בעכבר, בשאר העיתונים, ב"מסיבות בטחוניות" ואפילו לא באונ'. סתם חבל. * בועז בנאי יופיע בסינדרום (לפרטים אפשר לפנות לערן רבל). * טוב, אני ממש לא מבין בדברים כאלה, אבל אני אנסה: באוגנדה יש ערב של הלייבל התל-אביבי אינטרוואל, ותהיה שם מוזיקה של דורפס, ומופע וידאו-ארט או משהו כזה. אבל אני באמת לא מבין בזה אז אם מישהו יודע יותר טוב, שיסביר. ~שלישי~ * בשעה 10:30 בבוקר, תופיע להקת מיספלג (עם נפל מיוני כוכב נולד- אוהד עילם) בקמפוס גבעת-רם. לכבוד מה? סתם ככה. * היום נפתח פסטיבל הג'אז הבינלאומי של ירושלים, בעיקרון בשני מתחמים: ברחבת מוזיאון מגדל דוד יופיעו: אחינעם ניני (אני מתאפק עם הבעע) בערך ב-20; ההרכב האנגלו-יהודי "אוי ואבוי" בערך ב-22; ואח"כ מופע של עופר גנור, עמוס הופמן ויותם זילברשטיין; המתחם השני הוא הצוללת הצהובה, שם יהיה מופע "הטרומבונים של סלייד המפטון". * ובסינדרום נפתח פסטיבל פונץ': שלושה ערבים רצופים של הופעות של הלהקה, כשלכל הופעה קונספט אחר. ההופעה הראשונה היא של השירים השקטים יותר של הלהקה. אורחים: עמיר לב ואמיר צורף. נשמע טוב. * ברוזה- הופעה של "ריסס ריג'קט". ~רביעי~ * יום שני של פסטיבל הג'אז: במתחם מגדל דוד- "דה קוקרז" פותחים; הטרומבונים של סלייד המפטון אחריהם; ויסגרו שלישיית יוראי אורון; בצוללת הצהובה- רביעיית כרמן לאנדי. * בפסטיבל פונץ' בסינדרום- היום המופע של השירים הקצביים יותר. אורח: רם אוריון. נשמע מצוין. * אהוד בנאי (מתי מתחילות הופעות הקיץ במקומות פתוחים?) במעבדה. * שלמה גרוניך יופיע במוזיאון ארצות המקרא. ~חמישי~ * יום שלישי ואחרון (למעט מופע סיום שייערך למחרת) של פסטיבל הג'אז: במתחם מגדל דוד- רביעיית כרמן לאנדי; ואחריהם יעלו דניאל זמיר וזוהר פרסקו מופע משותף; בצוללת הצהובה- הופעה נוספת של "דה קוקרז". * ויום שלישי ואחרון של של פסטיבל פונץ' ביסנדרום: מופע לבקשת הקהל (שירים בהזמנה). אורח: דויד פרץ. איזה כיף. * איפה באמת הייתי רוצה להיות: בכורה בירושלים למופע הסולו החדש של רמי פורטיס- "פורטיסחהקול" (איזה שם מצוין). יתקיים בלובי של תיאטרון ירושלים, ומלווים אותו: עידו אגמון, ג'נגו ויובל שפריר. הבעיה: המחירים מתחילים מ-88 ש"ח. מה זה צריך להיות? * במחיר הרבה יותר סביר כנראה (בטח חינם...): "פנדה פורן" ברוזה. * באוזן השלישית יקרינו הופעה של ג'וני קאש (האליל) מ-94'. -ברדיו הר-הצופים מארח השבוע נארח אחדים מחברי הלייבל העצמאי "פיתקית", שבעיני נמצא בהתפוצצות יצירתית ממש מעניינת השנה. -בעיר מקלט יתראיין טלפונית קוואמי, לכבוד הסינגל החדש שלו "מלחמת פופ". אני מניח שיש עוד ארועים מיוחדים ברדיו השבוע (עופר למשל...) אז אתם מוזמנים לשרשרם. סופ"ש נעים, שבת שלום, שבוע טוב, ביי,

G4rfi3ld

New member
יא וואראדיקה

איזה הרכב משובח מלווה את פורטיס, מפתה ביותר. תודה בזי, אף מילה על דני זמיר וזוהר פרסקו. במוזיאחלה השבוע: מיסז שמופינו מתארחת לשעה של מלחינים רוסיים, אגב שיחה שהייתה לי ולעופר צמח על המחסור בתכניות של מוזיקה קלאסית ברדיו.

אני מאוד בעד מוסיקה קלאסית ברדיו

ובכלל. אפילו הייתי עושה אחת כזאת בעצמי אם הייתי מספיק מבינה בזה, ואם עמרי לא היה צוחק עליי בפעם האחרונה ששמתי בתכנית שלנו קטע מאופרה של דבוז'אק.

davecom

New member
נשמעת מעניינת התוכנית הבאה של מוזיאחלה

כנראה שהדרך היחידה היא לאחד כוחות ובסוף תהיה תכנית כזאת, עם הידיעה החלקית של כל אחד מאיתנו בתחום. היה פעם דיבור על זה עם מישהי ממוסיקולוגיה, ויעד גם.

Trixerin

New member
אתה התאפקת, אז אני אגיד את ה"בעעע" במקומך

"אוי ואבוי" - אחד הדברים המשעממים ביותר על הבמה, פשוט סתמי ומעאפן ובעיקר הייפ לא מוצדק בשום צורה [לפחות בגלגל"צ] ועכשיו כשגמרתי ללכלך אני אגיד מילה טובה (להבדיל אלף אלפי הבדלות) על הבלאק ליפס, פשוט הדבר הכי טוב שראיתי על הבמה בכמה שנים האחרונות. מדהימים. אם לא הייתם- סעו לתל אביב או שלצערכם לא תדעו מה אתם מפסידים.

fugitive

New member
שכחתי

את ההופעה הזאת בבית של מישהו בדרך חברון עם לבנון ופוחלץ. זה היום.

davecom

New member
יצא לך

עם אחינועם ניני, בכל זאת. הלייבל Interval, ביום שני. זה מיסודו של עידו גוברין, שהיה די.ג'י וכתב מוסיקה בירושלים ועכשיו פועל בת"א אם אני לא טועה. בעיקרון מוסיקה אלקטרונית מאוד נסיונית, הרבה עיסוק ברעשים ועבודות סאונד, סאונדסקייפס וכו' למי שמכיר. יש לנו 2 אוספים שלהם ברדיו, לדעתי. השתתפו בסי-סיידז האחרון (בטח גם בראשון). השמעתי קטע של עידו בתוכנית הירושלמית שעשיתי, ממש לפני הראיון עם גרין. פסטיבל פונץ' זה כמו זה שהם עשו בתמונע לפני כמה זמן. חשבתי שזה היה משהו חד-פעמי. מעניין. כנ"ל פורטיס, נשמע מעניין. פנדה-פורן בחמישי ברוזה - עלמה ותומר, שקשורים לאנשי ליטרשפיך ועוד, בד"כ נויז אלקטרוני ועבודות עם דיסקים. עלמה הופקדה על הרצה של קלטות בווקמן בפאסט-פורוורד בהופעות של ליטרשפיך ופעילה בכל מיני דברים בירושלים (בין השאר - עיצוב הפוסטרים של אוגנדה). זהו

fugitive

New member
השאלה היא

יש פה משוואה בעייתית: אני יכול להוציא כסף על דלק של נסיעה לבית-שמש ובחזרה, ותמורת שקל נוסף לקבל אמנם את פורטיס ואת ג'ירפות, אבל גם עוד ים של זבל. ומצד שני, להוציא 88 ש"ח ועוד הרבה פחות על דלק ולקבל רק את פורטיס והלהקה. אז מה שווה יותר?

davecom

New member
שאלה טובה

אז אולי ההערה הקודמת שלי רלוונטית לתושבי בית-שמש רבתי שקוראים כאן את הפורום.

fugitive

New member
עוד פרט חשוב ששכחתי

כל ההכנסות מכרטיסי פסטיבל פונץ' לסינדרום, קודש לסינדרום, ולא ללהקה.

G4rfi3ld

New member
בחייאת זומזום

כמה אפשר כבר עם המסכנות הזאת של הסינדרום, באמת שאני לא מבין ואני אשמח אם כ"ץ יבוא לכאן ויסביר. אין לי שום רצון לפתוח את הנושא הזה בפורום ויינט מוזיקה ישראלית, שם יקפצו עלי כל המתייפיפים שמציפים אותו ויציפו אותי גם. נסגר, לא נסגר...ערב התרמה, מסיבת התרמה, בארבי, סינדרום....בגלל העירייה, בגלל משרדי התרבות, בגלל מה? בתור מישהו שלא מבין כלום בביזנס, נראה לי מוזר מאוד שמקום שעל פני השטח נראה מצליח מאוד נמצא בכזו סכנת קיום. רק שיהיה ברור שאני מאוד אוהב את הסינדרום וזה המקום להופעות רוק ישראליות האהוב עלי, יהיה לי חבל מאוד אם הוא יסגר...רק שקצת נמאס מכל העיסוק הזה סביב סגירתו-לא סגירתו שנהפך לאיזה בון-טון סצינתי.

davecom

New member
אני לא סגור על זה

אבל נראה לי שמאוד קשה לקיים עסק כזה בירושלים, אפילו אם מצליח לכאורה. אני בטוח שתמיד אפשר לשפר מצב של עסק וכו', אבל לפי כ"ץ כנראה שהעירייה והמצב התרבותי הדי מסריח בסופו של דבר בירושלים די מקשים על פעילות של עסק כזה. אפשר אולי להביא למולו את האוגנדה ולהגיד שהנה הם מצליחים. אבל שוכחים שסה"כ לארגן הופעות רוק כל יום זאת תחזוקה הרבה יותר רצינית ממופעי אינדי קטנים של 2 מקלדות ושירה... לא יודע, אבל עובדה שמקומות כאלה לא שרדו אף פעם בירושלים, מה שמראה יותר על חוסר היכולת להקים עסק כזה בירושלים. אני לא סגור על זה שגם מקומות בת"א שורדים. עובדה שהלוגוס נסגר, הרוקסן ועוד, מי שיודע יותר פרטים למה יכול להאיר את עיננו. אני מסכים שהדיון על זה נעשה קצת בון-טוני (למרות שאני לא מתמצא בו ממש), בעיקר לאור העובדה שזה לא קשור למה שבסופו של דבר כ"ץ יחליט. זאת לא חוכמה לקוות שכן ימשיך להתקיים בזמן שמישהו אחד צריך לשלם את השכ"ד על זה. ולא לשכוח שכ"ץ עובד עכשיו בעבודת יום נוסף על ההפעלה של הסינדרום. אני שוב מזכיר שהסינדרום היה המקום הכי הוגן מבחינת תנאים לנגנים, למרות שהקהל התלונן על זה שיש מינימום הזמנה. אני חושב שהם עלו על פתרון טוב ומאוזן לכל הצדדים. כ"ץ דאג למערכת תופים ראויה מאוד, סאונד סביר (עד כמה שאני מבין בזה) ותשלומים הוגנים. למרות שהרבה פעמים הוא גם חירב הופעות כשעלה לבמה וניגן, הוא אחד האנשים שנראה לי מגיעים לדברים האלה עם הרבה כוונות טובות.

G4rfi3ld

New member
מסכים איתך לגמרי

אבל זה עדיין זה לא עונה על השאלה למה ההתעסקות האובססיבית הזו במסכנות של המקום? קוריוזים כמו פסטיבל פונץ' (!?), היומולדת של כ"ץ, ההודעות המגוננות החוזרות והנישנות בפורומים השונים והערב התרמה בבארבי בת"א מזכירים לי קצת את מסיבת הגסיסה של דן בן-אמוץ (להבדיל אלף אלפי הבדלות...): מרגש, נוגע ללב, ראוי, אבל גם גובל בפורנוגרפיה וממאיס את עצמו מהר מאוד.

davecom

New member
האמת

שבאמת לא יצא לי להיחשף יותר מידי לדיונים על הסינדרום בפורומים וכו'. אני בכלל לא יודע עד כמה מדברים על זה מחוץ לירושלים.

fugitive

New member
נוטה יותר לכיוון דודו

מה זה נמאס? על מי? על מאה איש גג שקוראים פורומים בקביעות? יחסית לחשיפה לה זכה כל הסיפור הזה זה כלום. לגבי פסטיבל פונץ', ברוב המקומות בכלל לא ציינו למי הולכות ההכנסות. העניין של יום ההולדת לא אורגן ע"י כ"ץ אלא ע"י העובדים שלו, וברור שהיה מדובר באירוע יחצ"ני. אין בזה בושה לדעתי, כשהמצב קשה, ויש קהילה של מוזיקאים שיכולה להתגייס. באופן אישי- ולא אכפת לי שתקראו לי תל-אביבי עכשיו- אני ממילא מאוכזב נורא מירושלים בקטע של הופעות. קצת נמאס לי המחזה המביש הזה של רם אוריון מופיע מול 30 איש בצוללת, של בני בשן מופיע מול ארבעה אנשים בסינדרום, שמעתי שגם בהופעה של חיים לרוז בצוללת היו כ-30 איש. בת"א זה לא קורה. יש קצת יותר אנשים- ותגידו שכל תל-אביב זה סצנה מסריחה של אנשים מגעילים. תחשבו על אמן שמנסה לפרוץ פה- אין לו כמעט כלום. תחשבו מה יקרה אם הסינדרום ייסגר. בטח קראתם שהסטודיו של ניסן נתיב עובר מפה דירה בגלל ההתעללות של העירייה. אז מה נשאר? בצלאל, מוסררה, אק-דק, רדיו הר-הצופים, אוגנדה. ומה יקרה כשבבצלאל יחליטו שנשבר? כשהאוגנדה יקרוס? אם לא נילחם על הסינדרום, מחר ארקדי ראש העיר וכל מה שנשאר לנו זה בית"ר (פויה) וכמה פסטיבלים בשנה. והופעות של מירי מסיקה בתיאטרון. אז שיעשו מופע גסיסה פורנוגראפי, אולי מישהו יתעורר...

G4rfi3ld

New member
מסכים גם כן לגמרי, אבל עדיין...

יש כאן אלמנט של מסכנות שלא עוזר לאף אחד, מסכנות שניתן לכנות ירושלמית אפילו (הפועל ירושלים כדורסל).

davecom

New member
פסטיבל פונץ' גם ככה

לא קשור אולי לכל הסיפור של הסינדרום, לא? הכי אני שונא את חוצות העיר שצץ כל קיץ. זוועה. רעש, מוסיקה נוראית...

למעלה