לוח הודעות

עופר ב.ה

New member
הודעה מרגיזה

בפורום (התמוה) החלפת תחפושות. מתוך ההודעה: "אם יש לה גוף דק ונאה (כמו לרוב בנות ה- 15)..." אגב, הנושא - אמא שבתה בת ה- 15 מתחבטת בשאלה כיצד להתחפש לגזר.

זהבה נ

New member
דינה תודה על המידע, הייתי אתמול

בביטוח לאומי והיה כזה תור לאחר שהסתימה השביתה שהגיע עד לכל רחבת המדרכה בסביבה, כמובן שהתיאשתי וחזרתי כלעומת שבאתי. מה שהזכת כאן מענין מאוד. האם את יכולה להשיג לי את הטלון של הלשכה לסיוע משפטי בדרך כל שהיא??? והאם באיזור נתניה יש לשכה כזו??? תודה זהבה - פורום זכויות הורים בתפוז

כתובת האתר שלהם

כאן אבל הם לא מפרסמים את קיומה של אפשרות זו... (אגב, עוד אתר שכדאי להכיר: אינדקס השירותים הממשלתיים של Start.co.il -- מומלץ ושימושי) אין בידי עותק זמין של דפי זהב (גרסת הנייר נוחה יותר, לבירור מספרי טלפון של רשויות ממשלתיות...) אבל בדרך כלל יש שם חלוקה למחלקות. בהצלחה במיצוי זכויותיך!

ציפי ג

New member
האגף לסיוע משפטי

אינו חלק מהביטוח הלאומי, אלא חלק ממשרד המשפטים. בכל מכתב דחית תביעה שלהם מצויינת (למיטב זכרוני) האפשרות לפנות לסיוע משפטי. ואולם, הסיוע המשפטי ניתן גם לאזרחים מעוטי יכולת בתביעות רגילות. התור המשתרך בלשכות אינו מצטבר לימים אלא לחודשים. (כלומר עד שאת זוכה לראיון ראשוני בענין התביעה שלך, עוברים חודשים שלושה במחוז ת"א). את התיק בודק עו"ד, ואם אין לך סיכוי משפטי, לא תקבלי יצוג. מסננת מוצלחת למדי. עוה"ד הממונים, מקבלים משכורת רעב. כמי שיצגה עבור הסיוע המשפטי כצדקה, אני יכולה להגיד שמרבית התיקים לא הצדיקו מבחינה כספית את זמן העבודה. אז אם את נופלת לידי עו"ד שעובדת על תיקים אלו לשם הצדקה, יש לך סיכוי ליצוג הולם, ואם נופלת לידי עו"ד שעובדת על תיקים אלו ככלי פרנסה, את יכולה לצפות ליצוג משפטי של אדם שעושה מסות של תיקים, ברמה נמוכה של יצוג, אחרת זה לא כלכלי. לשיקול דעתך.

אכדכא"ח

או, אין כזה דבר כמו ארוחת חינם. אבל זו בכל אופן אפשרות מעודדת עבור מי שזקוקה לכך. תודה על המידע הנוסף!

זהבה נ

New member
דינה תודה אם זה כך אז אייצג את עצמי

בכבוד הראוי ועם המסמכים הרלונטיים, אין באמת ארוחות חינם. לא נורא זה היום השלישי שאני מגיע לסניף ביוטח לאומי, רואה את התור שמגיע עד למדרכה וחוזרת כלעומת שבאתי. שוב תודה זהבה פורום זכויות הורים בתפוז

Boojie

New member
בעבר תבעתי את הביטוח הלאומי

בגלל המחלה שאני סובלת ממנה (תסמונת תשישות כרונית - אגב, כידוע, זו "מחלת נשים", כלומר אחוז גבוה מהסובלים ממנה הן נשים, ולכן לא לוקחים אותה מאד ברצינות בממסד הרפואי ובממסד הסעד), וכמובן שאיש לא טרח ליידע אותי בעניין. מכיוון שלא יכולתי להרשות לעצמי עורך דין (אדם שנאלץ לתבוע קיצבת נכות מהביטוח הלאומי לעתים קרובות סובל מקשיי פרנסה, באופן לא מפתיע), ויתרתי בסופו של דבר על העניין, אבל אני יכולה לציין שההתרשמות שלי מההליכים בביטוח הלאומי היתה גרועה מאד. רופא אחד שבדק אותי טען שבביטוח הלאומי לא מכירים במחלה הזו (זה היה בסניף חיפה, ובסניף תל אביב יש כמה אנשים שמקבלים קיצבה על תסמונת תשישות כרונית, שמוכרת שם לכל דבר), ובוועדת הערעורים שבו ושאלו אותי שוב ושוב אם אני סובלת מדכאון ומנטיות אבדניות (למרות שתסמונת תשישות כרונית אינה קשורה לדכאון ואינה מחלה פסיכוסומטית או נפשית, כי אם, ככל הנראה כיום, הפרעה ביוכימית וחיסונית), ובבירור חסרו את האינפורמציה הדרושה בנוגע למחלה הזו (הם שאלו עוד כמה שאלות מגוחכות שהבהירו היטב שאין להם מושג בתחום). למרות זאת, הם בחרו להתעלם ממכתב אבחנה מרופאה שמתמחה בתחום הזה, ולקבוע לי שיעור אבדן כושר השתכרות נמוך בצורה מגוחכת. אין לי ספק שאם הייתי נעזרת בעורך דין לשם התביעה, היה לי סיכוי טוב יותר. מה שאני כן תוהה לגביו, זה עד כמה היחס היה רציני או מקצועי יותר אם היה מדובר במחלה "גברית".

זהבה נ

New member
תארי לך שהבן של מנכ"ל הביטוח הלאומי

היה סובל מהתסמונת הזו??? בטוח שהיה עובר ועדה רפואית וזוכה במקסימום שאפשר, לא??? אני הבאתי לועדה רפואית מסמך של מומחה מטעם בית המשפט והם לא הכירו בקביעתו רק בחלק שנראה להם!!! אני היום עם חוות דעת נוספת של מומחה מטעם מנסה לפנות לערר בכדי לשנות את קביעתם המגוחכת. אז באמת מה את חושבת. זה היה רופא ולא רופאה בועדה הרפואית שלך נכון???, מענין שגם אצלנו זה היה רופא!!! אנו עדיין חיים במדינה שלצערי בתפקידים בכירים ופוליטיים יש יותר גברים מנשים ואין אפליה מתקנת ולי זה ממש כואב כי לא פעם אני חושבת לעצמי שאם היתה מנהלת את המדינה היום אישה זה היה נראה אחרת. לא שבחינוך זה כל כך הצליח אבל לפחות זה לא מזיק כמו שהדתיים ששלטו שם בעבר. זהבה - פורום זכויות הורים

soulbird

New member
מחלה נשית../images/Emo35.gif נידמה לי ששם אחר

לתסמונת היא yuppie flu יעני מחלה של אנשים צעירים. יש גם מונו שהיא גם כן מאוד דומה ל yuppie flu . זה לא דווקה מחלה נשית.

Boojie

New member
כמה הסברים:

את מחלת התסמונת התשישות הכרונית (שאגב, היום יש דיונים נרחבים ביותר בכוונה לשנות לה את השם, בתקווה ששם "רציני" יותר יביא ליחס רציני יותר מהממסד הרפואי) נהגו לכנות פעם - בטעות - "מחלת היאפים", וזאת בגלל שבמשך תקופה מסוימת נראה היה שהיא אופיינית ליאפים. מאוחר יותר התברר שזו מחלה שפוגעת בכל קצות החברה, ושהיתה קיימת גם שנים רבות לפני שהיו יאפים. כיום איש בממסד הרפואי ובקרב העוסקים בתחום לא קורא למחלה בשם הזה, אבל הכינוי נשאר. תסמונת התשישות הכרונית מאפיינת בעיקר נשים. כמובן, גם גברים חולים בה, אבל אחוז הנשים שחולות בה גבוה בהרבה. לא ברור למה, אם זה בגלל משהו במבנה הביוכימי של הגוף או משהו שקשור דווקא לתפקידים החברתיים של נשים ולסוג הלחצים שהן מתמודדות איתן יום-יום. בעיני סביר להניח שזה שילוב של כמה גורמים (למשל, לא הרבה אנשים מודעים בימינו לעובדה שנשים זקוקות בממוצע לשעה וחצי שינה יותר מאשר גברים ליממה, ובגלל הצורך בהסתגלות ליממה ה"גברית", סביר להניח שנוצרת פגיעה בריאותית כלשהי אצל נשים שפשוט לא ישנות מספיק). תסמונת התשישות הכרונית אינה דווקא מחלה של אנשים צעירים, אם כי אחוז גבוה מהחולים בה הם אנשים צעירים וקרייריסטים או שאפתניים, מהטיפוס שעובד שעות ארוכות ומשקיע הרבה מאמצים. מחלת המונונוקלאוזיס היא מחלה ויראלית (נגרמת על ידי נגיף בשם "נגיף אפשטיין-באר"), היא דומה לשפעת קשה וגורמת בדרך כלל לכמה שבועות עד חודשים של עייפות קשה. היא קשורה באופן סטטיסטי לתסמונת התשישות הכרונית, בכך שהרבה פעמים היא מקדימה או מסמנת את תחילתה של המחלה, אבל הקשר בפירוש אינו מוחלט, ולא ברור אם זה קשר סיבתי או שמדובר בזיהום אופורטוניסטי שמתיישב על מערכת חיסון מוחלשת.

למעלה