לוח הודעות

deep ocean

New member
גם לי קצת קשה להגיד עכשיו

אבל בעיקרון יום חמישי בשבוע הראשון של פברואר, זה יוצא ה-07.02.2002 וזה היום האחרון ללימודים של סמסטר א´ באונ´ תל אביב אגב. זה אומר שאני עדיין לומדת, ואני מסיימת ללמוד בשעה 19:00. אני אוכל להיפגש איתכן בתל אביב היכן שתרצו.

עופר ב.ה

New member
הצעת חוק חדשה

קיצור מאסר לפדופילים שיעברו טיפול (כתבה). מדובר בעבריינים שיסכימו לקבל טיפול תרופתי שמדכא את היצר המיני. ברורה לי חשיבות הטיפול, אך לא ברור לי למה העבריינים צריך לקבל פרס בתמורה לקבלתו. הרי גם אם הם נמשכים מינית לילדים, ומכאן ועד התעללות מינית בילדים (שמבחינתם אינה התעללות) המרחק גדול.

hunky@dory

New member
התנגדות

הרי עבירות מין אינן נובעות מיצר מיני אלא מיצר של כוח ושליטה.

aaa123

Member
אני חושב שאין לעשות הכללות

לגבי המניע לעבירות מין כמו שאני נזהר מעשיית הכללות כמעט בכל דבר(אילו הייתי אומר בכל דבר זאת היתה הכללה שסותרת את המשפט שאני אומר). אני מאמין על סמך מה שקראתי בעבר שעבירות מין בחלק מהמקרים כן נובעות מיצר מיני.

Boojie

New member
היצר המיני לא רלוונטי.

יכול מאד להיות שהתוקף היה עמוס יצר מיני עד האזניים. מהרגע שהוא החליט לפרוק את היצר המיני הזה על אשה בניגוד לרצונה ותוך כפיית רצונו עליה, המעשה שהוא עשה היה מעשה של בעלתנות ותוקפנות, לא מעשה מיני. בדיוק כמו שהרצון העז שלי במכונית חדשה או בכסף רב לא עומד בבסיסו של שוד, כי אם התפיסה ש"מגיע לי" ושה"מגיע לי" הזה ראוי לבוא גם על חשבון זכויותיהם של אנשים אחרים. אם לומר זאת בבוטות: המון אנשים הם חרמנים. רק מעטים מתוכם מניחים שהחרמנות הפרטית שלהם עומדת לפני זכותו של אדם אחר על גופו. כך שהתפיסה הבסיסית שעומדת ביסוד אונס אינה "אני חרמן, בא לי לזיין" אלא "זכותי לזיין את מי שבא לי בלי קשר לרצון שלו".

aaa123

Member
לא הצדקתי אונס בשם היצר המיני

ובסך הכל הגבתי לטענה של ענבל ממנה הבנתי כאילו דיכוי היצר המיני לא יעיל כדי למנוע מעשי אונס. כמו כן אני לא בטוח אם כל האנסים באמת מניחים שהחרמנות הפרטית שלהם עומדת לפני כל דבר אחר. יתכן שבני אדם מסויימים לא שולטים על ההתנהגות שלהם בזמן שהם מקבלים התקף של יצר מיני. אני זוכר שקראתי בעבר על אנס של ילדים שבפירוש ביקש שיסרסו אותו וטען שהוא לא יכול להבטיח שהוא לא יאנוס שוב אם לא ישחררו אותו.

למעלה