לוחמת חרב

nitzano

New member
לוחמת חרב

שאלתי מופנית כלפי הלוחמים עם חרבות יפניות. מהיכן מגיע הכח בהתקפה ? האם כל ההתקפות הינן שיסוף או דקירה ? בחרב הנבט עליה אני מתאמן ,ישנה טכניקת הצלפה עם גב הלהב (בקצה ) מכה מאד עוצמתית אשר מגיעה מהצלפה חזקה של המותן .האם יש טכניקה דומה בסגנונותיכם ?

amir_aikido

New member
תשובות בקצרה

לא מוכן עדיין להחשב כמומחה בתחום, רחוק מזה. אבל להלן המעט שביכולתי: ההתקפות העקריות עם החרב היפנית הן התקפות חיתוך (קירי). התקפות דקירה(צ´קי) הן משפחת התקפות משנית ויש גם התקפות פחות נפוצות - למשל אטמי עם קת החרב (נועד בעיקר למצבים של חרבות צמודות בבסיס). מקור הכוח בהתקפות הוא תנועת המותן, בין אם המדובר על חיתוך ראש מלמעלה ובין אם המדובר על חיתוך צידי. לא הצלחתי להבין את צורת הטכניקה שאתה מדבר עליה, כך שלא אוכל לענות על טכניקות דומות. כעקרון אני מכיר בעיקר הסטות עם גב הלהב ולא זוכר שימוש בו למכה (למרות ששמעתי שהיו מקרים בהם בחרו להכות איתו במקום לחתוך כדי להכניע יריב, אבל המכה נראתה בדיוק כמו החיתוך המקביל). אמיר

קרוקדיל

New member
גם אני לא מומחה גדול

אבל עד כמה שידוע לי זה תלוי מאוד באיזה שיטה בחרב סמוראית משתמשיםיותר בתכניקת דקירה ואילו בתכניקות של נינג´יצו וקונגפו זה יותר התקפות שיסוף אבל זה רק מה שאני שמעתי

שיסוף, נעיצה, בלימה והסטה עם ...

דופן הלהב וגב הלהב, וכן מכות עם הידית ואפילו שימוש בסאייה (הנדן).

לא מדוייק

למיטב הבנתי, חרב "הנינג´ה" היא ישרה ומעט קצרה יותר מחרב הסמוראים. (זאת במידה ואכן מדובר על טכניקות נינג´יטסו בחרב זו, ולא בחרב קאטאנה רגילה) חרב ישרה מיועדת יותר להתקפות דקירה (בשל התמיכה המכנית בלהב) מאשר לשיסוף (בשל פגיעת הקו הישר של החרב לא מתבצע חיתוך - בניגוד למבנה קשתי כמו בקטאנה, בו נקודת המגע נעה במהלך הדחיפה לכיוון היריב, וכך נוצר חיתוך בניצב למישור התנועה) אריאל

הטכניקה הזו תעבוד רק עם להב גמיש

אני מניח. החרבות המיועדות ללחימה בד"כ בעלות להב קשיח יותר, לא?

nitzano

New member
שלילי

להב גמיש הופך לסמרטוט בטכניקה כזאת . אני משתמש בלהב קשיח כבד.

האם תוכל להבהיר את סמרטוטיות הלהב?

להבנתי (מאוד מוגבלת - בינתיים כל שביצעתי בחרב הן קאטות בלבד, ללא יישומים) דווקא הלהב הגמיש מלמד "קליטה" נכון יותר מלהב קשיח, כיוון שבלהב גמיש אתה חייב לקלוט את המכה, ולא יכול לבלום אותה כמו בלהב קשיח יותר.

nitzano

New member
התכוונתי לכך

התכוונתי לכך שאיני מתאמן עם להב דק וגמיש מכיון שבעת שחרור פה גינג ,הוא נראה כמו דגל ברוח שצלילו טוייננג.... (לא אין לזה תרגום מסינית)

אבל גם הצליל הוא אינדיקטור, לא?

לי נאמר פעם שאפשר עפ"י הצליל בלבד לדעת אם נעשה פה ג´ינג נכון או לא...

nitzano

New member
הבהרה

(ניסיון לתפוף אינסוף באגרוף) הטכניקה דומה לקליטת התקפת היריב מן החוץ (ימין לשמאל) ,הסטת חרבו לשמאלי ע"י תנועה מעגלית שמאלה ולאחור ,ואז כאשר החרב אנכית לגוף (משטח הבטן) חוזר לימין ע"י תנועת מותן חזקה ,ומכה עם גב הלהב (בחרב הנבט קטע קצר זה חד גם כן)

budoka

New member
עבודה עם קאטאנה

כעקרון, יש חיתוך, דקירה, הסטה (עם צד הלהב ועם גבה), אטמי (עם בסיס הידית ועם חלקה הרחב), שימוש בנדן (SAYA) ובשרוך שקשור לנדן (SAGEO). לגבי הצלפה עם גב החרב, ישנה שאיפה שכל חלק בלהב שאינו חותך לא יפגע בכלום (תפקיד גב החרב הוא לתת לה גמישות, ולכן הוא פחות חזק), אבל מכיוון שאני לא מצליח להעלות בראש את כל הסיטואציות, יתכן שכן ישנו שימוש דומה. לגבי מקור הכח בשימוש בחרב, זה תלוי בשיטה, אבל בד"כ הוא מגיע מהמותן (עליה/ירידה, התקדמות). למעשה, כמעט שאין צורך בכלל בכח כשעובדים עם החרב היפנית. אם תשחרר את החרב סתם, היא תעבור כשני-שליש מעובי של מזרן טטאמי מגולגל (שווה ערך לצוואר אנושי). כל שאר הדרך תלוי בטכניקה. למעשה, ככל שתשקיע יותר כח, ככה יש יותר סיכוי שתעוות את מסלול החיתוך של החרב ו-"תתקע" אותה בתוך המטרה, ואולי אפילו תגרום לשבירתה.

למעלה