לוחמים VS ג'ובניקים

12Ahabala

New member
לוחמים VS ג'ובניקים

מה לדעתכם גורם לשנאה הזאת של חלק גדול מהלוחמים לעבר הג'ובניקים?
לפי דעתי יש פה סטייה מהמטרה של שירות קרבי בצה"ל. כלומר הכל סובב סביב המשפט "הדשא של השכן ירוק יותר".
מבחינתי אם כל אחד ייתן מעצמו את המקסימום שלו לתוך התפקיד ולא משנה איפה הוא משרת - הרי זה משובח וכולם כולל החייל עצמו ירוויחו מזה.

נ.ב.
אני לוחם בגולני לקראת שחרור. שלא תחשבו שאני ג'ובניק שמתלונן (ובצדק).

למה אשקלונים שונאים אשדודים?

תכלס שניהם גרים ליד הים, לא בתל אביב, וגם אם קוראים להם יהורם שוסטברגר יחשבו שהם ערסים ברגע שהם יגידו את הכתובת שלהם.

DorSht

New member
התחושה של הקרביים שהם "עושים יותר"

אבל הרבה פעמים מזלזלים בג'ובניקים שהם לא עושים כלום.
זה מעצבן.

נכון, יש ג'ובניקים שבאים לבסיס על תקן עציץ, כדי שירשמו בדו"ח 1 שהם היו, וחותכים הביתה הכי מוקדם שאפשר.
אבל יש ג'ובניקים שעושים את היומיות ונותנים את הנשמה, ויש כאלו גם ש"טוחנים" 11-3 וכו'.

קרביים עם כל ההערכה שלי כלפיהם, לא יכולים לשכוח שאם לא אנחנו, "הג'ובניקים", כנראה שהם מזמן לא היו מסתדרים.
בלי אוכל, בלי מודיעין, בלי אנשים שמטפלים ברק"מים, בלי אנשים שמטפלים ומתקנים מערכות תקשוב וקשר, בלי אפסנאי שידאג שיהיה להם ציוד מתאים, בלי נהגים שיביאו אותם ממקום למקום או יביאו להם ציוד ואוכל.

והזלזול הזה נורא חורה ולא במקום.
כי כולנו יודעים, שקרבי לא ישרוד בלי אוכל ובלי הציוד הנדרש. ואני די סבור שקרבי לא רוצה למצוא את עצמו בשטח תקוע בגלל רק"מ תקול או שהוא לא מצליח לתקשר עם אנשים אחרים שאיתם ירד לשטח בגלל מערכות קשר לקויות.
אז חדל זלזול. כל אחד והתפקיד שלו, ובערך כל תפקיד חשוב. (חוץ מאלו שעל תקן עציצים).

Daniel M19

New member
התחושה שהג'ובניקים לא באמת עושים צבא

יש תחושה שהשירות הצבאי והנטל לא מתחלק שווה בשווה.
הג'ובניקים כל היום מתחפשנים והקרביים טוחנים..
אבל זה לא נכון,מניסיון!
בתור אחת שהיתה גם שם וגם שם(שנתיים וחצי בצבא כבר..)ג'ובניקים עושים עבודה חשובה אך שוחקת ומשעממת.כולם מזלזלים במה שהם עושים למרות שזו עבודת קודש.הם חווים פספוס כי אין להם הויי צבאי,חוויות,חברים מהצבא,אולי בודדים...הרבה מהם לא רצו ג'וב.
לעומת זאת לא נתחיל לדבר אפילו על הקרביים..
בקיצור,חייבים את שניהם!

DorSht

New member
בסופו של דבר

שניהם תלויים אחד בשני.
בלי ג'ובניקים - קרביים לא הסתדרו. הם עדיין לא מכונאים, טכנאי תקשוב, טבחים, אפסנאים, נהגים ותוך כדי גם לוחמים.

בלי קרביים - אין מי שילחם ככה שגם הג'ובניקים לא יהיו שווים הרבה.

אני ג'ובניק שעושה יומיות, אבל אני עושה תפקיד חשוב ולא מהאלה שבאים לבסיס על תקן עציצים.
בשע"ח יש לתפקיד שלי משמעות מאוד גדולה, וחשוב שבמצב 'רגוע' אני אדאג שהדברים יהיו כמו שצריך, כדי שבשעת מלחמה הכול יעבוד פיקס.
(טכנאי תקשוב, שמתעסק במערכות קשר ברק"מים בין היתר)

למעלה