לוחמה זעירה

porsh

New member
לוחמה זעירה

שלום רב , בעוד מספר חודשים אני מתגייס לצה"ל ליחידה שנקראת סיירת שלדג ... לפי מה שהבנתי בכל יחידות הקומנדו מלמדים לוחמה זעירה.. מישו יכול לתת לי פירוט טוב לגבי מזה בדיוק לוחמה זעירה ומה פחות או יותר נלמד שם?

אביב tkd

New member
לוחמה זעירה = גרילה

בא מספרדית (גרה = מלחמה, גרילה = מלחמה קטנה). לגבי החומר הנלמד, גם הייתי יודע מהו, סביר להניח שלא הייתי אומר לך.

Boogieman

New member
אני מתערב שבאתר הרשמי

של היחידה או של צה"ל אתה תמצא יותר מידע מאשר אצל השושואיסטים כאן.

mordi glam

New member
לוחמה זעירה

חבל על ההסברים המיותרים ולא צריך להזכיר את שמות היחידות המסווגות של בצהל מן הראוי שמנהל הפורום ימחק את זה

חפש תשובות כאן../images/Emo26.gif

http://www.aka.idf.il/giyus/forum/asp/showForum.asp?fid=741 שיהיה בהצלחה

צוללן1978

New member
בהצלחה שיהיה לך ...

קח בחשבון שאתה מתגייס ליחידת עילית מסווגת שאין עליה הרבה מידע אצל רוב האנשים. אתה תדרש להשאר חסוי לגבי כל מה שתעשה החל מהטירונות ובמידה ותשאר עד סוף מסלול ומבצעים. אל תשאל שאלות כאלה בפורום ציבורי באינטרנט. תמשיך לרוץ ולשמור על סיבולת כי זה הכי חשוב!! לגבי השאר אתה תקבל תשובות מהחברים שלך לצוות ברגע שתתחיל. שמור על פרופיל נמוך בכל הנוגע לצבא למרות הגאווה הגדולה. בהצלחה.

Tonjin

New member
כמובן שצריך לחשוב פעמיים לפני

שמנדבים או שואלים על מידע רגיש, אבל מצד שני עודף שושואיסטיות והאדרה של הצבא ומוסדותיו (גם אם במידה רבה מאד הם הם הסיבה שאנחנו כאן) גם הם לא בריאים ולא מאפיינים של מדינה בריאה ויציבה.. כן, קיימות סיירות בצה"ל וקיים גם בטחון שדה, כן בסיירות האלו עוברים גם קורסי-לחימה בידיים ריקות - שלד"ג היא אחת מהם ואני לא חושב שחשפתי אף מידע כאן שלא הופיע קודם ועדיין מופיע באינטרנט, בעיתונות הכתובה ובאתר הרישמי של צה"ל... מקווה שאף אחד לא יבוא לחפש אותי בבית..

מה שטונג' אמר

אני שומר ב"ש כמו כולם, אבל לא צריך להגזים. האיש לא ביקש לדעת מהו הנשק הסודי שגורם ללוחמי שלד"ג להיות רואים ואינם נראים, אלא הגדרה של מה זה "לוחמה זעירה", ערך שנמצא בכל אנציקלופדיה או מדריך בספרייה.

להל"ן תגובת בטחון השדה ../images/Emo195.gif

מטודות ספציפיות של לוחמה זעירה בגוף כזה או אחר הן תו"ל מסווג. נקודה. לא צריך להאדיר שם גוף ולהעשותו גדול מהחיים... יש אנשים הגדולים מהחיים - אבל ארגונים הם רק מסגרות בהם אנשים נמצאים... בסופו של דבר כולם בני אדם אבל אין לחילופין שום דבר COOL בלזלזל בערכו של מידור - או בארגון כזה או אחר, מה גם שרוב הקוראים כאן לא יודע הרבה - אם בכלל על "שלדג". קצת פירגון (שלא לדבר על הכרת תודה לאלו שעושים דברים גדולים עבורינו) לא הרג אף ציניקן. אגב: אני לא היחיד שקורא כאן ושסודיות חשובה לו... יש
גדולים ממני

../images/Emo45.gif

ולכן אם היו מפרטים כאן דברים שלא ברורים וגלויים לכל דיכפין, היינו מוחקים אותם. קיום היחידה ושמה אינם סודיים, ושני הקישורים שאני אישית נתתי הינם מידע שגלוי לכל מי שרוצה. הראשון הוא מאתר אכ"א של צה"ל, כלומר מידע רישמי שעבר צנזורה. השני אולי קצת יותר בעייתי, אבל עדיין מדובר באתר שאני זוכר אותו פעיל כבר מס' שנים. בלי להכנס לתוכן הדברים שכתובים שם (מה נכון ומה לא), זה אתר שיכול לתת התרשמות כללית, ואם הוא היה בעייתי מדי, אני מניח שהיו פועלים לסגירתו (הוא פעיל לפחות מס' שנים, וכמו שאני מכיר אותו, אני בטוח שמכירים אותו אצלנו בצבא, כמו גם אצל אוייבינו).

Tonjin

New member
תגיד, בתור איש בטחון שדה, לא צורם

לך יותר שמשחררים כאן שמות והגדרות תפקיד של אנשים ביחידות סודיות מאשר שמישהו שהוא סה"כ מלש"ס שואל מה זה "לוחמה זעירה", כי לי אישית נראה שאם כבר להזדעק על משהו בשרשור הזה אז זה על זה...

למעלה