לוחמה אלקטרונית

יניב100

New member
לוחמה אלקטרונית

אני צריך להגיש עבודה בנושא ושניים מראשי הפרקים שלי ממש מצומצמים: 1.מהן הדרשיות ממע' ל"א ? 2.מהם הגורמים לפיתוח הטכנולוגיה? אשמח לקבל קישור לאתר או שאפילו הסבר כאן לשני ראשי פרקים אלו. תודה מראש.

niv1990

New member
באיזו רמה העבודה?

אני לא יודע למה התכוונו אבל ממה שאני מבין: 1. זה תכונות של המערכת, לדוגמא עמידות לתנאים, מחיר, אמינות וכו'. 2. הייתי אומר שזה הצרכים שהיא עונה עליהם (אבל בטח יש סעיף אחר כזה...).

יניב100

New member
אקדמאית

אני צריך לכתוב מאמר 1200 מילים על הנושא הזה.חילקתי את המאמר לראשי פרקים (ככה הנחו אותנו) ואכן השאלה היא איפה אני מוצא תכונות של המע' כמו שכתבת מחיר, אמינות וכו'. ולגבי 2 שכתבת אכן יש סעיף אחר כזה ובו לא חסר לי חומר.

amir_aikido

New member
מה ההגדרה שלך למערכת ל"א ?

יש הגדרות שונות למערכות שכאלה, חלקן כוללות כל מערכת מודיעין תחת הל"א חלקן כוללות מערכות "הגנה עצמית" אחרות מתייחסות לכל מערכת שיבוש של אלקטרוניקה שהיא (וכך גם מוץ וגם EMP יחשבו כ-ל"א) ואחרות מתייחסות רק לשיבוש של מערכות תקשורת. אין סט דרישות אחיד למערכת ל"א, הדרישות לעולם נגזרות מהיעדים המבצעיים שאותה המערכת נדרשת למלא (למשל חסימת תקשורת מסוגים XYZ, בתחום תדרים RTE, ובארגון שפועל במטודולוגיהIKL או שיבוש מערכת אלקטרונית של האוייב מסוג YTH, שפועלת באיזור YUR ביחס אל הכוחות וביחס אל מערכת החסימה ובארגון שפועל במטודולוגיה QWT). מצטער עם התשובה איננה ברורה, אבל זו המציאות, פיתוח הטכנולוגיה תמיד כפופה לשילובים הנ"ל והל"א איננו שונה מבחינה זו מכל טכנולוגיה אחרת. מבחינת החלק השני - זהו תמיד אותו שילוב של משאבים זמינים (טכנולוגיה וכסף), ויכולות (פיזיקה) לעומת צרכים מערכתיים כוללים (מערכות שליטה, כ"א, איום טקטי). אמיר

יניב100

New member
אוקי אז

ראשית תודה. 1.אני מדבר על שיבוש של מע' אלקטרוניות-מה הדרישות ממע' ל"א שמבצעת את זה ? 2.אני מדבר על איך נולד הרעיון של לפתח מע' ל"א ומי הראשון שפיתח מע' כזו ? וכמובן מהם הגורמים שגרמו לאותה מדינה לפתח את מע' הל"א ?

amir_aikido

New member
כיוון

למיטב ידיעתי, הל"א הראשוני בשימוש צבאי היה בנושא של שיבוש משואות כיוון למטוסים. אבל אני בכלל לא בטוח ורצוי לזכור של"א הוא נושא שבד"כ מסווג. וביחס למע' שיבוש אלקטרונית - השאלה היא שוב, את מה היא משבשת? מה המטרה הצבאית בכך? וכיצד פועל אותו ארגון צבאי ? מהם מחזורי הפעולה של אותה המערכת? כיצד היא ממוגנת מל"א? מה ניתן לעשות? (הדרישות נגזרות מהשילוב של הרצוי עם המצוי) אמיר

למעלה