לוחות צפחה

berlinale

New member
לוחות צפחה

קם בן אדם בבוקר, ופתאום מנקרת בראשו השאלה, שבוודאי מטרידה רבים וטובים - מה זה בעצם לוח צפחה? איך השתמשו בו? איך זה נראה? ומה שמו הלועזי? ולא, לא קראתי לאחרונה את אליפים, מחניים, או 35 במאי. למעשה, אין לי מושג למה פתאום זה עלה...

kby

New member
שאלה מצויינת

ראינו כאלה לפני מספר חודשים בכפר של שייקרים בניו אינגלנד. אחפש אם צילמתי תמונה כדי להסביר.

kby

New member
באנגלית- slate tablet

אם האינטרנט יודע על מה הוא מדבר...

kby

New member
ומהו

לוח שחור קטן, דומה ללוחות עליהם כותבים עד היום בבתי הספר, אבל בגודל של דף, נתון במסגרת, עליו כתבו עם גירים. למיטב הבנתי צפחה הוא שמו של החומר ממנו הוא עשוי.

kby

New member
הסבר על החומר צפחה

בקישור המצ"ב, ממש בתחתית העמוד, בנושא "סלעי תמורה". (ומתנצלת על סגנוני המעצבן משהו של הוספת הודעות על הודעות. הורמונים הם התירוץ הרשמי).

giulietta

New member
אבל מה שלי לא ברור זה -

איך השתמשו בזה? הרי הכתיבה היתה חריטה (על פי מילון רב מילים) אז - איך מיחזרו את הלוח, אם בכלל?

kby

New member
חריטה?

מה שראינו הוא לוח, גיר וספוג. ממש כמו לוחות הכיתה של ימינו.

giulietta

New member
אופס

זה מה שהטעה אותי: "משטח דק של צפחה שחורה שאפשר לרשום עליו בעזרת חרט מיוחד העשוי גם הוא מצפחה". או אולי בכולופן גיר פשוט.

yehuda winer

New member
צְפחה

זו אבן הפַּצלת(צ-ל סגולות). אבן שהשתמשו בה לכתוב עליה עם אבן גירנית יותר רכה ויותר בהירה (לדוגמא אבן כורכר) ושאפשר לנקות אותה.

yehuda winer

New member
לא, חומד...

אלפי תודות לך. אבל יש כאן, משום מה בעיה. חלק מהניקוד ששלחת מתאים. השאר לא מסתדר. למשל יש לי שלש פעמים צֵרה אבל חסר לי שוא, סגול, שורוק חולם חסר...אני לצערי גולם (!) מחשבים ופוחד לנגוע בדברים בעצמי כי לא אדע לתקן, ואני בחו"ל... אולי בסוף החורף אבוא לארץ, אביא את המחשב ונראה לסדר את זה. בנתיים, אם את מנקדת לי... תודה תודה (אשלח שיר בעוד חצי שעה לפורום הספרות).

זה מה-זה מוזר

אתה כותב בוורד? אתה בטוח שזה לא עניין של הגופנים? יש גופנים שבהם לא רואים טוב על המסך את הניקוד. נסה לשנות את הגופן ובדוק מה אתה רואה. ובטח תכף יבואו המומחים וילעיטו אותך בעצות שונות. אני גולמית כמוך. אם אתה רוצה סיוע נוסף בשיר אחר שלח לי אותו במסרים

טוב, נו, בסדר.

אם את כל כך לוחצת. אז הנה העצה שלי: בפונט המשמש לעריכת ההודעה, הניקוד יוצא מצ'וקמק (פונט currier כמדומני). לכן כדאי לעשות "תצוגה מקדימה", ואז הוא עובר לפונט שבו הניקוד מופיע נכון (כנראה Arial) ורק אז לעשות שליחה. תִּזְכּוֹרֶת לַמְּנַקְדִים: להפעיל Caps Lock. ואז Shift יחד עם ~ כְ 1 כֱ 2 כֲ 3 כֳ 4 כִ 5 כֵ 6 כֶ 7 כַ 8 כָ 9 שׂ שׂממית 0 שׁ שׁלום - כֹ וֹ גוֹל אֹשר = כּ וּ כּוּלם \ כֻ (לֹא כָּל הַפוֹנְטִים תוֹמְכִים בְּנִיקוּד בְּצוּרָה מוּצְלָחַת)

אני מכירה צפחה בתור ריצוף ריצפה

יקר במיוחד. זה כהה מאוד, עם תת גוונים באפור סגול וחום. זו אבן משוכבת (יענו עם שכבות), והקטע זה להשאיר מראה טיבעי. לא נראה לי שאפשר לעשות על זה ספונג'ה כמו שצריך. וממילא מי שיש לו כזה, יש לו גם עוזרת שתתמודד עם הריצפה.

הר צפחות באילת

נקרא כך על שם סלע הצפחה שנמצא בו. פעם היו משתמשים בלוחות צפחה לרעפים בגג (ואולי גם היום עדיין במקומות מסויימים בעולם)

nutmeg

New member
מה קרה לכם?

זה נורא IN צפחה - רואים מרצפות צפחה בכל מיני מקומות גם כרצפה וגם כציפוי לקירות, פנים, חוץ, ובכל מקום אפשרי.

למעלה