לוחות צמנטבורד

bar1bar

New member
לוחות צמנטבורד

שלום לכולם, אני בשלבי בניית השלד. בונה קומה שניה סגורה לחלוטין אך עם הכנה לדלתות וחלונות. הקבלן שלי המליץ לי לסגור את כל הפתחים עם לוחות צמנטבורד,כך כשארצה להשמיש את הקומה,הפתיחה תהיה מאוד פשוטה.. האם הוא צודק? האם הלוחות האלה באמת עמידים (חום,גשם....) (פתיחת הקומה יכולה להיות בעוד מספר שנים..) תודה.

fireman

New member
עמידים ומתאימים לשימוש חוץ.

הסרתם קלה כאמור, רק חשוב לאטום היטב בכדי למנוע כניסתם של מזיקים (עכברים, ציפורים, נחשים ושאר מרעין בישין) בהצלחה.

בינא

Member
מומלץ לא להשתמש בלוחות "צמנטבורד" בכלל

לקירות חוץ ובטח שלא לאטימת חלונות לכמה שנים בגלל שהם מתעוותים / מתכווצים / מתפתלים ונסדקים בכפוף לתנאי מזג האוויר ומצב המבנה. במקומם מומלץ להשתמש בלוחות "אקוואפאנל" של חברת "אורבונד" אשר יחוברו לקונסטרוקציה של Mitek או פרופילי גבס. ביניהם לקיר ניתן לאטום עם חומר אטימה של יצרן הלוחות. ניתן גם להשתמש בגבס ירוק (עמיד מים) על קונסטרוקציה מפח/פלדה ואטימה עם שפכטל אקרילי בין הלוח לבלוקים. עם לוח גבס ירוק יש כבר ניסיון של הרבה שנים וה"אקוואפאנל" פותח, בין היתר לצרכים כאלה.

גרזנית

New member
אין שום בעיה עם צמנט בורד

גבס ירוק לא נועד לשימוש חיצוני בכלל! אצלי עומד מזה 11 שנה מחסן שנבנה מצמנט בורד והוא לא זז מילימטר וכל הציוד בתוכו עומד יבש ושלם. אצל 2 משכני יש קומה שניה שלמה שנבנתה מצמנט בורד לפני יותר מעשור ואין בכלל בעיות.

בינא

Member
משהו נוסף על סגירת פתחים עם גבס ירוק...

נכון שזה לא מקובל...בפורום... נכון שגבס ירוק אמור לשמש רק בפנים לחדרים רטובים כמו מקלחות, שירותים ומטבחים...שכמות המים הזורמת בהם כל יום וכמויות הלחות עולות לאין שעור על כמויות המים והלחות שיגיעו בכלל ללוחות כאלה שאוטמים זמנית, חלונות עתידיים. נכון שהתקנת גבס ירוק על קונסטרוקציה של גבס עם איטום של מסטיק אקרילי בינו לבין הבלוק, יהיה הכי זול ובטח שיותר נוח מהתעסקות עם צמנטבורד או "אקוואפאנל"... נכון שניסיון עם גבס ירוק למטרה זו, יש כבר עשרות שנים בארץ וכל מי שעושה חשבון כלכלי נכון משתמש בו למטרות סגירה זמנית של פתחים, גם חיצוניים... אז למה לעשות משהו, שאחרים יש להם ניסיון טוב איתו...? בשביל מה לחסוך זמן וכסף אם אפשר לבזבז...? ועוד חומר למחשבה...גם הפרוק בסוף התקופה הזמנית קל יותר כשיש גבס ירוק כמגן על הפתחים...מניסיון רב שנים.

dan0005

New member
בינא מה דעתך על סגירה עם תריסים?

בניתי קומה שניה כמעטפת, אני חושב לסגור את החלונות בקומה השניה עם תריסים (ללא חלונות), בכדי שהחזיתות של הבית יראו גמורות כלפי חוץ. האם תריס לבד יספיק, או שיש צורך צורך להוסיף סגירה נוספת מהצד הפנימי של התריס?

בינא

Member
תריסים יכולים להספיק מניסיון...בתנאי שהספים

אטומים... מצורפת תמונה להמחשה. הבית הזה נבנה לאורך החורף. במהלכו כשירדו גשמים העובדים פשוט סגרו את התריסים. התריסים היו מסוג אלומיניום עם פוליאוריתן מוקצף בגודל מידי. התריסים היו ללא מנגנון ההרמה אלא רק מסילות עם שלב בריח תחתון שננעל לתוך המסילה למניעת הרמה מבחוץ.

fireman

New member
הצמנטבורד יחזיק מעמד ויעבוד היטב

לאורך שנים במידה ויותקן כראוי. ללא ספק, האקוואפנל של אורבונד הוא מוצר מעולה.

לדעתי צמנטבורד יותר קשיח מוילבורד

בכל מקרה יש לעבד היטב את החיבורים ולחפות את הלוחות, לפחות בשליכטה צבעונית ולא בצבע בכדי לשמור עליהם לאורך זמן .

למעלה