הפועל חיפה-הפועל ת''א
5 לב אדום חוזר לקרית אליעזר
רן בן שמעון אמנם גדל במכבי פ''ת אבל הקבוצה שהוא מזוהה איתה היא הפועל חיפה,בה היה קפטן ואיתה זכה באליפות היחידה בתולדותיה בעונת 98/99.
בעונת 94/95 רובי שפירא ז''ל שהיה הבעלים של הפועל חיפה הביא את בן שמעון שהיה בלם מכבי פ''ת ושילם עליו סכום גבוה לאותם ימים,450 אלף דולר.בן שמעון הפך למנהיג הבלתי מעורער,היה בלם הנבחרת והקהל התאהב בו.הוא קיבל את סרט הקפטן,לבש את החולצה עם הספרה מס' 5 על הגב וזכה לכינוי '5 לב אדום'.
בסיום עונת 00/01 החליט לעזוב את הקבוצה וחתם בהפועל פ''ת בה שיחק עונה אחת.ב-02/03 שיחק בבני יהודה.בקיץ 2003 סגר מעגל וחזר להפועל חיפה שהייתה בליגה הלאומית ועוד לא התאוששה מטראומת רובי שפירא שהתאבד ב-14.12.01 בניגריה.
בן שמעון התאמן כמה ימים אבל החליט לפרוש ולמעשה משחקו האחרון בקריירה היה במדי בני יהודה.
בן שמעון התמנה למאמן הנוער של מכבי ת''א,אימן שם שנתיים ואז בעונת 05/06 חזר להפועל חיפה כמאמן ראשי.חיפה הייתה בלאומית ורצתה לחזור לליגה הבכירה אבל בן שמעון כשל במשימה.בשבת הוא חוזר למקום שהוא מכיר די טוב,מקום בו זכה באליפות.
הפועל חיפה מגיעה עם 7 נק' למשחק הזה אבל היא עדיין רחוקה מלהרשים.במח' שעבר היא חזרה מאצטדיון 'המושבה' עם 3 נק' כשניצחה 0-1 את בית''ר י-ם אבל חיפה הסתגרה ברוב שלבי המשחק ושמרה על התוצאה.בחיפה שואפים להגיע לפלייאוף העליון ובשביל להגיע לשם צריך לשחק יותר טוב אבל אנחנו רק בתחילת העונה ועוד מס' מחזורים נראה לאן הקבוצה הולכת.
הפועל ת''א מגיעה אחרי ניצחון בכורה העונה,1-3 ביתי על מכבי פ''ת.הבשורה הטובה עבור האוהדים היא החזרה של גילי ורמוט ששיחק 60 דקות וגם איתי שכטר שכבש שער בכורה מאז חזר לקבוצה מההרפתקה הכושלת בקייזרסלאטורן ובסוונזי.לאדומים יש עוד מה לשפר ודני עמוס בשער צריך להתאפס על עצמו,כי גם השער שספג נגד פ''ת לא היה מבעיטה חזקה,זה היה כדור שהוא בהחלט היה צריך לעצור.הרכש החדש בסארט עבדורחימי עדיין פצוע וזה נראה כאילו הקבוצה קנתה חתול בשק.
רגע של נוסטלגיה
מח' הפתיחה של עונת 10/11,הפועל חיפה מארחת את הדאבליסטית הפועל ת''א.המשחק התקיים בשבת כששלושה ימים קודם לכן הפועל ת''א ניצחה בחוץ את רד בול זלצבורג האוסטרית 2-3 במשחק הראשון בפלייאוף על העלייה לשלב הבתים של ליגת האלופות.הגומלין התקיים ביום שלישי ובהפועל ת''א ביקשו לדחות את המשחק נגד חיפה וההתאחדות סירבה.
אלי גוטמן מאמן הפועל ת''א לא פתח בהרכב הכי חזק שלו והשאיר על הספסל את שני הכוכבים איתי שכטר וגילי ורמוט וגם את הבלם המצטיין דאגלס דה סילבה.בדקה ה-48 עלתה חיפה ליתרון משער של סאשה סטויאנוביץ'.בדקה ה-60 גוטמן הכניס את ורמוט ושכטר במקומם של ויקטור מרעי ואביחי ידין אבל הפועל חיפה הייתה טובה יותר ועדן בן בסט לא הצליח להכניע את וינסנט אניימה שהציל את הפועל ת''א מתבוסה.במהלך המשחק שכטר מתח את שריר הירך ויצא החוצה ובגלל אותה פציעה לא שיחק בגומלין נגד זלצבורג.
גוטמן היה מתוסכל מאוד ואמר לשכטר, כשזה ירד כואב לאחר הפציעה: "טעות שלי, אני אפס! טעות שלי ששיתפתי אותך במשחק הזה''.גוטמן היה עצבני והאשים את ההתאחדות לכדורגל בפציעה: ''זה הכל הם אשמים, ידעתי שזה מה שיקרה, התרעתי על כך כבר לפני שבועיים, זה פשוט בושה, לא איכפת להם''.בחדר ההלבשה הוא התעמת גם עם הבעלים דאז של הקבוצה,אלי טביב,כשטביב ביקש ממנו להירגע וגוטמן ענה לו "אל תגיד לי להירגע, אני ארגע כשאני ארגע".
גוטמן המשיך בטענותיו: ''אני טיפש שהכנסתי את שכטר, לא הייתי צריך לתת לו לשחק. דיברתי עם הנהלת הקבוצה ועם ההתאחדות לכדורגל כבר לפני 10 ימים, ביקשתי מהם לדחות את המשחק. לא יקרה כלום אם זה היה במועד אחר. באוסטריה זלצבורג ביקשה אותה בקשה ונענתה: 'אנחנו מוותרים לכם כדי שתבואו רעננים לתל אביב'. ואצלנו? אין עם מי לדבר''.
בסופו של דבר הפועל ת''א העפילה לשלב הבתים של ליגת האלופות אחרי 1-1 בבלומפילד בגומלין.את עונת 10/11 היא סיימה במקום השני אחרי מכבי חיפה כשבגמר גביע המדינה היא מנצחת את מכבי חיפה בגמר.
הפועל חיפה סיימה את אותה עונה בפלייאוף האמצעי.
ההימור שלי: 0-0