לוותר?

לוותר?

שלום, שוב אני מוצאת את עצמי כותבת הודעה בפורום, למה? לא ברור בכלל... פעם בחצי שנה עד שנה ברגע הכי קיצוני, אני מוצאת את עצמי כותבת הודעה פה... מתחננת לעזרה, מבקשת עצה, לא יודעת למי לפנות... והנה שוב אני כאן... את ההודעה הראשונה כתבתי לפני 5 שנים... ומה השתנה? אני מתדרדרת במהירות לקצה ולא מצליחה לעצור. חברים (מהעבר) שואלים למה אני לא בקשר? למה נעלמת? ומה יש לי לענות? לא רוצה להתקשר כי כואב לספר שאין חדש בכלל בכלל אין חדש... אותה עבודה, אותה שגרה של עומס ולחץ, אותו הדיכאון, אותו הסבל... רק שיותר חזק... תקווה שפעם היו נעלמות אחת אחת... דברים שהייתי בטוחה בהם כבר לא נראית כה בטוחים... מעלות שחשבתי שיש לי מתבררות כאשליה אופטית. אני עדיין מאמינה שיש מטרה... שאין סיכוי שזה סתם החיים שלי... שמה שעברתי, שההתעללות, האכזריות, חוסר ילדות, בדידות, אכזבות, אבדות לכל אלה הייתה מטרה כלשהי... חשבתי פעם שזה בשביל שאני אוכל לעזור לאנשים אחרים... אוכל להבין מה עובר עליהם ולעזור יותר טוב. ועכשיו? אני לא בטוחה... אז אולי עזרתי פעם לאחד או שניים... אז אולי פעם "ב..." עדיין יוצא לי... אבל זה לא מספיק... לא יכול להיות ש"כל" מה שעברתי היה רק בשביל זה. מה המטרה? מחשבה שאין מטרה מפחידה אותי... כי אם אין מטרה סימן שזה לא יגמר לעולם. שזה הגורל שלי לסבול ככה כל החיים. אבל אני צעירה עדיין (בערך)! יש עוד סיכוי, לא?... כי אם אין... אני כל כך רוצה לדבר על זה... לספר למישהו... לחלוק... שמישהו יקשיב... יבין... לא ירחם רק יהיה עד... עד אחד למה שחוויתי... אם יכלתי לממן פסיכולוג זה היה משנה את הכל (אולי) אבל אני לא יכולה... זה מתסכל... זה יכל לשנות... אולי הייתי מצליחה להתגבר... אפילו אם רק על חלק קטן... אולי זה מה שהיה מציל אותי... אבל אין למי... ולפעמים זה חונק אותי כל המילים שאין לי למי להגיד... דברים כאלה לא מספרים לידידים... אף אחד בעולם הזה לא יודע... סודות שחונקים אותך... כמה, מכירים חלקים... החברה כי טובה מהעבר עדיין מאמינה שהסימנים הכחולים כשהיינו בבית ספר היו בגלל שהייתי נופלת הרבה במדרגות... זה יותר נוח להאמין...זה יותר נוח לתת לה להאמין... למזלי אי אפשר לראות את הצלקות והשברים שנשארה מהלב שלי... אני מתחילה "להתקשח"... להיות פחות סולבנית, פחות רוצה לעזור, יותר אכזרית... אולי זה מרמור? אני לא רוצה!! אני יודעת שאני לא לבד... שישי עוד הרבה מאוד אנשים שסובלים מסיבה זו או אחרת... בגלל עבר, בגלל הווה, בגלל עתיד... בגלל מיליוני סיבות משלו... מצטערת, זה לא מנחם. הכי קשה זה כשאין כוח... כשאת דוחה הכל.. קמה רק כי את צריכה ללכת לעבודה, לא יוצאת מהבית ביום חופש כי אין כוח. אין כוח לנשום... מתעסקת בכל דבר רק לא לחשוב... רק לא להזכר... משכנעת את עצמך שאת רוצה להיות לבד... שאת לבד כי אין לך כוח למערכת יחסים... כי צריך להשקיע... כוחות שאין... את לא רוצה ילדים... כי את יודעת שרוב הסיכויים שלא יהיו לך... אז את לא רוצה מראש... כדי לא להתאכזב אחר כך... כדי לא לכאוב מראש על משהו שלא יקרה. לאנשים כמוני אסור להביא ילדים... את לוקחת כדורים נגד דיכאון שנתן לך רופא משפחה שהיה צריך לחפש את השם של התרופה על המחשב (כי הוא כזה מקצועי) ... אבל את לא רוצה להרגיש תלויה אז את לא לוקחת קבוע... אחד לכמה ימים... רק להוריד את ה"אג'"... מנסה ללמוד לחיות עם הכאב הנפשי והפיזי... לא לקחת כדורים נגד כאב... גם כשהכי כואב מגיעה לעבודה כי זה מה שמחזיק אותך, העבודה, הסיבה היחידה... אפילו הבוס שלך אומר לך שאת צריכה חיים מחוץ לעבודה... ואת? לך אין כוח... את רוצה להגיע לסופ"ש ולהיות בבית... אין כוח... מתכננת אלף תוכניות שאף אחת מהם לא יוצאת לפועל... אין סיבה... איו מטרה... שנים עברו מאז שהתרגשתי בציפיה למשהו... מאז שציפיתי למשהו... אני רוצה להשתפר... אני רוצה להיות רגילה, רוצה להפסיק לסבול, רוצה שיהיה לי טוב, רוצה שיהיה לי כוח! אבל לא יודעת מה לעשות... אני יודעת שאני לא יכולה לבד... שנים ניסיתי... אני יודעת שאני צריכה עזרה... אבל אין איך... אני במדינה זרה, עדיין לא חוזרת לארץ... וגם אם הייתי חוזרת המצב היה עוד יותר גרוע מבחינתי. אין לי פתרון. גם לא חצי. אני לא יודעת מה לעשות. אני לבד כל כך... כמעט מוכנה לקבל שזה נגמר. שזה זה, אבל עוד לא... מחפשת מטרה ולא מוצאת לבד. מה לעשות? לוותר?

האם את מכירה

את המרכז לייעוץ לאשה? http://www.ccw.org.il/ הטיפולים שם בגישה פמיניסטית - כלומר עם דגש על היותך אשה, וכל הנגזר מכך מבחינה תרבותית. יש להם ידע רחב בטיפול בנשים שעברו התעללות והתשלום לטיפול שם מותאם לרמת ההשתכרות שלך. מציעה לך להרים לשם טלפון.

גרא.

New member
לא יודעת דבר,לא לוותר למרות שהמצב שאת מתארת

נתפס כבלתי נסבל.אם זכרוני אינו מטעה אותי,אכן פנית לכאן לפני חמש שנים,ותארת סיטואציה קצת שונה, שהיתה כמעט הכרחית נוכח העובדה שאת חיה ,מתגוררת ועובדת בחו"ל.ההמלצה אז בין היתר היתה,לא קלה,בחירה בין חיים חיי משמעות ואומללים בחו"ל,מול האפשרות לחזור לארץ,ולמצוא כאן תשובות לשאלות הכל כך רבות שיש לך.האם המלצה כזו תקפה גם עכשיו? רק את יכולה לתת את התשובה.מה שברור ,כי גם ההפנייה לעזרה שהוצעה לך על ידי יעל,קיימת רק כאן,ואינה יכולה כנראה להעשות ,לפחות לא בצורה יעילה טלפונית,או וירטואלית.שב ומעלה את החלופות שהצגתי בזמנו.האם אין מקום,אין אפשרות לחזור לארץ? כאן המשפחה,כאן יש ויכול להיות טיפול טוב.כאן תוכלי בהדרגה לחזור ולרכוש חברים,חברה וקבוצת התייחסות. איך שלא יהיה,כך או אחרת,להכנע? להרים ידיים?לוותר? מה המשמעות של כל אלה? מחשבות אובדניות? השלמה נואשת עם המציאות הקשה? למה את חותרת?

שלום גרא

תודה על תשובתך, חיי היו עוד יותר אומללים בארץ... ולא היו פתרונות... ניסיתי אפילו לפנות לשרות שברח לי שמו לחלוטין... ניתן על ידי המדינה? מכיר? אבל אמרו לי שהתור הכי קרוב הוא לעוד חודשיים... מין הסתם פגישה כזאת לא יכולה להחליף טיפול ויכולה רק להזיק ל"קורות חיים"... אז וויתרתי... ברור לי שמתישהו אחזור לארץ אבל כרגע אין לי למה... אין לי משפחה ואני לא מתכננת לחזור לחיות אצל/בקרבת אימי. נושא החברים לא מטריד אותי אני כבר 5 שנים ללא באמת "חברים" חלקית מתוקף התפקיד, חלקית מבחירה, חלקית מחוסר ברירה והאופציה לטיפול טוב יותר עולה לא פחות מאשר כאן... ולכן... מחשבות אובדניות יש לי שנים רבות כבר... רבות מדי... לעתים קרובות מדי אני מתעוררת עם אכזבה על כך שהתעוררתי. לא אעשה כלום עם זה. ובטח שלא באתי לכאן (לפורום) לבקש אשרור לטובת המטרה. הכוונה הייתה יותר שאולי אם אני אשלים שאין דרך אחרת ואין פתרון ואין סיבה ואין משהו יותר טוב שמחכה לי, יהיה לי יותר קל... לא יהיו כל כך הרבה אכזבות... לא יהיו ציפיות... המסכות חונקות אותי... והצורך... והחוסר תשובה... אולי אם אצליח איכשהו להשלים עם זה שלא יהיה יותר טוב ממה שיש, רק יותר רע רק יותר סבל... זה יעזור... אני חוששת לאן זה יקח אותי... אבל אני לא רואה ברירה... אני לא יודעת מה לעשות עוד... מבין?

גרא.

New member
לא יודעת דבר,מבין מה שעובר עלייך,מודע למגבלות

אבל אם זה נתון שלא יכול להשתנות,יקשה מאד לעזור לך מכאן.בכל מקרה את תמיד יכולה להשתמש בטלפון בכדי למצוא אוזן קשבת,הבנה,תמיכה אמפטיה,ואולי גם מעט הכוונה.פני לער"ן 1201 (עזרה ראשונה נפשית) כשאת לחוצה,מבואסת,וזקוקה לשתף את מי שמוכן ויכול להבין אותך.נקווה לטוב.

מסתכנת בלהשמע

חסרת הכרת תודה אבל חושבת שער"ן זה לא בשבילי... הם עושים עבודת קודש אבל אני צריכה משהו סטטי... קבוע... טיפולי... מה גם נראה לי שהחיוג ל1201 מפה לא יעבוד :) מקווה לטוב.. כבר הרבה זמן שמקווה... לא נשאר הרבה למה לקוות...

גרא.

New member
לא יודעת דבר,על פניו שני האתרים מסקרנים מאד,

מעבר לכך,לא מכיר את הדמויות הפועלות,את ההשגים או הכשלים שבטיפול כזה,ולכן קשה לי לחוות דעה. את כמובן יכולה לנסות ולהתנסות.יתכן שסוג הטיפול הזה כן יענה על הצרכים שלך.נקווה לטובתך,שכן.

למעלה