לוותר או לתת צ'אנס?

dubizemer

New member
לוותר או לתת צ'אנס?

שלום,
קוראת סמויה בפורום מזה זמן רב, והנה הגיע תורי להיעזר ב"חכמת ההמונים"

אני באמצע שנות ה-30 לחיי, רווקה.
לא מזמן הכרתי דרך חברים גבר גרוש + ילדה. שומר מסורת (לא דתי בהגדרה אבל שומר שבת וכשרות). אני חילונית גמורה.
הקשר בינינו התחיל כאשר הוא נזקק לעזרה בתחום בו אני עוסקת, פנה אליי ומפה לשם התחלנו בקשר.
מהתחלה טרחתי להבהיר לו שאני מחפשת קשר רציני בלבד, והוא טען שגם הוא ושאינו טיפוס של סטוצים וכו'.
הקשר מאוד טרי (בקושי חודש), אנחנו בעיקר מתכתבים בוואטסאפ (הרבה) ונפגשנו 4 פעמים.
העניין הוא שבניגוד לקשרים קודמים שחוויתי, כאן אני לא מצליחה ממש לקלוט מה כוונותיו בקשר אליי ולקשר הטרי.
כפי שציינתי, אנחנו מתכתבים לא מעט בוואטסאפ במהלך היום, אך בקושי מדברים בטלפון (בממוצע פעם ב3 ימים). לטענתו יותר קל לו להתכתב ובשיחות טלפון מרגיש לפעמים שנתקע ולא זורם.
כמו כן אני מרגישה שהוא לא מציע ככ להיפגש, כלומר אם אני מציעה אז הוא זורם וקובעים אבל די נדיר שהוא מציע. חוץ מזה כשהוא כבר חותר למפגש, אז הכיוון הוא יותר ערב שקט בבית שלי או שלו. כשאני מציעה שבמקום זה נצא לאנשהו הוא מסכים ואנחנו יוצאים ונהנים אבל לרוב לא קורה שהוא זה שמציע בילוי בחוץ.
מצד שני בשיחות הוואטסאפ וגם כשסוף סוף מדברים בטלפון הוא שואל לשלומי ומתעניין בי מאוד. גם בפעמים שנפגשנו היה מאוד נעים, כיף ואינטימי.
עניין הדת עלה גם כן, עוד בפגישה הראשונה. הוא אומנם לא דתי בהגדרה (לא חובש כיפה למשל) אבל עניין שמירת השבת חשוב לו, כמו גם נושא הכשרות והפרדת כלים. הוא ביקש ממני לחשוב היטב אם אני מוכנה לחיות עם זה, כי אני כאמור חילונית מבטן ומלידה וכל העולם הזה זר לי. יצא לנו להעביר שבת יחד ואני חיבת להודות שהחוויה הייתה מאוד מיוחדת עבורי, מה גם שזה גרם לנו להתקרב יותר ולהכיר (ככה זה כשמתנתקים מהעולם למשך 24 שעות :)).
יחד עם זאת, יש לי כל הזמן תחושה שהוא רואה אותי כאפיזודה זמנית בחייו, ולא כפוטנציאל לקשר רציני, וזה בא לידי ביטוי בדברים שפירטתי קודם.
אני רוצה להעות בפניו את הענין הזה אבל לא ככ יודעת איך לעשות זאת באופן שלא יתפרש כתוקפנות או תובענות יתר כלפיו, בהתחשב בכך שאנחנו מכירים בקושי חודש.. אבל שיהיה ברור מספיק .
אשמח לעצותיכם הטובות

לפני שאת שואלת אותו תשאלי את עצמך

האם את מוכנה לחיים שבהם את לא יכולה להגיע בשבת עם בן הזוג למפגשי משפחה או חברים או לצאת לבילויים שונים שאליהם את רגילה?
האם את מוכנה שבנסיעה לחו"ל כל נושא האוכל מצוצמם לקופסאות שימורים ושלוש וחצי מסעדות כשרות?
האם את מוכנה לקבל עלייך את עניין המטבח הכשר עם כל הניג'וס וההתעסקות שזה כולל? (נס קפה? או ואבוי שרק לא יראה אותי שותה עכשיו
האם את מוכנה לכך שאם יהיו ילדים הוא ימשוך לכיוון החינוך הדתי? שפתאום תידרשי לשמור מצוות בשביל לא לבלבל אותם?
אומר לך בכנות ממקרים שראיתי סביבי, מי ששומר מצוות בשביל בן הזוג ולא בגלל שהוא מאמין, ימצא את עצמו מהר מאוד מתעצבן על כל מיני דברים קטנים בדת ובעקבות זאת כועס על בן הזוג שמגביל את צעדיו.

krambo1

New member
מנסיון אישי תקראי טוב טוב מה שכתב חובטת שטיחים

&nbsp
&nbsp

כל יום

New member
זוגיות היא עניין של פשרה

כאשר מעמידים את ה"אנחנו" לפני האני. זה אינו אומר שיש לבטל את עצמנו אבל הביחד קודם.

אם היה רואה אותך כאפיזודה חולפלת לא היה שואל אם את מוכנה לחיות עם שמירת המסורת שלו. זה אות שרואה בך כחלק מחייו. אם את רואה בו כבן זוג שלך, באופן כזה או אחר, שמירת השבת והכשרות הוא בעיניי עניין שולי. מדבר מנסיון, אני עצמי אתאיסט, אבל בעברי היה לי קשר מאוד רציני עם בחורה שומרת שבת וכשרות. לא זה מה שגרם לפרידה בינינו.

זרמי עם הקשר, לכי עימו וראי לאן הולך. או בקיצור תני צ'אנס.

littlerunaway

New member
רק שהפשרה במצבים כאלה בדרך כלל באה רק מצד אחד,

לפי מה שהיא כותבת, הבחור מצפה ממנה לשמור כשרות ושבת "כמו שצריך" אם הם יהיו ביחד. היא היחידה שתיאלץ להתפשר (או בוא נגיד ת'כלס, לוותר) במצב הזה.

אייבורי

New member
ככה זה מתחיל

&nbsp
אני מציע לקרוא את אפרים סידון, "סיפור מוזר ומלא תמהון על האי הקטן האי הגיון"
&nbsp
רגע לפני שיתקעו לך צנונית בתחת

מריוס זכריה

Member
מנהל
לדעתי הוא פשוט גבר פסיבי

יש כאלו שיחיו עם זה מצוין (3%).
ויש כאלו שזה יטריף אותן (97%).
&nbsp
אני גם מתחבר לחובטת שטיחים: המחירים של חיים עם אדם דתי אדוק הם קשים.
(אני יודע שכתבת "מסורתי בלי כיפה" אבל מנסיוני חלק גדול הולך ו"מתחזק" ברגע שיש ילד או שהורה נפטר או כל טריגר אחר).
&nbsp
אז השאלה היא האם את מוכנה לחיות עם אדם דתי לכל דבר, וגם פסיבי, וגם גרוש ואבא לילד?
(המלצתי: לא)

האם הדת היא הבעיה?

גילוי נאות: קיימתי קשר משמעותי עם בחור דתי (אני חילונית לגמרי), היתה בינינו אהבה גדולה, הפרידה לא נבעה מהפערים בדת, שמרתי איתו כשרות ושבת(בהחלט חוויה מיוחדת) והייתי מוכנה ללכת את כל הדרך מבחינה דתית.
מכירה גם כמה וכמה זוגות מעורבים מהגן של בתי, שחייהם טובים.
אני חושבת שאת צריכה לחשוב עליו קודם כל כאדם. האם עם האיש הזה את מעוניינת לחיות?
דבר שני: את באמצע שנות השלושים, אתם יוצאים חודש, ואת רוצה לדעת מה כוונותיו. בעיני את קצת ממהרת. נכון שהוא בא מרקע דתי, ושם הכל הולך קצת יותר מהר, אבל אולי כדאי (לשניכם) לשהות קצת במקום של חוסר הוודאות ולהרגיש באמת הכל.
לפעמים כשנורא ממהרים זה כדאי לא להרגיש (בעיקר את הצדדים הפחות נעימים) וזה לא שהם נעלמים אם יש טבעת/דירה/ילד. זו החלטה גדולה ואני הייתי נותנת לעצמי את הזמן.

אמרלדה

Active member
לא יודעת להגיד לך

יש במשפחתי זוג מעורב מבוגר, עם נכדים. הם הסתדרו יפה מאוד כל השנים, אבל בשורה התחתונה - היא פשוט עשתה מה שהוא ביקש, כי לו - הדתי מסורתי - אסור אחרת. כך שזו לא היתה פשרה. בשנים הראשונות לנישואיה עוד העזה לנסוע בשבת והוא שתק, אבל ברגע שילדיהם הגיעו לגיל 9-10, הילדים החלו להפעיל לחץ בלתי מתון, והיא הפסיקה. היתה רואה טלוויזיה בגניבה, ומתקשרת אלי לפעמים, כשכולם היו בבית הכנסת. וזה זוג שהסתדר ממש ממש טוב. הוא אדם מאוד מאוד ליברלי, ומעולם לא אמר לה מילה.
&nbsp
בחיפושי אחרי זוגיות שניה, ומשום שאני חילונית שגדלה במשפחה מורחבת מסורתית, ממש לא ייחסתי לזה חשיבות בהתחלה. אמרתי לעצמי שאוכל לחיות בלי בעיה גם עם מסורתי. עד שהגעתי לשיחת היכרות אחת רצינית בטלפון - כן, בטלפון - שלקחה שעתיים. ודיברנו על כל זה. ואני הגעתי למסקנה שטעיתי, ואני רוצה את הגיוון והעניין בחיי.
&nbsp
כן, גיוון ועניין. כי במושגים שלי, לחזור מהעבודה, להישפך מול הטלוויזיה כי עייפים ולאכול ארוחת ערב זו שגרה מבורכת (כבר הייתי בשלב שהילדים יצאו מהבית), אבל את החוויות, את ההתרגשויות ואת העניין מכניסים בעיקר בזמנים אחרים, בסופי שבוע. לא אומרת, חלילה, שזוג דתי אין לו דרך להכניס את אלה לחייו, אבל כן שהבנתי שבשבילי, במושגים שלי, לנסוע לסופשבוע פעם בשלושה חודשים ולהיות בבית שאר הזמן בסופי שבוע, זה לא גיוון ועניין מספק. וזו הסיבה שהחלטתי לרדת מזה. אני מחזיקה בית כשר, אני חוגגת את החגים, אני עושה חלק גדול מהמנהגים שלמדתי במשפחה וידעתי שאוכל לעמוד בכל אלה. אבל רציתי את הטיולים, השמחה, החברים והמוזיקה בסופי שבוע, ופתאום הבנתי שעל אלה אני לא רוצה לוותר.
&nbsp
כולנו כתבנו לך על זה, ולא כתבנו על מה ששאלת, על התייחסותו. האמת היא שהיא קצת תמוהה בעיני, כי כפי שכתבו לך כאן, בד"כ הדתיים פועלים יותר מהר, ואם יש לו עניין אמיתי אז הוא אמור גם ליזום. דעתי היא שלולא היה את העניין הדתי, הייתי אומרת לך - תני צ'אנס. לאיש יש קצב איטי, מה את ממהרת? אבל כיוון שהעניין הדתי באמצע, אני חוששת שהוא לא בטוח במוכנות שלך. וזו הסיבה שאינו ממהר. וזו גם השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך.

littlerunaway

New member
שבת אחת נראית לך מיוחדת,

אבל כשמדובר בכל שבת, עם כל המגבלות שבאות איתה, כמו שציינה החובטת למעלה, זה יכול מאוד בקלות להפוך ממיוחד למעיק, מגביל ומעצבן.

dubizemer

New member
תודה רבה לכולם ועדכון

תודה פורום יקר, אתם מקסימים!
מאז יום שני, נעלמו עקבותיו של הבחור. לא כותב, לא מרים טלפון.... נאדה.
וזה מישהו שחי ונושם וואטסאפ...
אני מצידי הבנתי את הרמז (הלא ככ מרומז..) , אמש כתבתי לו שמוזרה לי ההיעלמות הזו ואני מקווה שהכל בסדר איתו ועם הילדה.
לא ענה.
משחררת בצער רב :(

יופי שלא נסחבת איתו עוד

לפעמים אנשים (ואולי יותר נשים?) מתקשים לשים נקודה בסוף הקשר.
מאחלת לך אהבה גדולה וזוגיות טובה בהמשך

למעלה