לוויות

גלבועא

New member
לוויות

קרה לכם או לכן פעם שהגעתם להלוויה והיו קומץ אנשים מלווים את המת? האם קרה לכם שהרב שמנהל את הטקס לא התחיל אותו עד שסידר מניין של גברים לתפילה? איך אתם מפרשים לעצמכם מצב כזה? מה אתם חושבים על האנשים שלא "מצליחים" במותם להביא יותר מקומץ ללוותם לדרכם האחרונה?

maybesure

New member
לא קרה לי

אולי כי לא הזדמן לי להיות בהרבה לוויות. אבל מה שעולה בדעתי: אולי עולה חדש מבוגר מאוד שמשפחתו המורחבת בחו"ל ואין באפשרותה להגיע ללוויה ולכן רק משפחתו לבודדי מכריו מלווים אותו. אחרון הנפילים - אחד שגבר הספיק לקבור את כל חבריו ורוב משפחתו. ערירי - אדם ללא משפחה שבקושי מצא מי שיטפל בו. צנוע ומופנם - אולי חסר כישורים חברתיים שלא הצליח ליצור לעצמו קהל בעודו בחיים. יכולות להיות לכך המון סיבות, ולא דווקא נניח שהאיש היה "קוץ" לסביבה. זה יכול להיות פגוע נפש שלא תיקשר, למשל.. אני מניחה שאתה שואל על סמך מקרה שנתקלת בו - ואין רקע על האיש, על גילו, מצב בריאותו בעשור האחרון - נניח. אני מכירה מצבים שאנשים מאשפזים את הוריהם בבית אבות ולא באים לבקר, לא יוצרים סביבה אנושית תומכת סביב המאושפז - אחרי כמה שנים כאלו כבר אין את מי "להזמין" ללוויה.

מיקאלה1

New member
בהלוויות שהייתי טפו טפו שלא נדע מצרות

היו הרבה אנשים, לא רק חברים של הנפטר גם של הילדים והנכדים ממקומות עבודה, כך שהיו הרבה אנשים שבאו להיות עם קרוביהם. יש אנשים שאין להם הרבה חברים ורואים את זה בזמנים קשים. יש גם אנשים שפוחדים גם בגילנו להגיע להלוויות לא עושה להם טוב. הכל מכל. רק בשמחות.

alona 9

New member
אתמולפגשתי בעבודה את

יחזקאל קשיש בן 75 שעוזר לספרנית שלנו בספרייה... " חזיייי" קראתי לו בשמחה, "איזה יופי לפגוש אותך,וכל כך יפה השתזפת.." "נכון" ענה לי יחזקאל.."בזמן האחרון,כל הלוויות הן בצהריים"

alona 9

New member
כן

זוכרת קרוב משפחה שהיה בן 90 במותו..עלו לארץ 10 שנים לפני..נאלצנו לבקש מגברים בלויות אחרות להצטרף למניין.... זה לקח זמן אבל בסוף הסתדר,אנשים לא סרבו וזה עבר בשלום... בארץ ממנה עלה הוא היה מהנדס מוכר וידוע,המון המון חברים...פה בארץ,בשנים האחרונות היה בינות ארבעה קירות,כיסא גלגלים וברקע אשה טובה ומסורה שטיפלה בו באהבה...

אודרי11

New member
כן...קרה לי

בלוויה של אבא של מישהי מהעבודה, מה שהיה הכי עצוב , זה שבגלל שהיא לא כל כך פופולרית, אז גם מהעבודה בקושי הגיעו...אני מקפידה תמיד ללכת לכולם, זה נורא חשוב לבני המשפחה.

איזה יופי../images/Emo6.gif

משהו אישי. מותר לפרגן, נכון ? מכירה אותך תקופה קצרה ואת "נשמעת" אישה מאוד חמה.

alona 9

New member
אבל אודרי אחות של מיקאלה היפה..

למה יפה?..ככה מדמיינת לי אותה. לפעמים אנחנו כותבות/ים בפורומים ומנסים לדמיין את הדמות הוירטואלית שמולך... ואני הייתי כל כך סקרנית עד שקבלתי תמונה במסר ... בחיי שלא הופתעתי...

אתחיל עם הנעליים.

מידה 36 . אולי קונה בצוריאנו. עד כאן טעיתי ? אם לא, אז את נמוכה ורזה. מתלבשת " קול"
. איך הדמיון הפרוע שלי ?

אודרי11

New member
נעליים...הרבה../images/Emo6.gif

אני חולת נעליים, לא כמו אימלדה מרכוס, כי אין לי את המזומנים שהיו לה...אבל יש לי די הרבה. מידה 35 , קונה גם בצוריאנו...נמוכה, לא רזה אבל לא שמנה, ככה מידה רגילה...

למעלה