לווה נוסף?

EYALM197

New member
לווה נוסף?

מהי הגדרה של לווה נוסף? מה מידת המחויבות של הלווה נוסף? האם הוא יוכל לקחת הלוואה עבור עצמו בעתיד? איך הוא כורח את עצמו כאשר הוא מתחייב למישהו כלווה נוסף? האם יתכן של כל בנק מגדיר משפטית ובאופן שונה את הלווה נוסף? אני מתכנן לרכוש דירה הכנסה שלי מורכבת מנכות של 100 אחוז ועבודה שאני משתכר כ2400 ש"ח,את המשכנתא אני רוצה לקחת ל25 שנה על סה"כ 2600. הבנקים מאשרים אבל מחייבים אותי לצרף לווה נוסף,מהי המחוייבות של הלווה האם זה מגביל אותו בעתיד לגביי לקיחת משכנתא משלו,מה קורה נניח במצב שאני לא משלם ישר הולכים בעצם ללוה בדרישה לשלם,האם יכולים בעצם להקל לו את הבית,האם תחילה פונים לבית משפט,מה המשמעות של מי שמתחייב עבורי,אימי בת 56 משתכרת 4000 ש"ח בחודש והבנק מסרב לקבל אותה כלווה נוסף האם זה הגיוני.

לווה נוסף לענין יכולת החזר הלוואה

בחינת טיב הלקוח ומתן אישור לאשראי בכדי לתת אישור להלוואה המבוקשת, נדרש הבנק לבדוק את טיב הלקוח, יכולת ההחזר שלו, מהות ההלוואה וטיב הביטחונות הניתנים לו.לרוב, שעבוד הנכס הנרכש מהווה את הביטחון המרכזי והבלעדי לקבלת ההלוואה, אולם לעיתים עשוי הבנק לדרוש בנוסף גם ערבים ו/או לווה נוסף להלוואה. הדרישה לערבים ו/או לווה נוסף באה בעיקר כאשר הלווים צעירים יחסית ונמצאים בשלבים מוקדמים של כניסה למסגרת עבודה או שעדין אין ביכולתם לעמוד לבד בנטל החזר המשכנתא. לחילופין, כאשר שיעור המימון הנדרש (כלומר, סכום הלוואה ביחס לשווי הנכס המשועבד) גבוה במיוחד.עיקר בחינת הבנק לשם ביצוע ההלוואה הינה בחינת טיב הלקוח, קרי הוכחת יכולת החזר להלוואה, המתבסס בעיקר על גובה הכנסה לאורך זמן ביחס להחזר הנדרש. לשם כך, ידרשו הלקוחות בהמצאת מסמכי הכנסה - תלושי שכר לשכירים או אישורים על הכנסה שנתיים - לעצמאים. התוצאה המעשית של צירוף לווה נוסף: דינו של הלווה הנוסף כדינו של כל לווה רגיל לכל דבר וענין. עו"ד אברהם סימון

לווה נוסף ...

1) לווה נוסף הינו לווה לכל דבר. 2) מידת המחויבות של הלווה נוסף מלאה בדיוק כמו של הלווה הראשון. 3) הוא יוכל לקחת הלוואה עבור עצמו בעתיד אם יש לו כושר החזר לשתי ההלוואות. 4) יתכן של כל בנק מגדיר משפטית ובאופן שונה את הלווה נוסף. 5) במצב שאתה לא משלם ישר הולכים ללוה הנוסף בדרישה לשלם. 6) יכולים לעקל לו את הבית שלו רק אם הוא שיעבד גם אותו לבנק. 7) הגיוני שהבנק מסרב לקבל את אמך כלווה נוסף בגלל הכנסה ו/או גיל.

EYALM197

New member
תודה,ועוד שאלה?

הלווה מחויב לעשות ביטוח הדירה רשומה על שמי,הלווה חייב לשעבד את ביתו...אז בסופו של דבר הללווה נוסף מחויב להלווה למעשה על נכס לא שלו האם זה הגיוני.....ולמה הבנק מסרב שיהיה ערב,ומתעקש על לווה נוסף האם אין בזה אפליה לכלפיי נכים,הכנסתי מורכבת מביטוח לאומי ועבודה,אז אומר שלו הוכל לקנות דירה מה הייתם מסיעים לעשות?

לווה נוסף ... ו ...

משכנתא לא רק מקבלים אלא גם צריך להחזיר וכשהלווה מפגר בהחזרים הבנק מפנה אותו מהדירה ומוכר אותה (לעיתים בהפסד) כדי לכסות את יתרת החוב. כאשר הבנק מעריך שכושר ההחזר של הלווה לא יאפשר לו לעמוד בתשלומים החודשיים, הוא מעדיף (ובצדק) לא לתת לו את המשכנתא כדי לא להיקלע למצב בו עליו לממש את הדירה. רק לפני כחודש באו כאן בטענות קשות לבנקים על מקרים שהם נתנו משכנתאות לאנשים שמראש היה ברור שלא יעמדו בהחזרים. הלווה הנוסף מחוייב להלוואה למרות שאינו בעל הדירה - זו דרך שהבנקים מצאו כדי לתת משכנתא לאנשים שאינם יכולים לעמוד לבדם בהחזר החודשי, אוךם יש להם קרובי משפחה שיכולים לסייע להם. ערב זה ערב ולווה נוסף זה לווה נוסף - הבנק מסרב שיהיה ערב ומתעקש על לווה נוסף כי יכולת הפעולה שלו נגד ערב מוגבלת מאוד והוא יכול לנקוט כנגדו בהליכים משפטיים רק לאחר שמיצה את ההליכים כנגד החייב והדירה עצמה. לדעתי אין בזה כל אפליה, הבנק הינו עסק מסחרי ועליו לדאוג לרווחי בעלי המניות שלו בלבד. איני בקיא בתכניות הסיוע הממשלתיות לאוכלוסית הנכים ואיני יודע לומר לך אם יש במצבך דרך לקבל משכנתא. מה שאני כן יכול לומר לך זה שאם אין לך הון עצמי לרכישת דירה, ברוב המקרים זול יותר לגור בשכירות מאשר לשלם את הריבית על המשכנתא.

למעלה