לודז'

noan80

New member
לודז'

שמי נועה,
הייתי פה בעבר וכעת חזרתי ואני מנסה להמשיך את חיפושיי בעקבות סבי וסבתי

אני מחפשת פרטים על סבי וסבתי זכריה (סאלק) ומלכה (מניה) רוזנברג מלודז' סבתי לבית הרשקוביץ.
מצאתי בעבר בעזרתכם אינפורמציה לגבי משפחתו של סבי אולם לא לגבי משפחתה של סבתי.

כמו כן ידוע לי שהיו להם 3 ילדים שנפטרו במהלך מלחמת העולם השניה אולם אינני מוצאת רישומים בנושא כמו גם תעודת נישואין או תאריך נישואין.

האם יש לכם רעיון בשבילי כיצד להמשיך מנקודה זו?

תודה מראש

נועה

יעזור מאוד אם תוסיפי מידע על בני המשפחה

ואולי אף קישור לדיון הקודם (לא הצלחתי למצוא אותו).

ארנון

noan80

New member
תודה על כל העזרה...

לסבי קראו זכריה (סאלק) רוזנברג (rozenberg) להוריו קראו לביאה ולייזור רוזנברג היו לו עוד 2 אחים חיים שנספה בחלמנו ויעקב ששרד את המלחמה ואחות בשם מריים (מצורף דף עם הפרטים שנמצאו עליהם). סבי היה ספר בלודז'.
לסבתי קראו מלכה (מניה) רוזנברג לבית הרשקוביץ להוריה קראו חיה ושאול במקור מהעיר לאגו. ממשפחת קצבים. לא ידוע כמה אחים היו לה מה שבטוח שהיתה לה אחות בשם חיה.
לא ידוע לי מתי הם התחתנו או מספר מדוייק של ילדים, כנראה 3-4 בנים. במהלך המלחמה הם ברחו לרוסיה וכנראה במהלך התקופה הזו נפטרו שלושת הילדים.
לאחר המלחמה הם עברו להתגורר בביאלבה שם נולדו דודי אלי ואמי רחל.
תודה על כל עזרה...

אחים של מלכה

לפי דף עד עבור שאול הרשקוביץ ביד ושם שסבתה מלכה כתבה , שלשאול וחייה היו 4 ילדים (אחים של מלכה):אלי,לאה וריזל .אני ראיתי אליהם דפים מי הרביע אני לא מצאתי.

noan80

New member
רוזנברג - הרשקוביץ' מלודז'

תודה רבה לובה אכן זוהי משפחתה של סבתי
את דפי העדות של סבתי מצאתי...בהפתעה כי סבתי לא דברה על הנושא
אני מחפשת את כתובת סבי וסבתי בלודז' טרם המלחמה, שמות ילדיהם שעליהם היא לא מלאה דפי עד משום מה...ואולי את כתובת המשפחה שלה בלודז' או בלאגו

תודה על כל העזרה

noan80

New member
שנות לידה

סבא שלי יליד 18/11/1911
וסבתא שלי ילידת 1915 או 1916

למעלה