לודוויג ואן בטהובן

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
לודוויג ואן בטהובן

מכתב אל אהובתו בת האלמוות..... תרגום מגרמנית.

טוסקה

New member
ולמיטב ידיעתי

אין איש יודע מי הייתה האהובה הזו... ודרך אגב, סרט שלם (וגרוע) נעשה סביב מכתב זה ואהובתו בת האלמוות של בטהובן . לא עצוב שאין איש יודע מי הייתה המאושרת שזכתה להיות נאהבת כל כך על ידי גאון ענק כמו בטהובן?

שקדי

New member
אל תהיי כ´´כ בטוחה טוסקה.........

כלומר באושרה של האחת המיתולוגית הנעלמה אם נסיק מגאון מקומי.....נתן החכם ששירי האהבה שלו עד היום מרטיטים את נפשותינו וככל הידוע רחל זוגתו לא היתה מושא לקנאת הרבים צרתה אולי.............

טוסקה

New member
והשירים? הם נכתבו לרעייה או לצרה?

על מי הוא חשב כשכתב? לאשה החוקית או האהובה הנצחית?

שקדי

New member
נדמה לי שהתשובה נגזרת מהשאלה.......

ואולי החבר אלומינים לכשיזדמן לכאן יניח את דעתנו............

שקדי

New member
ואם באמת יש את נפשך לדעת.........

ישנו עיסוק נרחב בסוגיה.....של אהובת בטהובן המסתורית בגלריה בהארץ.....ואם לא יידבק לי הלינק חושי לשם ועייני בסיפור המתח

טוסקה

New member
הצליח לך... תודה../images/Emo140.gif

עקבתי אחרי הסדרה בנושא בקול המוסיקה....

שקדי

New member
תוך כדי...........

ניסיונות לבירור הסוגיה נתקלתי במדף הספרים שלי באנציקלופדיה עבת כרס גדולי המוסיקה בעולם.....חייהם זמנם יצירתם בהוצאת יהושע צ´צ´יק 1950 מקור לא אכזב ברכילות הפנימית שמאחורי היוצרים ויצירותיהם

טוסקה

New member
ואני גיליתי בין ספרי המוסיקה

את עולם הסימפוניה מאת פ.ע.גרדנויץ - ד"ר למדע המוסיקה (כך ממש כתוב) בהוצאת מסדה. המהדורה הראשונה הודפסה בינואר 1945!!!! לצערי, המהדורה שבידי היא משנת 1974....

איזה מכתב, עוצמות של רגש לא ממומש

הרס אותי המשפט : "גמרתי אומר לנדוד במרחקים, עד אם אוכל לחוש את זרועותייך כאדם הבא אל ביתו. מבחינתו האהבה היא בטחון. כמו שהאנגלי אומרים: "ביתי הוא מבצרי". מישהו כותב היום מכתבי אהבה? או שבדור האינסטנט הסלולרי תפס את מקום המילה הכתובה? חונה לא בעניינים ומבררת בעיניני רומנטיקה.

צודק "בגילנו" היינו אמורים לדעת

ה-כ-ל, ולא היא. לומדים כל החיים ובסוף מתים טיפשים. אני יודעת שאני יותר לא יודעת- מיודעת.

אורניהו

New member
מכתב אהבה?תתפשטי!ככה זה לא?

פעם בימי מלחמת יום הכיפורים שהיינו בסיני כמה חודשי שרות מילואים,ובאנו הביתה,היתה מין בדיחה כזאת.מה עשית דבר ראשון כשנכנסת הביתה,היו כאלה שציפו לתשובה ,כמו-הורדתי את התד´ל,התרחצתי,אכלתי,שתיתי,והיה איזה לץ שאמר,איך שפתחתי את הדלת,,,דפקתי.

טרה10

New member
הנה כאן מכתב אהבה ברוח הימים האלה.

יקירתי.! אוהב אותך.נקודה. איפה את.סימן שאלה.נקודה. נשיקות יודעת איפה.סימן קריאה. בנקודה. גם אמא שואלת עלייך.נקודה. מתי את באה.סימן שאלה.נקודה. מתי כבר ניפגש.סימן שאלה.נקודה. מחר אני יוצא למילואים.נקודה. רק שלא אפגוש מחבל עם חגורת נפץ.סימן קריאה.נקודה. פגשתי.סוף.

טרה10

New member
התרבות האירופאית ממש מרגשת..

מחנות ריכוז למשל..זה ההמצאה שלהם..והנה חוזרים המראות מליל הבדולח.. אפשר שוב להאשים את היהודים..בהכל..לנפץ חלונות..ולצעוק יהודים החוצה.! עכשיו הבעיה היא שגם כאן צועקים יהודים החוצה.! אז מה לא ברור.? אז והיום..מצא את ההבדלים.! שאז ביילין עוד לא נולד.! הנה הם שולחים הנה משלחות להציל את הערבים..מהנורא מכל. ואיפה הם היו אז.? [נבדק]

אורניהו

New member
אני מודאג יותר מתמיד מערביי הגליל..

אם הם יתחילו לעשות לנו צרות,,,תחשבו מה הם יכולים לעשות לנו בעניין הפעוט הזה של טיפול במכוניות שלנו,במוסכי השרות!

למעלה