אז היום הוא יום המזל שלך.
למען האמת, היה לי מעט מאוד זמן לבקר בפורום לאחרונה ואני עוד מעט יוצא, אז אקצר בדברים. אולי אכתוב בפירוט מחר, אם אמצא את הזמן. ראשית כל, אמליץ לך להמנע מהתייחסות לאי-אילו "תובנות" שרבים יתנדבו להעניק לך בכל הנוגע למסלול הקצונה היעודית בכלל, והמסלול של חיל הלוגיסטיקה בפרט. לרוב, מדובר או בחיילים מתוסכלים שממורמרים עקב שירות תחת קצין בוגר המסלול היעודי, או סתם באנשים שנהנים להשמיץ מסלול שאינם מכירים ע"מ להשמע כמביני-עניין. המסלול בנוי כך: בשלב הראשון, תעבור טירונות בת ארבעה שבועות באחד מן הבט"רים, או טירונות סופר-מקוצרת בת שבועיים בבה"ד 6. אין מה להרחיב יותר מדי, טירונות סטנדרטית. לאחר הטירונות, תמצא את עצמך מכתת צעדייך למסגרת מכין בבה"ד 6, שם תחל את הקורס היעודי. לעניות דעתי, קורס די איכותי, בדרך-כלל עם אנשים די איכותיים. צפה להמון חומר עיוני - החל מלוגיסטיקה בסיסית (פעולות בסיסיות של ניפוק/זיכוי, אירגון המחסן, עבודה מול גורמים שונים, טפסים, ועוד), דרך המשקים (משק המזון, ההובלה, הדלק וכו'), וכלה בלוגיסטיקה האופרטיבית (לוגיסטיקה בשעת חירום, הווה אומר - מלחמה). בנוסף, אמורים להיות שלושה ניווטים, ואיזה לילה-כיף בשטח עם ההכנה או ההשלמה (תלוי באיזה תאריך יפול הקורס). בשורה התחתונה - קורס ממש כיפי, בדרך-כלל הדגש הוא על גיבוש, כיף, התחפשנות, ושיחות-רעל (שיעשו לכם בערך כל יומיים, כדי להבטיח שתגיעו לגדודים מורעלים). אחרי הקורס, מגיע שלב הסיפוחים. נהוג שהמצטיין בקורס היסוד זוכה להגיע להיכן שביקש. ברמה העקרונית, החניכים מפוזרים לסיפוח בן חודשיים עד שישה חודשים (תלוי במחזור - הסיפוח שלי ארך כמעט חצי שנה) בגדודים, אבל אנשים עם בעיות ת"ש חמורות זוכים להתחשבות, ויכולים למצוא את עצמם מסופחים ליחידה פתוחה - באחד המרכזים (מרכז דלק, מרכז הובלה, מרכז ציוד, וכו') או בפו"ם (המכללה לפיקוד ומטה בגלילות). תקופת הסיפוחים קרוב לוודאי תהיה התקופה הקשה ביותר בשירותך. תמצא את עצמך עובד תחת הצלפות-השוט של נגד לוגיסטיקה קשה-מזג, בתנאים מאוד לא נוחים, עם אנשים מאוד מאוד קשים. ומנגד, תמיד יש אנשים שמאוד אוהבים את אווירת הגדוד, ואף יש כאלה שמוצאים להם פינת-חמד באחד מן הגדודים ונשארים שם מחזור נוסף כי הם כל-כך נהנים (או סתם מתחפשנים). בכל מקרה, גם אם ממש מתחשק לך לחתום וויתור כי מאוד קשה לך, או לחילופין, כי ממש כיף לך - ולמה בכלל לחתום קבע לשנה נוספת - אני ממליץ בחום שלפחות תצא להכנה, ואם לא ימצא חן בעינייך אתה תמיד יכול לפרוש, בכל שלב. מה שמביא אותי לשלב הבא - ההכנה. תקופה קשה, המון שטח (שבועיים מתוך החודש מבלים בשטח - לפחות כך היה בתקופתי, למרות שהבנתי שעכשיו ריככו את ההכנה משמעותית, ובקושי נמצאים בשטח), המון ניווטים, "מסע פילים" נוראי אחד, טונות של חומר עיוני כהכנה לבוחן הכניסה בבה"ד 1, זמנים קצרים, מסדרים פשוט נוראיים (אני כבר מודיע לך - שום מסדר שתעשה בבה"ד 1, או בהשלמה, או בשום שלב בשירות בעצם - לא ישתווה למסדרי-האימה של ההכנה). אבל אם משתחררים מהלחץ וזורמים, אפשר להנות. ההכנה הייתה אחת מהתקופות היותר מהנות בשירותי הצבאי. השלב הבא - בה"ד 1. בעצם, יודע מה, אחסוך ממך את כל זיבולי השכל על קורס הקצינים, גם כי אני ממורמר-רצח על המפק"צ המעצבן שהיה לי וכל מילה שאומר על בה"ד 1 תהיה משוחדת, וגם כי תכל'ס כל בנאדם שני פה יוכל לשפוך אור על קורס הקצינים, ואני כבר עייפתי מלכתוב את התגובה הארוכה-ארוכה הזו. קיצר, מחר אכתוב עוד קצת על ההשלמה. אם יש לך שאלות יותר ספציפיות, אתה מוזמן לשאול - ואשיב עליהן מחר.