לוגו.

לוגו.

ובכן. בשעה טובה ומוצלחת נבחר הלוגו לתחרות האירוויזיון הקרובה. (הכותב הוא פריק רציני של הנושא). רשות השידור האסטונית ערכה תחרות והציעה לכל אסטוני באשר הוא, לנסות ולעצב לוגו (כך חוסכים עלויות...) וזה מה שנבחר. בנוגע ללוגו עצמו. הלוגו מכיל שתים עשרה "נקודות" הבאות ליצג את שנים עשר הכוכבים בדגל האיחוד האירופי. נושא הצבעים נותר עלום בנתיים. עד כאן. תא"י

נ.ב

שימו לב לשגיאה הקולוסאלית בהצבת האות T במקום האות R דבר נוסף. שם היוצר עדיין לא פורסם. תא"י.

../images/Emo6.gif

לא אהבתי, לא יודעת איפה לשים בדיוק את הנקודה..
לא שמתי לב בהתחלה ללשגיאה, גדול! אני גם חושבת שהכחול הזה בהיר מידי לטקסט...

naatz

New member
הוא מבולגן מדי. הוא מתמרכז בנקודות

ולא בטקסט; כך שבמבט סוקר ראשון לא ניתן לדעת מה הלוגו מציג או למה הוא מיועד. מיותר. שהאסטונים ימשיכו לחפש. naatz

lambada

New member
הסבר קצר.

האא..גם אני פריק רציני
בכל מקרה, השנה יהיה מין "קמע לתחרות. מין חיה כזאת כמו שהיה כבר, בשבדיה 92 (הברווז עם המקלון) וביגוסלביה 90 (החתול), השנה יהיה גם חיה כזאת, לפי מה שאני הבנתי זה עקבותיה. כמו כן, אולי זה מציין את 24 המדינות או משהו. לוגו מכוער בטירוף,הלוגו של 2001 היה הרבה יותר יפה!

הללויה!

(הקריאה, לא השיר) הנה עוד שותף לטירוף. אני לא קיבלתי שום מידע בנוגע לקמע (אבל התחלתי להפעיל את רשת המודיעין). בכל אופן, הלוגו מכוער להחריד, הצבעים נוראיים (ואפילו מדכאים) והרעיון מוסתר. אגב, האם במקרה יש לך לוגואים של תחרויות משנים עברו (עקב מקרה מצער שגרר פירמוט אבדו הלוגואים)? תא"י.

lambada

New member
מצאתי פעם אתר מעולה!

עם כל הלוגואים מכל השנים, אבל אני לא זוכר ת´כתובת אני אחפש ואחזיר לך פה תשובה... ואגב, ההפקה הולכת להיות כל כך זולה! שזה מדהים, לקח להם רק חודשיים להחליט אם הם הולכים על זה או לא! אפילו כסף למעצב שיעצב להם ת´לוגו אין להם!

lambada

New member
מצאתי מצאתי מצאתי! ../images/Emo65.gif

אוקיי, אני לא בטוח שזה זה, אבל בכל זאת. יש חלק שמצויים בו הלוגואים,ויש כאלה עם מסכי הפתיחה, הבמה, לוחות ההצבעה, וכל מה שקשור לעיצוב במות האירוויזיון בכל השנים... התכוונת לזה? המממ...בכל זאת אני גם צריך את הלוגיסטיקה, אז אם אני אתקל במשהו חדש אודיע לך. לחץ כאן

oren*

New member
גועל נפש

ואם לא הייתי רואה אותו באתר הרשמי של התחרות, הייתי בטוח שעובדים עליי בעיניים
היה עדיף שידפקו איזה סוויש וזהו - אפילו איכות הלוגו בתור JPG מתחת לכל ביקורת.

כל העניין הכניס אותי לאמביציה...

אז ישבתי וקישקשתי והנה התוצאה. הסבר קצר: האובייקט המרכזי הוא כוכב שמסמל את הכוכבים בדגל האיחוד האירופאי. כמו כן, בחרתי לצבוע את הכוכב בצבעים הקרובים (יחסית...) לצבע הכוכבים המקורי (צהוב). בתחילה עוד חשבתי להשתולל עם הפונט, אבל, גיליתי כי אין כמו אריאל המוכר, הטוב והנוח. הטקסט הוא בצבעים שחור וכחול, שיחד עם הרקע הלבן מסמלים את צבעי דגל אסטוניה. ביקורת תתקבל בדיצה וברון. תא"י.

זה בהחלט הרבה יותר טוב

הוא מעניין ויפה ואפילו עשוי בצורה מקצועית... יש לי בעיה אחת שהיא נובעת או ממיקום הטקסט או מהגודל העצום של האובייקטים לעומת הטקסט.... אבל זה בהחלט היה מתקבל אצלי כמשהו מקצועי יותר מהלוגו שהועלה מקודם....

oren*

New member
אהבתי מאוד, השאלה היא

אם לא צריכים שבאלמנט הגרפי יופיעו כל שאר הצבעים שמופיעים בכל הלוגואים של הארוויזיון? (כחול, ירוק, סגול) עבודה יפהיפיה, נקיה מאוד (גם הבחירה בפונט אריאל) ובהחלט מעבירה את המסר של איחוד המדינות. מישהו יכול להשיג קישור לאתר שמציג את כל 51 הסקיצות שהציגו לאסטוניה לפני שהם בחרו את הלוגו הסופי? מעניין מאוד לראות מה כבר יכול להיות יותר מכוער ממה שהם בחרו.

לא, לא.

אין חיוב לשימוש בצבעים מסויימים או בקו מנחה כלשהו. הכל כיד הדימיון הטובה. בשנים 98 - 99 השתמשו בוריציה של הלוגו החדש של איגוד השידור האירופי. בשנה שעברה היו אלה חישוקים שבנו את הלוגו, לפני שנתיים זוג שפתיים (של הזמרת שרלוט נילסן שזכתה שנה קודם), היה גם מיקרופון, הר ועוד. בפעם הראשונה שהופיע לוגו בתחרות האירוויזיון, היה זה בשנת 85 כאשר התחרות התקיימה בשבדיה (למרות שהתחרות מתקיימת משנת 56). צירפתי חלק מהלוגואים שברשותי, אני מתנצל על האיכות ה ג ר ו ע ה שלהם, אבל זה מה שיש לי. אני הפעלתי רשת "מודיעין" ברחבי אירופה בניסיון ללקט את שאר הלוגואים שהתחרו. פרטים בהמשך. תא"י.

lambada

New member
המממ...לא מסכים איתך כ"כ

גם בשנת 81 (האירוויזיון התקיים באירלנד) , הופיע לא בדיוק לוגו, אלא מין איזה צורת טקסט שאיפיינה אותו. (לוגו ערבי במיוחד הייתי אומר
) 81 אבל היתה שנה מתקדמת יחסית לשאר השנים,

צר לי לאכזב..

אבל זה אינו הלוגו. זאת מכיוון שלא היה לוגו באותה תחרות. אלו הן לא פחות ולא יותר מאשר כתוביות בפתיח התחרות - סה טו. תא"י.

נעה-

New member
יפה

כבר כמה שעות שאני עוברת פה על כל הפורום לאחר זמן רב שלא ביקרתי (אני מבקרת פה המון) ואני חייבת לציין שהעבודות פה ממש ממש יפות תלתן אהבתי את העיצוב קו נקי ופשוט נעה

eldarinn

New member
לא מדויק ../images/Emo5.gif

יותר ממקובל בתחרויות להציע את עיצוב הלוגו לקהל הרחב, אין פה עניין של חסכון בעלויות בכלל, מה גם שאת האירוע מארגנת בכלל חברה משוודיה שמתמחה באירועים מהסוג והוא יישודר באצטדיון סאקו שזה עתה נבנה בטאלין. לא כל הפקה צריכה להיות כמו בארץ, אל תשכחו שהאירופאים ככלל והסקנדינבים בפרט הם עוף חסכן ובצדק, רק בארץ תמצאו שואו פלצני שבלאו הכי אחרי יומיים נשכח בשטף הפיגועים ודעת הקהל העולמית כי פה הרי לא צריך לסגור את הארנק, אמריקה תשלם את האוברדראפט. אפילו בשוויץ ודנמרק שיש להם מאיפה להשקיע, להזכירכם - לא משקיעים עד כדי כך בכאלה דברים. לכל מי שנדמה ולו לרגע שאסטוניה נשארה בקו של אוקראינה שיחשוב פעמיים - זו מדינה ממתקדמת, התושבים הם סקנדינבים לכל דבר ועוד שנתיים יהיה להם גם דרכון של האיחוד האירופאי כשפה עוד ימשיכו לדבר עם מחבלים. לגבי הלוגו עצמו - גם בעיני הוא לא משהו (אל תשכחו שהקובץ שהועלה פה הוא לא באיכות סוף הדרך ובטח לא בא לשקף את הצבעים הנכונים והחדות) אבל אין ספק שזה ממשיך קו מסורת של ה אואנט-גארד החדש-ישן בסקנדינביה של לעצב בלי קשר ישיר לנושא, (בשנות השלושים גם אמרו שהכסאות של אלואר אלטו הם זוועה
) ואכן לא היתה הסכמה לגבי הלוגו בקרב חובבים מושבעים שציפו למשהו יותר TRADITIONAL. וכמו שיהודית רביץ אמרה: "דברים שרואים משם לא רואים מכאן"

כמה סייגים.

נכון שחברת הפקות שבדית מארגנת את העניין, אבל etv (רשות השידור האסטונית) היא זו שמממנת. אין לי כל בעיה עם פתיחת העיצוב לקהל הרחב. לעתים דבר זה רצוי ואף מביא לרעננות. רק חבל שלא במקרה הזה. בנוגע לרמת ההשקעה הכספית. האירוויזיון הוא השידור החי השני בצפייתו בעולם (לאחר טקס פתיחת האולימפיאדה). התחרות העיקרית היא בזכות לארח את התחרות כי אז הפקה יוקרתית מובילה לבקשות הפקה נוספות מגורמים ברחבי העולם (אגב, האסטונים נעזרים גם ב dr וב svt (הרשויות השבדיות והדניות) ומן הסתם גם משלמים להן). לא בכדי הפכו התחרויות לגרנדיוזיות יותר ויקרות יותר בשנים האחרונות (התחרות האחרונה התקיימה באיצטדיון ובו היו כ 35,000 צופים) כאנקדוטה קטנה. אסטוניה אינה מדינה סקנדינבית (למרות שהתושבים הם נצר פיני והשפה מזכירה פינית גם כן), יחד עם לטביה וליטא הן יוצרות את המדינות הבלטיות. תא"י.

למעלה