לוגו בחינם

FourAces

New member
ועוד יותר אגב...

מוזר שדווקא את השניים הטובים ביותר שיש לך באתר לא הבאת בין הדוגמאות.

HackMachine

New member
"מכיוון שאינך גרפיקאי" ???

תגיד לי אתה בסדר? למה מי אתה שתגיד מיהו גרפיקאי ומיהו לא? אתה יודע בגרפיקה יש הרבה מעבר ל "אני יעשה מה שאנשים רוצים לראות".. כי אם זה מה שאתה חושב אז ידידי יש לך הרבה מה ללמוד. בינתיים אני אפילו לא רואה בפרופיל שלך אתר.. וגם לא ראיתי ממש עבודות.. אז תחסוך ממנו את האגו המנופח שלך.

yardensachs

New member
וגם אם הוא מוכשר ונמצע כאן הרבה זמן

הוא לא צריך לפגוע בעבודות של אחרים כי אם אתה היית מכין משהו והיית רוצה תגובות והיו אומרים מגעיל מכוער לא היית אוהב את זה אז אולי תרסן את התגובות הילדותיות והפוגעות שלך ועל תתפוס מעצך יותר מידי

FourAces

New member
תגובה

אין לי אתר ואני גם לא חושב שאני זקוק לכזה לצורך עבודתי. אני לא מנסה לקבוע מיהו גרפיקאי ומהו לא, זו היתה הערה שולית על תגובה לביטוי שמוגדר ע"י גרפיקאים כ"מילת קוד". לא פחות ולא יותר. בחיי היום יום שלך אתה רואה לפחות פעם ביום משהו שבוצע על ידי. גש אל הפלדלת שלך ותחפש את הלוגו... של Mul-T-Lock, אופס, הנה דבר אחד. לא היתה לי שום כוונה לפגוע בידידנו, אבל ביקורת היא דבר חשוב (גם אם אתה לא אוהב אותה) ולהגיד את האמת, זה עוד יותר חשוב (גם אם לא אוהבים לשמוע אותה). התרסה כנגד ביקורת היא דבר מובן אשר התעמקו בו די והותר כך שממש אין לי עניין בו. אה...כן, ותזכור שכל פעם שאתה פותח את Photoshop, אתה משתמש במשהו שיש לי בו יד ורגל.

HackMachine

New member
נגיד..

לא הפריעה לי הביקורת, אלא האופן שהבאת אותה. יש הבדל בין להעיר הערות ולהסביר נקודות של טעות מאשר לשלול עבודה של אדם. אגרסיביות טובה רק כאשר היא באה עם הסבר, אחרת היא נשמעת כמו סתם מילים ריקות בלי תוכן. "המשך" הביקורת שלך לפחות הייתה בונה. * בקשר להערה שלך על פוטושופ, מרשים, רק חבל שהחברה גונבת מאנשים כסף על עדכונים שהם יכלו לתת בחינם - אבל - זה לא קשור לדיון
*

FourAces

New member
צבע הכסף

אם תנסה לספור את כמות האנשים אשר עובדת על Photoshop (תוכל למצוא את הרשימה בחלון ה-About) תגלה שמדובר בלמעלה מחמישים תכנתים שונים בתחומים שונים. תוסיף על כך אנשי שיווק, מחסן, דפוס (מישהו צריך להדפיס ולכרוך את הספרים), אריזה, תמיכה טכנית, מנהלים, מקרת איכות... כל אלה צריכים לחיות ממשהו לא? בסיכום גס מדובר על בערך 200 איש. לוקח בערך שנתיים לייצר עדכון של התוכנה, תכפיל שנתיים בחמישים תכנתים, ותקבל שהגרסה בלבד, ללא כל מה שנוסף אליה היא בשווי של מאה שנות אדם!!! עכשיו תוסיף את כל מה שמסביב ותיקח בחשבון שבשביל שיוכלו לייצר את הגרסה הבאה ולפתח טכנולוגיות חדשות צריך משאבים לא קטנים ותקבל משוואה שאמנם משאירה את בעלי החברה עשירים אבל לא בגלל המכירות אלא יותר בגלל הערך הבורסאי של מניית החברה בעקבות המכירות. כמפתח, אשר בונה פרוייקטים יחודיים עבור לקוחות, אני יכול לומר לך שאלף הדולר שעולה Photoshop או 1400 הדולר של InDesign וכו´, הן טיפה בים. וקח עוד דבר בחשבון. מי שרוכש עותק חוקי של התוכנה, מלבד זה שהוא ישן הרבה יותר טוב בלילה, הוא גם משלם את המחיר עבור אלה שעושים בה שימוש לא חוקי (בין אם באופן מסחרי ובין אם לא). יחס המשתמשים הלא חוקיים של Photoshop הוא אחד לשבע במגזר העסקי. כלומר, משתמש חוקי אחד על כל שבעה לא חוקיים שמרוויחים כסף טוב כתוצאה מהשימוש בתוכנה ללא רישיון. נשמע טוב?

HackMachine

New member
אני מודע לעבודה שיש בתיכנות תודה לך

אני בתחומי תוכניתן. גרפיקה ואומנות הינן התחביב שלי. אני מודע טוב מאוד להשקעה (הכספית והנפשית) שקיימת בהוצאת גרסה חדשה של תוכנה לשוק. אבל אתה יכול להסכים איתי שפוטושופ 6 היתה בזבוז עצום של משאבי החברה וגניבה ממש רצינית מהמשתמשים. הם יכלו לחכות עוד קצת ולהוציא את גרסה 7 (שבה לפחות רואים שינוי בפיצ´ורים). אבל למה לעשות את זה כשאפשר להרוויח על זה קצת כסף ממשתמשים שלא יודעים מה שהם קונים? כמו האכזבה העצומה שהייתה לי מ 3D Studio Max 4.. כל מה שהם שינו זה כמה באגים, הוסיפו פלאגים ושינו את הציורים על הכפתורים. בגרסה 5 לפחות הוסיפו מנוע הצללה חדש.. אבל כל אלו שקנו את 4 עכשיו מתעצבנים שאחרי כמה חודשים מוציאים להם גרסה חדשה. מעצבן אותי שכשמוציאים תוכנה חדשה לשוק, היא מאוד חדשנית ומלאה בדברים מאוד מתוחכמים. אבל כשמוציאים גרסה חדשה לאותה תוכנה, כל מה שמוסיפים זה כמה כפתורים חדשים ואולי משנים את הציור שעולה על המסך שמריצים אותה.. זה ידידי גניבה, והסיבה שהרבה אנשים משתמשים בתוכנות לא חוקיות.. אי אפשר לעמוד בקצב.

yanivfel

New member
בפיתוח גרסא חדשה יש כל כך הרבה

פוליטיקות כאלו ואחרות - שיווקית, צורך השוק, מתחרים, מותגים ועוד אלפי שיקולים... לפעמים, יוצא שבגלל שתוכנה מתחרה מכריזה על מנוע הצללה חדש, אז בית תוכנה משנה את התוכניות שלו לפיתוח (תוכניות שנבנו במהלך חודשים) ובאופן מיידי נכנס לתוכנית חרום של לשחרר רק מנוע הצללה חדש כגרסא חדשה, מבלי לשנות שום דבר... אל לו ללקוח להתעצבן - ההיפך הוא הנכון - יש לו את הבחירה בין שתי גרסאות כך שבמידה והמנוע להצללה חשוב לו - הוא ישלם (ברוב המקרים) סכום שידרוג סימלי ויקבל את התוספת...! ואם נחזור לראש הדיון, הריי שתגובה כמו "עבודות מגעילות" היא גם תגובה. אף אחד לא חייב לחבוש את כובע המורה ולתת הרצאה בונה! הפורום פתוח לכל מי שבוחר להגיב, בכל צורה שהוא בוחר להגיב, כל עוד היא איננה פוגעת בשאר הגולשים. אני בהחלט מצדיק את FourAces, על אף שהוא איננו זקוק לגיבוי שלי פה... הוא לא אמר על ירדן שהוא גרפיקאי גרוע, אלא כתב את התרשמותו הכללית. והתרשמות עשוייה להיות חיובי כמו גם שלילית. אני משוכנע שבמידה והיה אדם כותב: "עבודות מהממות" מבלי לפרט, אז לא היו נטפלים אליו כמו אל FourAces. זו נקודה למחשבה! יניב.

HackMachine

New member
סליחה אבל

להגיב תגובה כמו "העבודה שלך מגעילה" זה מעבר לכל ביקורת. אם אתה מצדיק הערות כאלה אז כנראה שיש פה בעיה רצינית בפורום.

FourAces

New member
וזה שחברי פורום אחרים מחליטים

לתרגם כל דבר למילים מישלהם שלא נאמרו ולא הוזכרו... זה בסדר???

yanivfel

New member
לא רק שזה מקובל, אלא גם מקובל מאוד!

באומנות, אם יצא לך פעם בעתיד ללמוד, תגלה ש: "אין דבר כזה יפה או מכוער". יש עבודה בעלת ערך אסטטי גבוה או נמוך. אף אחד לא דן את עבודתו של ירדן באמות מידה שכאלו, ולכן יש מקום להתרשמות חיובית כמו גם שלילית - סבבה לקרוא שבזמן שאדם אחד חושב שהעבודה מדליקה אותו, אחר יחשוב שהיא דוחה או מגעילה אותו. האם הסמל של השירותים, המצוי באחר מעבודותיו של ירדן, גורמת לך לריגוש? לי היא מזכירה שירותים וזה מגעיל נקודה! אנא אל תפתח רגישויות יתר שזה לא המקום להן - ירדן חשף לעיני הציבור עבודה, וכגדולי היוצרים מכל הזמנים לאורך ההסטוריה - טוב שישמע את כל התגובות שהעבודה מוציאה מפי אנשים. לטוב ולרע, מחמאות וקטילות. יניב.

HackMachine

New member
לסיכום דברי:

להגיד "העבודה שלך לא טובה מבחינה אסטטית, בוא אני יסביר לך מה אני חושב שלא בסדר.." זה לא כמו להגיד "העבודה שלך גורמת לי בחילה, נקודה, ביי ביי, לך חפש" אלו שני דברים שונים - לדעתי. אני חושב שהדיון הזה כבר עבר את כל הגבולות האפשריים אז אני מבקש לסיים. אני כבר לא יגיב עליו יותר.

FourAces

New member
מסכים

בהחלט מרחנו את הנושא הזה יתר על המידה. בכל מקרה, מה שנותר לנו הוא להביט אחורה בגאווה על השירשור המאסיבי שפתחה הודעתו של ירדן.

HackMachine

New member
אז סוכם

No hard feelings?
אני שונא דיונים כאלו.. זה גורם לכולם להשמע לא טוב..

FourAces

New member
וכאן הטעות

יש דברים שאתה לא יודע אשר נמצאים עמוק מתחת לפני השטח. למעשה, Photoshop 6 נכתבה, או יותר נכון, אחוז גדול ממנה, נכתב מחדש בכדי להתאים אותו למערכות הדור הבא ולמעבדי הדור שלאחריו. הכנסת התמיכה באלמנטים וקטוריים והמעבר לכתיבה ישירה על פני המסמך הן תכונות חדשות שהביאה איתה גרסה 6, אבל די שוליות ביחס לשינויי המנוע של התוכנה. בין גרסה 5.5 לגרסה 6 מבדילות קצת פחות מ- 250000 שורות קוד ולמעלה מ- 80 תכונות חדשות. ועדיין לא דיברנו על ImageReady אשר עברה מתיחת פנים ברמה שלא תאמן בין שתי הגרסאות האחרונות. מבחינת השימוש בתוכנה לא חוקית כי "לא מצליחים לעמוד בקצב העדכונים". Adobe משחררת גרסאות חדשות בקצב קבוע של אחת לשנתיים. יוצאת מן הכלל היא גרסה 7 של Photoshop שיצאה שנה וארבעה חודשים מיום שחרור גרסה 6 וזאת כתוצאה מהצורך בתאימות ל-Win XP ו-Mac OS X. מחיר שדרוג הוא כמובן לא כמחיר גרסה חדשה, אבל מי שאין לו ממילא רשיון חוקי, לא יכול לשדרג. הבעיה שלי היא לא אלה שמשתעשעים עם התוכנה להנאתם. הם אפילו לא מגיעים למיצוי של 2 אחוז מיכולותיה של התוכנה. הבעיה היא אלו שעבודתם עם התוכנה מכניסה כסף לקופתם ולא משנה אם זה Adobe Photoshop, או 3D Studio Max, או MS Word. כל עוד השימוש הוא ברישיון לא חוקי למטרת רווח כלכלי, הדבר פסול בעיני ומחוייב בכל חומרת הדין לאלו שנתפסים. גם הקובלנה שסטודנטים ותלמידים אינם יכולים להרשות לעצמם השקעה כספית כזו היא אבק ברוח. לכל חברות התוכנה יש מה שמוגדר כ"רישיון אקדמי". בקיצור, זו הנחה די משמעותית במחיר שניתנת לאלו שזקוקים לתוכנה לצורך לימודים ואין ידם משגת את הסכום הדרוש לרכישת רישיון במחיר מלא. לרישיון אקדמי יש מגבלות מסויימות והוא מותנה בהוכחה רשמית כגון תעודת סטודנט או רישום במוסד לימודי כזה או אחר, אבל מלבד זאת, אין כל הבדל. להבדיל אלף אלפי הבדלים, קבצי Photoshop אינם נושאים עמם חותמת סמויה של פרטי המשתמש והמחשב עליו נוצרו הקבצים כפי שעושים זאת הישומים של Microsoft. לא בכדי להקל על השימוש בתוכנות גנובות, אלא חד ממשמעית בכדי להגן על זכויות הפרט. נשמע לך מוזר? אז שתדע שהחל מ-Office 97 כל קובץ שנוצר חתום על ידי מידע הנלקח ממחשב המשתמש ועושה למחלקה המשפטית של Microsoft את החיים קלים מאד. די בהצלבה של מקורות קבצים אשר נוצרו ברישיון לא חוקי ונושאים את אותה חתימה של משתמש מסויים בכדי לאתר את המשתמש בתוך מספר ימים או שעות (אל תשכח כי החתימה הנ"ל פתוחה וגלויה לכל דרך האינטרנט). שינוי קטן של החקיקה בקונגרס האמריקאי ו... הופס, תביעות בסכום כולל של מאות מיליוני דולרים יתחילו זלרום מפתח המחלקה המשפטית של הענק מרדמונד. תחילה נגד בעלי עסקים עתירי ממון, אבל בהמשך...

למעלה