לוגו בחינם

FourAces

New member
אוי אוי אוי

מחריד, מזוויע, שכחת לצרף, הכי פחות גרוע אבל ממש לא! התגובות הן על פי סדר ההודעות. צר לי, אבל הדוגמאות הללו ממש אינן עומדות בשום סטנדרט גרפי, אז עדיף שתשמע את האמת.

HackMachine

New member
תראה...

יש אנשים שרק מתחילים את דרכם לגרפיקה.. כל אחד מתחיל מדברים פשוטים. לתת הערות של "מחריד", "מזוויע" וכד´ לא נראה לי שממש מעניינות את הבן-אדם או יותר גרוע - מעליבות ולא עוזרות בכלל. ובקשר ללוגואים, הייתי אומר שלראשון ולשני יש פוטנציאל רב. רק שהם לא ממש לוגואים, יותר כמו חלק מכותרת לאתר. אבל אני אתייחס לעובדה שזה מה שרצית להשיג. בראשון הבעיה הכי גדולה שאני רואה זה שהוא מאוד בו זה שהוא מאוד מבולגן. ישנם יותר מדי עצמים שלא קשורים אחד לשני וזה מפריע לעין. עוד משהו זה שהשם מאוד - לא - בולט יחסית לשאר הדברים, מה שמאוד לא מתאים ללוגו. השני לטעמי יכול להיות בסיס מעולה ללוגו. הצבעים מאוד יפים, רק שיש יותר מדי טקסט. זה לא נראה כמו לוגו זה נראה כמו תוכן האתר עצמו. שוב באה גם הבעיה ששם האתר מאוד נבלע תחת שאר העצמים.. לפעמים עצמים בולטים זה דבר טוב אך צריך להיות איזהשהו קשר בינהם. עוד משהו שהשם די "לא איכותי" אם אפשר לקרוא לזה ככה.. הטקסט שלו מאוד מוזר לטעמי.. מקווה שעזרתי

sunshine03

New member
אני חושב

שזו סוגייה מאוד מובהקת בפורום שנותנים לאשים החדשים בתחום יש ביקורות קשות וממש לא נעימות כי אותו אדם לא מבקש לשמוע כמה זה רע אלאל גפ אפשר לתת לו טיפים לשיפור. ואל ישר לקטול אותו

yardensachs

New member
מה אתה אומר

איזה "סטנדרט גרפי" כל אחד מעצב איך שהוא רוצה ואם אתה לא אוהב את זה אתה יכול להגיד שזה לא יפה ולא צריך להשתמש בצורות ילדותיות, אז עדיף שתשמע את האמת.

FourAces

New member
בעיקרון, מה שאתה קורא

מכיוון שאינך גרפיקאי, סביר להניח שלא תבין למה אני מתכוון במונח "סטנדרט גרפי". הבעיה העיקרית של ה"לוגואים" שלך, שהם לא לוגו, הם באנר (או בעברית "כרזה"). האם זה עושה אותם טובים יותר כעת? לא. למה לא? כי המשמעות של לוגו לא מתחילה בטקסט שלו, אלא דווקא בחזות שלו. לוגו אמור להעביר תחושה ולא מלל. אז למה לדעתי הראשון מחריד? ראשית כקונוטציה לטקסק שלו. שנית, הקשרי הצבעים ממש לא ברורים ושלישית, מה בדיוק הוא אמור לסמל בהקשר לפורטל הנוער הגדול בישראל? שכולם בשרותים כרגע מציירים גרפיטי בתכלת מזעזע? תוסיף על זה בחירה של פונט שממש לא מתחבר לנושא נוער ונעורים (מרובע ומעוקצע מידי) וגם מצופף נורא... למה השני מזוויע? כי אפילו לקרוא אותו נכון בלי התת שורה של שם האתר הוא משימה הנדונה לכישלון. צבע יותר בהיר ופינות מעוגלות היו משפרות ללא הכר. גם חץ (סמן עכבר) יותר קטן וממוקם אחרת היה מועיל. מבחינת ההצללה, הייתי מוריד אותה מהאותיות לנותן אותה דווקא לחץ. אז למה האחרון הכי טוב בעיני (הכי פחות גרוע)? כי השם של האתר שמשמאל ברור מאד וקריא ומתחבר נכון עם צבע הרקע. אבל מה, הטקסט בשחור הורס את הכל. קודם כל, למה בשחור? שנית, למה לא בשורה אחת בחלק התחתון של הבאנר? אם היית מרכז האת המלל בשורה אחת ונותן לו צבע המתחבר לצבע הרקע או לאחד הגוונים של שם האתר, הבעיה היחידה שהייתי מעלה הוא הקישקוש הבלתי מובן שברקע. האם עכשיו הייתי ברור יותר?

alexUK

New member
לא צריך להיות כזה...לא בנאדם

הבנאדם עשה משהו, אז למה להרוס כל דבר? זה דווקא נותן לי תחושה לא טובה לגביך. מספיק קשה לאזור אומץ ולחשוף את העבודות לביקורת. מניסיוני האישי בבצלאל, ביקורת שלילית לא הביאה לשום דבר טוב אלא רק להפחדה ולחוסר בטחון. זהו

FourAces

New member
תחושות הן דבר אישי

יכול להיות כי ביקורת אכן גרמה לך לתחושת חוסר ביטחון ואפקט שלילי, אבל מניסיוני בלימוד, ביקורת הביאה בדרך הכואבת ביותר לשיפור ניכר בתוצאות. ידידנו ירדן (אני רק מנחש שזה שמו), הציע להכין לוגואים בחינם ואף חשף חלק מעבודותיו. כאשר עשה זאת, הוא בחר בעצמו ומרצונו החופשי, להעמיד את עצמו מול כיתת היורים. כדור, כשהוא פוגע, זה או כואב, או הורג. יכול להיות שהתגובה הראשונית שלי היתה לא מעוקצעת ואפילו מתנכרת, אבל זו היתה תחושת הבטן שלי ואני הולך עם התחושות שלי.

FourAces

New member
ואגב האתר...

ביקרתי בו ולדעתי מה שעשית עם השם שלך נראה די טוב. רק תזכור ששימוש בסימן זכויות היוצרים (האות c בתוך עיגול) שמורה לאלו שרשמו את עצמם כבעלי זכויות יוצרים אצל נוטריון. במידה ולא עשית זאת, אתה רשאי להשתמש רק ב-TM, כלומר Trade Mark (סימן רשום).

למעלה