לובי בכנסת

stkachov

New member
לובי בכנסת

רציתי לכתוב את זה בשרשור עצמו(של מאיה), אבל הנושא התפתח לי למשהו אחר, והייתי רוצה להעלות זאת לדיון. בהמשך להודעה של אבי...ברור שקל יותר לאדם מגמגם להביע את עצמו בצורה נאותה בכתב מאשר בדיבור. ככה אתה יכול להסביר את עצמך במדויק ולא לקוות שינחשו מה אתה רוצה. העובדה שבשנים האחרונות כל משרד ממשלתי או גוף גדול שמכבד את עצמו נותן את האפשרות ליצור עמו קשר דרך אי-מייל/פקס, מקלה את החיים. לפי דעתי אם היה למגמגמים(או למשל לאמב"י) איזשהו לובי בכנסת(בכל זאת אנחנו שווים כמעט מנדט וחצי) אפשר היה לדאוג לעגן את הנושא בחוק, לפיו כל מוסד ממשלתי או שזוכה למימון ממשלתי, יחויב לאפשר לפנות אליו באי-מייל/פקס וגם לקבל מענה באמצעים אלו. בטוח ישנם דברים נוספים שניתן להעלות על הדעת, שניתן היה לקדם אותם בכנסת אילו היה לובי כלשהו. שאלתי את אריק(שהוא חבר אמב"י) ביום של המפגש בתל אביב, האם יש להם לובי בכנסת, והוא אמר שבנתיים לא. לדעתי זה דבר חשוב מאוד.

shuky63

New member
הבעיה ביצירת לובי למען מגמגמים

אומנם המגמגמים בארץ שוים מנדט וחצי אבל הם מתפרשים על פני כל קצוות החברה הישראלית-ימנים שמאלנים דתיים וחילוניים.כדי שחבר כנסת יפעל עבורנו הוא צריך להיות בטוח שרובנו נצביע עבורו.למשל חבר כנסת מהמפדל שפועל למען מתנחלים יש סיכוי שרובם יצביעו עבורו כי יש בהם רוב דתי וכך חבר כנסת מהעבודה שפועל למען חברי מושבים. אצל מגמגמים קשה להבטיח תמיכה גורפת למיפלגה מסוימת ולכן הקושי ביצירת לובי. הבטחות דוקא קיבלנו למשל מטומי לפיד שהיה באחד הכנוסים של אמ"בי וגם מיוסי שריד.

avi9

New member
לדעתי,ללא קשר לפוליטיקה,טומי לפיד

יכול להיות מקובל על קשת רחבה יותר מאחר והוא מהווה מרכז מבחינת דעותיו. (האמת שאת יוסי שריד ממש איני סובל). גם בתפקידו כשר המשפטים,ביכולתו לחוקק חוקים ו/או תקנות בקלות יתירה. הענין שרוב המגמגמים אינם מעונינים בהקלות פומביות ובסטאטוס של מוגבלים הזכאים להנחה.הרי זה כל הסיפור.אנו נלחמים כל יום וכל היום להוכיח כי איננו מגמגמים וזה מה "שקורע אותנו נפשית ופיזית" מה שבאמת פועל לטובת המגמגמים שהאינטרנט הדוא"ל והפקס חודרים לכל מקום. סידורי בנק,הזמנת טיסות,קניות,עבודה ומה לא? יתכן שבעוד אלפי שנים,אם לא נשמיד עצמנו,הדיבור יתנוון מחוסר שימוש,כאשר נשלח הודעות מאחד לשני דרך גלי מוח מוגברים ללא תיווך מיתרי הגרון. יחי הטכנולוגיה

b e ll

New member
אתה יודע מה? לא אכפת לי לקבל קצבת

נכות. הרי גם הנכים האחרים לא מפסיקים להתמודד ולהלחם למרות שהם מקבלים קצבאות. זה בכלל לא שייך למלחמה - אנחנו נלחמים ללא קשר לכסף ששוכב (או לא שוכב) אצלנו בבנק. להיפך, הטיפולים כל כך יקרים, המגבלות כה גדולות, מקומות עבודה ממילא מפלים אותנו לרעה בגלל הגימגום (ואני בכלל לא מדברת עליי ספציפית - אלא על כלל המגמגמים) - למה שכל נכות אחרת תוכר, גם נכויות נפשיות למיניהן, ושלנו לא? למה שחרשות תוכר כנכות וגימגום לא? למה שטיפולים בגימגום לא יהיו מסופסדים בכל גיל? למה קנייה של מערכת ד"ר פלואנסי (לדוגמה) שעולה כל כך הרבה לא תסופסד ע"י המדינה ותהייה יותר נגישה למי שחושב שיוכל להעזר בה? הגיע הזמן שנתחיל לחשוב בצורה פרקטית ולא רק דרך הלב והרגשות... כל מה שיכול לעזור למגמגם מקובל עליי.

stkachov

New member
חברי הכנסת לא עד כדי כך מנותקים../images/Emo8.gif

הרי הכנסת מחוקקת הרבה מאוד חוקים, ורק מקצת מהם הם חוקים שנועדו לשרת מגזר זה או אחר. יש לכך אין ספור דוגמאות. אני מאמין שמרבית חברי הכנסת כן רוצים לשרת את הציבור, ולכן בטוח יימצאו כאלו שירימו את הכפפה אם יפנו אליהם...

mico24

New member
תגידו לי, אם לכנסים של אמב"י לא

מצליחים להביא יותר מ-10,15 איש (מגמגמים), איך אתם רוצים להשיג "לובי" בכנסת? לידיעתכם, אחוז החסימה הוא 2.5 אחוזים מכלל המצביעים (או שהעלו אותו כבר..?) :)) וחוץ מזה, אם לא מצליחים פה להוציא לפועל תוכניות הרבה הרבה יותר חשובות וקריטיות, שנועדו להציל חיי אדם ולעזור לאנשים נזקקים ונרדפים באמת, שיתנו למדינה הזאת קצת תקווה ואיזשהו אור בקצה המנהרה, אתם מדברים על לובי פעיל ואפקטיבי למגמגמים בכנסת? בחייכם...

למעלה