לה פלאן , כמה שאלות

GODnapoleon

New member
לה פלאן , כמה שאלות

בוקר טוב,
אז סגרנו מלון בla plagne bellecote
פעם ראשונה שלנו (2 מבוגרים) בלה פלאן, רמת גלישה : בינוניית פלוס, אחת סקי ואחת סנובורד.
1. סקי פס - מה עדיף לקחת ? פאראדיסקי או לה פלאן ויום בלז ארק (שנה שעברה הינו במריבל וכל יום נסענו לאזור אחר ובסך הכל עברנו על כל האתר שם לא כולל השחורים)
2. הגעה : טיסת איזיגט לזנבה. הטיסה מגיעה פלוס מינוס ב17 ואלטיבוס יש ב19 שזה לא בעיה גדול, אבל הדרך חזרה יש להם אוטובוס יום לפני הטיסה שלנו ב14:15 והטיסה יום למחר ב7 בבוקר מה שמצריך יום לינה בזנבה (ואנחנו לא חובבי זנבה), בדרך כלל אני אוהבת לקחת תחבורה ציבורית לכל מקום אבל בגלל הטיסה המוקדמת אנחנו קצת תקועים ת השאלה היא אם יש עוד חברות שיקחו אותנו מla plagne bellecote לזנבה בשישי בלילה/בוקר במחיר הגיוני?
3. המלצה למדריך סנובורד ליום יומיים ? לאופ פיסטים ושיפור תכניקה ?
ואם יש עוד המלצות מיוחדות ?

יום מקסים לכולם :)

תשובות ל 1+2

1. שעתיים עד שעתיים וחצי לא בעייה (לפעמים מתעכבים בביקורת הדרכונים). חוץ מזה שטיסה יכול להיות איחור.

2. עניין של אופי ומחיר. יש כאלה שאוהבים לנסוע לאתרים קרובים במרחב וכאלה שלא. המעבר מלה פלאן ללז ארק גוזל די הרבה זמן לטעמי. כמובן גם שאלה של מחיר. אם התוספת למחיר זניחה, אז כדאי לקחת בכל מקרה. שיהיה.

תשובה לשאלה 2

אם זכרוני אינו מטעני (לפני שנה) , ישנה תוספת קטנה ליום אחד באתר השני, ותוספת של 40-50 אירו לסקי פס מורחב לשני האתרים, לדעתי שווה ביותר לפחות יום אחד לעבור לצד שני, מבלקוט אתם תוך כחצי שעה בגונדולה ללז ארק ויכולים לטעום לפחות מחלק מהאתר שמחולק בגדול לשני צדדי הרכס. אם אתם חרשנים ומזג האויר טוב לאורך הרבה ימים תשקלו לקחת את המורחב. אני לנתי בלזארק וביום אחד מוצלח במיוחד גלשתי בחלקים נכבדים מלפלאן אבל כמובן לא בהכל. בסה"כ בגדול בלה פלאן יותר מסלולים רחבים והמון אוף פיסט מסביב להם בלזארק יותר מסלולים תלולים אבל בשניהם יש הכל והרבה...

סורי, כבר לא זוכר

בלז ארק אני זוכר שהסקי פס לששה ימים כולל יום אחד בלה פלאן שבסוף לא ניצלנו כי לז ארק הרבה יותר שווה. אבל אני כבר לא זוכר אם גם הפוך זה ככה. כשהיינו בלה פלאן קנינו יום אחד לכל המרחב עד כמה שזכור לי. רק שהתור לרכבל הגדול היה יותר מחצי שעה בבוקר.

המקום שלקחתם מעולה!

bellecote שוכנת ממש במרכז המרחב, והגישה משם מהירה לכל מקום. צריך להבין את הגיאוגרפיה. מאיפה שאתן נמצאות לוקח ממש מהר להגיע ללז ארק. אני לא זוכר בדיוק אבל לדעתי במעלית אחת (גג שתיים) והרוב גלישה, אתן מגיעות מהר מאוד ללז ארק.

האיזור בלז ארק שסמוך ללה פלאן הוא איזור גלישה מעולה, ובכלל אתן ישר נכנסות לעניינים. מה שהכי מעכב זה המעבר מלז ארק ללה פלאן בחזרה. שם צריך לקחת כמה מעליות איטיות שמבזבזות לך את הזמן, אבל גם זה לא סיפור, בפרט אם זה בסוף היום.

אני חושב שאם אתן מתכננות יום אחד בלז ארק, זה לא משנה. כי ההפרש במחיר לדעתי הוא בדיוק יום אחד גלישה. כלומר - אם אתן רוצות לגלוש יומיים בלז ארק - ברור שתקנו פרדיסקי.

אני לא זוכר בלה פלאן, אבל בלז ארק יש חלק מהשחורים שהם קרובים יותר לאדום מאשר שחור. כלומר, מסלולים רחבים ונוחים, ורק טיפה תלולים יותר. שווה להתייעץ עם מדריך אם אתן רוצות למתוח עוד קצת את הגבול.

GODnapoleon

New member
תודה , כיף לשמוע שזה מיקום טוב

כי אנחנו קצת לחוצות שזה במקום עם 2 וחצי מלונות, כי יש אתרי סקי שהמסלולים שמגיעים לכפרים הקטנים פשוט מתחת לכל ביקורת

אני זוכר את המסלולים הכחולים

התחלתי לגלוש רק לפני שנים ספורות, והיו לי קשיים ופחדים.

המסלולים הכחולים שיורדים לבלקוט ממעלית Arpette, הם מסלולים קסומים עם שדות לבנים מסביב, מסלולים כחולים מתונים (אבל לא שטוחים), עם מסעדת הרים באמצע, ואני פשוט חרשתי את המסלולים האלה שוב ושוב ושוב, וכל רגע עצרתי לאיזה סלט פירות וקפה במסעדה באמצע.

לגבי מדריך

חזרתי לפני שבוע מלה פלאן. ב ESF פלאן סנטר יש מדריך בשם אנטואן (Antoin) שמלמד גם סקי וגם סנובורד. הייתי מרוצה ממנו.

אם אתן רוצות לעשות אוף פיסט, עדיף להישאר כמה שיותר בלה פלאן. החבר שהיה איתי שגולש ברמה מאד גבוהה עשה כל הזמן רק אוף פיסט. אני עדיין לא ברמה הזאת. זה היה אחד השיקולים לבחירת לה פלאן, האוף פיסט.

matar

New member
הגעה לזנבה

יש אפשרות ( צריך לראות אם היא מסתדרת ) לקחת מונית לבורג סאן מוריס ( עיר שנמצאת למרגלות לה פלאן/לז ארק )
משם יש אוטובוסים שיוצאים באופן תדיר לגנבה

למעלה