לה פלאן או לה זארק?

Maki869

New member
לה פלאן או לה זארק?

אני בכול מקרה ארחיב את הסקי פס, אבל...
אשמח לשמוע דברים בעד או נגד על שתי האזורים האלו כבסיס לישון בהם???
- רוצה לשמוע חוויות ודעות אישיות - חוץ מסנאופאק לא מחפש מהו ספציפי
( הגעה עם רכב )
תודה לעוזרים

די דומה, יתרון קל ללה פלאן (עניין של טעם אישי)

בכל מקרה, אם אתה אוהב לגלוש מרחקים גדולים בכל יום ומתכוון להשתמש בהרחבה לא רק ביום אחד, אלא יותר, חשוב יותר איפה אתה לן בכל אחד מהאתרים.

אם זה בלה פלאן, ממליץ על לינה באיזור "בל פלאן", זה פשוט מקרב אותך יותר ללז ארק. ואם אתה בלז ארק, כך שאם אתה ישן באיזור פייסי ולאנדרי, אתה קרוב מאוד לרכבל המחבר. זה חשוב בעיקר בדרך חזרה, שלא תצטרך להילחץ לחזור מוקדם.

אני אהבתי טיפ טיפה יותר את לה פלאן. אבל גם לז ארק אחלה. מבחינת סנו פארק, לשניהם יש טובים.

לז ארק (les arcs)

תלוי מאד איפה בכל אתר. לז ארק 3 עיירות (4 אם סופרים את 1950). אתה גולש סקי אם אני זוכר נכון. בלז ארק יש לך כמה קטעים נחמדים מאד, מהטובים בצרפת ובכלל מהאגיל רוז'. הכי טוב לך להיות בארק 2000 או 1950. 1600 לא מעניין. גלשתי שם פעם אחת כשהיה בלגאן למעלה וזה היה יום וחצי מבוזבזים.

לה פלאן יותר מסובך לענות. עניין של טעם. העיירות שם קטנות ומפוזרות. הגבוהות עדיפות. המסלולים המאתגרים בלה פלאן הם קשים בעיקר בגלל מוגולים. מי שזה לא הקטע שלו (כמוני) האופציות מצטמצמות. יש כמה מסלולים שווים על הקרחון (בלקוט - bellecotte). עוד אזור מעניין זה אוף פיסטים בעמק המונאלבר (montalbert).

כמותית יש לך יותר מה לעשות בלז ארק. יותר מגוון ויותר מעניין.

Maki869

New member
גם אצלי מתחיל להתגבש הרושם שלא זארק עדיף

ראשית יש הצעה טובה לדירה מעל 1800 מAURBNB
שנית לפי מה שאני מסתכל רק על המפה נראה שזה די מחזק את הדברים שאתה אומר שבלה פלאן האתר מפוזר

I Gabe

New member
הייתי 3 פעמים בלז ארק

אתר יפה, גדול ומגוון. הייתי פעמיים בארק 2000 ופעם ב 1800. 1800 כפר הרבה יותר גדול מ 2000 אבל פחות מגוון ויותר יקר. הכי יפה זה ארק 1950. נדמה לי שעד שנה הבאה ייפתח הטרנס-ארק החדש. הטראנס-ארק הנוכחי שעולה מ 1800 לרכס שמעל 2000 איטי עד כאב וכמעט תמיד ובכל שעה יש תורים. מהפסגה אפשר לגלוש חזרה ל1800 או ל 2000 ולהנות מכל הרכבלים של 2000 והמסלולים שלהם.

אם תגיע באוטו תוסיף לחשבון ההוצאות 80-€100 חנייה. יש כמה מקומות חינמיים לאורך הכביש בין 1600 ל 2000 קרוב לתחנות של השאטל אבל בשיא העונה אי אפשר לסמוך על זה.

Maki869

New member
אני לוקח דירה בAURBNB עם חניה כלולה במחיר

ותודה רבה על הפרט...
אנחנו כנראה נעצור ב1800 - יש שם מתחם ספא או משהו כזה?

I Gabe

New member
אם אתה ב 1800 אז התשלום הוא בכניסה לאתר עצמו

נכנסת בשערים ונשארת מעל 4 שעות? שלם ביציאה. אתה יכול ללכת עם הכרטיס למכונה ולשלם לשבוע ואז תכנס ותצא כמה שאתה רוצה עם הכרטיס. השנה היה €70 לשבוע. אם אתה רוצה בחניון מקורה אז זה תוספת של עוד 20-€30 לשבוע, תלוי בחניון. לרוב הדירות ובתי המלון יש מגרשי חניה אבל עדיין תצטרך לעבור בשערים בכניסה ולשלם. אותו סיפור גם ב1950 רק ששם החניון תת קרקעי. ב 1600 וב 2000 אם הדירה דואגת לך לחנייה אז הרווחת. אבל רק בשני אלה.

לא זכור לי מתחם ספא ב1800 אבל גם לא חיפשתי. ב 1950 אני יודע שיש כזה אבל לא ביקרתי.

Maki869

New member
אוקי אני ישאל על נושא החניה את בעל הדירה

תודה רבה על הטיפ והמידה הזו

Maki869

New member
שאלה בקשר לחניה...

יש אפשרות להחנות את הרחב מחוץ לARC 1800???
( כמו בטין - יש חניות מחוץ לעיירה למלאה שהן חינם לכמה זמן שרוצים )

I Gabe

New member
ממש מחוץ ל 1800 לא זוכר שיש כאלה

אני זוכר שיש כמה מגרשים לא גדולים בין 1600 ל 2000 קרובים לעצירות של השאטל. אם תסתכל על המפה תראה ש 1600 באמצע הדרך בין 1800 ל 2000. תוכל להוריד את הדברים בדירה, ללכת לחפש חנייה בחוץ ולחזור בשאטל. להזכירך 4 שעות חינם לשהות ב 1800 אז אין מה למהר. השאטלים כל 20 דקות לערך. שאלת השאלות היא אם יהיה שם מקום. בדצמבר וינואר כשאני הייתי, היו מקומות. אבל לא הרבה. בפברואר זה עשוי להיות יותר קשה. אישית הייתי משלם חנייה וזהו. ככה יהיה לכם את הרכב קרוב. תוכלו לעשות קניות כמו בני אדם בבורג סן מוריס (יש שם סופר מעולה בשם U) ולא במכולת הקטנה ב 1800 (נקראת Sherpa), תוכלו לקפוץ לאכול במסעדה בעיירה, ועוד.

I Gabe

New member
עוד אפשרות

כמובן שתוכל להשאיר את המכונית בבורג סן מוריס למשל בחנייה של הסופר שהזכרתי קודם. משם יש לך הליכה של כ 20 דקות לפוניקולר שכלול בסקי פס (קודם תקנו סקי פס כשאתם מורידים את הדברים בדירה), הפוניקול ייקח אותכם ל 1600 ומשם בשאטל ל 1800. תיאורטית תוך כשעה וחצי תוכלו לחזור לדירה.

Maki869

New member
לא נראה לי שבא לי להיות בחוץ שעה וחצי וחפש את הדרך למלון

I Gabe

New member
זה לא כזה מסובך, עשיתי את הדרך הזאת כמה פעמים

רואים את הפוניקולר מכל מקום כמעט בבורג סן מוריס ואתה יכול לנווט רק לפי העין. חוץ מזה יש גם שילוט. בעיקרון אתה צריך להגיע לתחנת הרכבת ואז לעקוב אחרי הפסים בערך קילומטר. אם אתה הולך לאורך הפסים בלתי אפשרי לפספס את הפוניקולר. בסופי שבוע יש גם שאטל מהפוניקולר עד לתחנת רכבת אבל אני הלכתי את זה גם ברגל.

הפוניקולר מביא אותך תוך 10 דקות ל 1600 והתחנה הסופית של השאטל נמצאת איזה 100 מטר מהתחנה של הפוניקולר. אתה פונה שמאלה ביציאה מהפוניקולר והולך עם השביל, אי אפשר לפספס. תוודא שאתה לוקח את השאטל ל 1800 ולא את זה ל 2000. בדרך כלל כתוב על דופן האוטובוס. אם לא אז תשאל כי הם עומדים באותו מקום. אחרי זה ב 1800 יש לו 5-6 תחנות. תבדוק מראש איזה הכי קרובה לדירה שלך. אם אתה לא בטוח אז תרד ב Villards, זה ממש במרכז הריזורט. לא יותר מ 5 דקות הליכה לכל כיוון.

marceloros

Member
מנהל
הפוניקולר לא עובד תכלס גם בלי סקי פס?

זכור לי שעליתי איתו ביום ההגעה ללא סקי פס, וירדתי בו ביום האחרון בלעדיו.

I Gabe

New member
בעיקרון יש שם שערים אלקטרוניים כמו במעליות

שנפתחים עם הסקיפס, רגיל. מצד שני אני זוכר פעם למטה שהמפעיל בא ופתח את השער למשפחה שבאה עם מזוודות מהרכבת. ככה שאולי אם בדיוק הגעת (או עוזב) אז מותר לעלות. אבל בשורה התחתונה אין לי מושג.

marceloros

Member
מנהל
תמונה שווה אלף מילים

זה מקשר בין העיר למטה בורג סנט מוריץ ולזארק 1600.
יש תחנה באמצע כי יש מסלולי סקי שמסיימים שם ועולים בחזרה ל-1600.

למעלה