לה פאלאב'רה - פאפארה=PAPARRA

Sarika

New member
לה פאלאב'רה - פאפארה=PAPARRA

אסטה שאקה לה סינטי די בוקה די מי מאמא אי סי טראטה סוב'רי לה רילאסיון אנטרי אסווגרה אי נוארה. אונה אסווגרה סי פואי אה ב'ז'יטאר אל איז'ו, קוואנדו אנטרו אה לה קוזינה ב'ידו קי לה נוארה אפרונטו לה קומידה, לי דמאנדו אה לה נוארה: "פרה קן אס אסטה פאפארה?" "פרה טי סניורה אסווגרה" לי רספונדיו לה נוארה "אה, פרה מי אס אסטה פאפאריקה לי דישו לה אסווגרה. לי דמנדי אה מי מאמא קי קומידה אס פאפארה אי נו מי לו סאב'יה אקספליקאר, אנטונסס דמנדי אן לאדינוקומיוניטה אי לה סניורה גולר מי אקספליקו קי פאפארה אס קומידה די פדסוס די פאן אריינטו די קאלדו די גאינה או די קארנה או די לצ'י קאיינטי.

eagl8

New member
הצחקת אותי בראוו../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif וגם כי

במשפחתנו - בכל פעם שמישהו היה מכין רק לעצמו איזה משהו לאכול, שהיה קצת יוצא דופן, היו מציצים מעבר לכתפו ושואלים אותו : - פארה קאן אס אסטה פאפאריקה? תודה שריקה - הצחוק יפה לבריאות. פאשארו

angelici

New member
פאפאריקה אס קומו

אונה דייסה כאזיאן אלוס וייז'וס פורקה נו טייאנן דינטאס פרמשקאר קומידה דורה אסטה נוארה אל פרסאר כסקריאה בורלאר פור לסכואגרה אי לדישו אסטו
(בגללל החטטנות במטבח בתבשליה,דואגת לבנה מה יאכל)מתנגן בפי השיר של שרית חדד "חמותי אולי חושבת שאתה מת מרעב" פור אסטו דאי אדלנטרה אסטה ביירבו דיזימוס האונוס כפסרון דולר דדינטאס או אונה כסאזה קומה וויז'ה לדיזמימוס "קראס אונה פאפריקה?"

SuzieRS

New member
../images/Emo45.gif Angelica הינה מתכון ../images/Emo6.gif

Papara .העתקתי ותרגמתי. שלא נצטרך...
Malzemeler- החומרים 2-3 בצל ים יבשים. 4-5 עגבניות בשלות. 2 ביצים 1 כפית פלפל אדום פלפל שחור.כפית 1/2 חצי כוס מים פושרים 3 פרוסות לחם יבש. 2-3 כפות חמאה. מלח לפי הטעם.. Hazırlanışı- הכנה מקצצים את הבצלים והעגבניות ומעדים כ-5 דקות, מוסיפים את הביצים,מערבבים. מוסיפים מלח ופלפל שחור ואדום . מוסיפים את המים הפושרים ,מבשלים. את התערובת הזה מוזגים על צלחת הגשה שעליה פוררו קטן פרוסות הלחם היבשות. מעל הכל מעבירים חמאה מומסת . איל דיו קי מוס גואדרה די פרובלימאס די דיינטיס אי די מאנקורה.

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gifחה חה קה רצפטו, סה פואדה

אזר אונה שקשוקה קון אסטו, נו?

רותי ב.

New member
חחחחחח ../images/Emo13.gif ג'וסטו לו קה קיריאה

אסקריב'יר, אג'ונטאר פימינטונס אי אזר שקשוקה

Sarika

New member
ובכן הכווונה....

ראשית, הסבר למילה פאפארה - זה מן מאכל המורכב מחתיכות לחם שרויות בתוך נוזל חם כמו - מרק עוף, מרק בשר או חלב. הכוונה שהכלה לא יכולה לרצות את החמות החמות לפני שידעה שהמאכל עבורה היא קראה לו פאפארה וברגע שנודע לה שהמאכל הוכן עבורה כינתה אותו פאפאריקה כאומרת בזלזול שהכלה הכינה לה מנת אוכל במשורה (ידוע שבלאדינו נוהגים להוסיף "קה" כדי לציין מעט או קטן כמו - איז'ה-איז'יקה)

זיזיקה

New member
אצלנו הבולגרים גם לדייסה של תינוקות

קראו פפריקה. וכשרצו קצת לצחוק על מישהו שמתנהג כתינוק אמרו: "לאזירמוז אונה פפריקה"

שריקה קרידה החזרת אותי 40 שנה

האחורה,סבי עליו השלום שתבדאו לחיים ארוכים אהב את זה מאוד. יוצאי בולגריה מכירים את זה טוב מאוד.

למעלה