האמונד- הכלי הFאנקי בעולם
JIMMY SMITH כמובן - וספציפית אתה רוצה את צלילת ההאמונד הפאנקי המושלמת? - I GOT MY MOJO WORKING - וואו איזה ביצוע ג'ימי סמית מביא. טריוויה קלה - הוא נפטר לפני שנה, התחיל ב56 כשההאמונד היה שמור בעיקר לכנסיות - הוא הכניס את ההאמונד לג'אז והשפיע על דור שלם של קלידנים. מ66 ועד 72 יצאו המון "חקייני" ג'ימי סמית אבל חלקם מעולים ממש כגון JIMMY MCGRIFF, RUBEN WILSON, ואחרים, בתור הזהב של מה שקרו אז "RARE GROOVE" והיום המונח הושאל למליון ואחד דברים אחרים (שווה כתבה נפרדת). הMETERS שכבר הזכרתי בפורום זה הרכב של תופים-באס-גיטרה-האמונד - תפקידי ההאמונד בכל הקטעים שלהם מגניבים. עוד האמונדיסט מגניב הוא BOOKER T מההרכב BOOKER T AND THE MGS - שני קטעי חובה - GREEN ONIONS ןMELTING POT - כל השמות שהזכרתי סומפלו להיפ הופ המון. אם אתם ממש מכורים לסאונד (כמוני!) תאהבו מאד את TIMMY THOMAS - הוא הוציא אלבום אחד מגניב לאללה מ72 עם השיר הענק WHY CANT WE LIVE TOGETHER - שם יש את ליין ההאמונד הFאנקי בכל הזמנים - "טו טו טו - טו טו" - תשמעו תבינו למה אני מתכוון. (אגב, מי שיקשיב טוב לקטע השלישי בתפוחים החדש ישמע את האורגן של TIMMY THOMAS שהבאתי מהתקליט המקורי). מההרכבים החדשים בולטים ברמה אחת מעל כולם MEDESKI MARTIN AND WOOD שלישיית תופים-באס-האמונד (ועוד מקלדות מגניבות אחרות) - הכל שלהם מעולה והם מארחים מדי פעם סקרצ'ר ומדי פעם כלי נשיפה. מי שאוהב פיוז'ן (סליחה, אבל אני לא...) יאהב את האלבום של ג'ון סקופילד עם מדסקי מרטין אנד ווד - שבקיצור נקראים פשוט MMW. זהו לבינתיים. לסיום נזכרתי בעוד פנינה עם תפקיד האמונד מנצח - הגירסה לTRAMP של JULIE DRISCOLL - אני לא בטוח שככה כותבים דריסקול.