להתקשר למנהל או לא?

להתקשר למנהל או לא?

מחליפים אצלנו מנהל וכרגע מהנהל הראשי חונך את זה שיחליף אותו. כבר עכשיו החדש מתחיל לדבר ולהתנהג כמנהל למרות שהוא עוד לא מנהל והמנהל הראשי עובד לכל דבר בתפקידו הקיים. יש לנו נוהל להתקשר למנהל בסוף כל יום כדי לספר לו מה עשינו באותו היום משום שהוא מעביר את זה הלאה למנהל הישיר שלו. עכשיו, הבחור החדש ביקש שאתקשר גם אליו ואמסור לו מה עשינו היום למרות שהוא לא מעביר את זה הלאה לשום מקום (לפי מה שאני חושבת) משום שהמנהל הראשי עדיין עובד. השאלה היא מה לעשות, להתקשר לשניהם או למנהל הראשי מתוך מחשבה האם להראות שאני מקבלת את מרותו כמנהל וליצור קשר טוב איתו או לא להתקשר לשניהם ובכך להראות איזה שהוא "מרד" מסויים (כך אני גם מרגישה לא מחבבת את המנהל החדש כל כך) מה הייתם עושים? (יש לי עד 22:00 להחליט...)

הוא התקשר אחרי כמה דקות

כדי לשאול מה קורה ובסוף השיחה הזכיר לי להתקשר אליו בעשר...אז אמרתי בסדר... ובעשר ועשרה שלחתי לו הודעת SMS ששום דבר לא התחדש (כשבדרך כלל שולחים הודעה או מתקשרים ומוסרים כמויות של מה שנעשה באותו היום) מרגיז אותי שהוא מתנהג כמנהל החדש של העמדה כשבעצם הוא נמצא שם בסך הכל כמה ימים ועוד יש מנהל שמתפקד ועושה את זה על הצד הטוב ביותר.

tulchi

New member
זה קשה לקבל מרות של מישהו חדש

ואני מרגישה שאולי יש עוד משהו שמטריד אותך אבל בסה"כ הבחור הזה אכן יהיה המנהל ואני מניחה שגם בתקופה בה הוא לומד את התפקיד את אמורה לבצע את הדברים שהוא מבקש ממך.

זה לא בגלל החלפת המנהל

זה מי שהוא, האישיות. עם המנהל הותיק הייתי צוחקת, מדברת גם על דברים קצת יותר אישיים מענייני עבודה מידיי פעם ולהערכתי הוא אדם טוב בעל אופי נדיר שקשה למצוא אצל מנהלים. לעומת זאת המנהל החדש הוא יותר דוחפן, פחות ידידותי ל"משתמש"
ורמת הקרבה שלי אליו (מבחינה ידידותית בלבד) תהיה הרבה יותר רחוקה. מה גם, שאני תמיד יכולה לסמוך על המנהל הותיק שיטפל בעניינים שלי שלא ניתן לדחות מכיוון שאני בחצי משרה ומכיוון שיש לו את הידע הדרוש. כמו כן בכל בעיה הוא היה מטפל ואצל החדש אני פשוט לא רואה את זה קורה.

tulchi

New member
מנסיון, אני לא ממליצה לפעול ככה

זה גורם לחיכוכים וחוסר אמון ויוצר אוירה לא נעימה, בלשון המעטה. כמובן, נתון לשיקולך.

זה לא שהוא לא יודע מה נעשה

הוא הלך ב8 בערב ויודע מה נעשה במשך היום... ברגע שהוא ייכנס לנעלי מנהל יחיד בעמדה (אם זה יקרה) אז הוא יקבל ממני דיווח מלא כמו שצריך ואז גם יהיה לזה צורך ממשי מעבר לזה שהוא כבר חושב את עצמו כמנהל. אני אתן לך עוד דוגמא, הגיע אדם מבוגר (שברור שלא היה נלקח לעבודה) ומסר קו"ח שלו. המנהל בפוטנציה מצד אחד אמר לו שהוא יעביר את זה הלאה ונתן תחושה שיש על מה לדבר (הוא סימו את מס' הטלפון של האיש וכתב על הדף שהוא פנויי באופן מיידי) ורגע אחרי שהבנאדם הפנה את הגב והלך הוא קימט את הדף זרק אותו לפח ואמר אני לא אקבל עובד כזה אצלי הוא עוד לא נכנס כמנהל באופן מעשי והוא כבר מכריז על עצמו ככזה. זה כמו שתספרי שהתקבלת לעבודה כשעוד לא קיבלת את הOK הסופי. הוא גם פתאום משנה נהלים (כשהיינו רגילים למשהו מסויים הוא אומר שזה צריך להיות באופן אחר) והוא עוד לא המנהל בפועל של העמדה! בקיצור...הוא קצת מעצבן אותי..

tulchi

New member
בנוסף

אני חושבת שיצרו אצלכם מצב בעייתי. היה טוב אם היו אומרים לך מראש למי את צריכה לתת דין וחשבון כל ערב. זה לא בושה לשאול את המנהל היוצא למי את צריכה להתקשר.

שאלתי אותו

הוא השאיר את זה לשיקול דעתי. כפי שאמרתי, הוא המנהל בפועל והוא נותן את הדין והחשבון על מה שנעשה ביום מסויים כי החדש הוא רק מתלמד בנתיים. הוא לא ידע מה להגיד לי ואמר שאעשה מה שאני רואה לנכון.

למעלה