להתקרב אל הכאב

לירננה

New member
להתקרב אל הכאב

היום הייתי אצל הפסיכולוגית שלי, ודיברתי ככה לא ממש מסודר ואיכשהו הגעתי לספר שקראתי ואיכשהו הגענו אל נושא מסויים וסיפרתי עליו,ואז פתאום הרגשתי את הכאב הזה. הכאב שלא הרגשתי הרבה זמן,שלא נתתי לעצמי להרגיש. ואמרתי שאני לא רוצה לדבר על זה. כי פגשתי שם משהו שהעדפתי לשכוח, רגשות שאני מתביישת בהם. סיטואציות מהעבר שאני מרגישה שמשפילות אותי. וזה היה מוזר כי אני זוכרת דברים,אני זוכרת סיטואציות גם מתקופות גרועות שלי,אני אפילו משתדלת להיזכר לפעמים כדי להתגבר על זה. והבנתי שמה שקורה תמיד זה שאני זוכרת,אבל לא מרגישה מה אני זוכרת. לא זוכרת את הרגש. אני לא מצליחה לשחזר את הרגש סתם כך,רק את המאורעות החיצוניים. והפעם נגעתי שם,ומיד נסוגתי. לא יכולתי,לא הייתי מסוגלת. היתה בי התנגדות כזו. לא רציתי לזכור ולהרגיש את זה,וגם ממש לא רציתי שהיא תדע. ואמרתי לה את זה ועכשו אני מנסה קצת לשחזר מה שהיה בפגישה. ואני לא ממש מצליחה. ואותה אני אראה רק בעוד כמעט שבועיים כי היא נוסעת. לפני שיצאתי ממנה הרגשתי רע ואפילו הצטערתי שהגענו לנושא הזה. ועכשו אני מרגישה טוב יותר. אמנם נגעתי שם ונסוגתי,אבל משהו טוב יותר עכשו.

magenta73

New member
זה מנגנון הגנה ידוע...

להזכר בדברים כסיפור, עובדות, אבל לא להיחשף לרגש כי הוא כואב מידי/גורם לחרדה/פחד וכו'... זה טבעי איך שאת מרגישה, וטוב מאוד שאת מתחילה להיפתח לזה. כי בסופו של יום מנגנונים, אם הם קשים מידי, פוגעים לך בתפקוד היומיומי ובצורה לא מודעת. כגון שאת בכוונה לא הולכת על דברים שאת רוצה כי את פוחדת מהם וכן הלאה. ובגדול, בייבי-סטפס. לאט לאט להתמודד מול הקשיים. לכאוב את הכאב שצריך להיכאב... להשלים איתו. אני בעדך :)

לירננה

New member
../images/Emo23.gif

תודה מגנטה שתי מילים יכולות לעשות המון את יודעת? (אני בעדך...)

magenta73

New member
שיהיה לך רק טוב מותק....

באמת... אני יודעת כמה קשה לקבל טוב כשאת רגילה לרע... הגיע הזמן לצאת מהמעגל הזה. בהצלחה :)

hayapollak

New member
אני חושבת שאת אמיצה

להתקרב אל הכאב, להחיות אותו מחדש זה קשה, אם מעבר לתמונות ולזכרונות יש שם עדיין כאב זה אומר שהנושא עדיין חי שם בתוכך. אבל היום יש לך את היכולת להבין את הכאב הזה, לתת לעצמך חיבוק וחיזוק, ולדעת שאת כבר לא שם.שיותר לא תחווי כאב כזה כי את בוחרת לעצמך נתיב אחר.

למעלה